swx Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 mam dwa programy Photoshop i pakiet Corel'a czy moze mi ktos powiedziec gdzie w tych programach jest opcja usuwania czerwonych oczu ze zdjecie?? oraz do poprawiania jakosci zdjec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 uwuwanie czerwonych oczu O jakie polepszanie jakosci Ci chodzi, moze o ostrosc to funkcjia noise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 to mozna zrobic przynajmniej na 8 sposobów... w fotoszopie. corela nawet w rekach nie miałem... a skoro nie weisz jak w fotoszopie działa chociażby pędzel z trybami nakładania to po co wogle masz taki program :lol: Podobmo są programy które mają algorytmy jakies do usuwania czerownych oczu (w praktyce do zmiany koloru pixli bo dla programu oczy to tylko kilka pixeli w barwie zcerwonej które nalezy zmienić na inną barwe) typu poormans software... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swx Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 dzieki za ten link, mam pytanie pelzaka, chodzi mi o poprawe jakosci zdjecia nie to zeby bylo jakies uszkodzone, ale zeby uzyskac taki efekt jak np. zdjecia z ladnymi paniami:) takie wygladzenie ze czasami te zdjecia wygladaja sztucznie jakby byly rysowane :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 któres tam opcje z menu.. FILTRY-> i tu masz całą mase filtrów do pracowania nad zdjęciami.. np ARTISTIC (o ile dobrze pamietam) i tu masz np rysowanie za pomoca ołówka., kredek... czy papier ksero nawet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felt Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Wiem tylko ze jest taka opcja w PaintShopPro [ja mam ver.7]. Dziala dobrze, bo poprawialem kiedys zdjecia z cyfrowki, gdy nieopatrznie wylaczylem redukcje efektu czerwonych oczu. Ta funkcje mozna znalezc w menu: Effects/Enhance Photo/Red-eye Removal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...