R4Fi Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Witam, Mam pewien problem, od czasu kiedy wymieniłem sobie płytę i procesor, mam dziwny problem. A mianowicie kupiłem sobie płytę msi wraz z Athlonem XP 2200+, wszystko podłączyłem i za pierwszym razem ładnie wystartowało, wszystko chodziło OK. Lecz po około 4 uruchomieniach komp w czasie uruchamiania wiesza się, lub wogóle nie daje sygnału karta graficzna do monitora. Mój aktualny sprzęt to: Athlon XP 2200+ MSI KT3 ULTRA VIA KT333 256 ddram Kingmax 400 GF 2 mx 440 64 mb zasilacz jakiś noname 300 W Próbowałem juz z innym zasilaczem (deer 350W), inną kartą graficzną oraz ramami i nadal komp się przy uruchomieniu wieszał albo wogóle nie dawał sygnału do karty graficznej. Pisze w imieniu kolegi... Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 jak zmieniles mobo i cpu to reisnatl windy byl ?? jak nie to se zrob bo to 1 rzecz jaka sie roibi po zmianie tych sprzetow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 VerB brak sygnału na monitor to raczej nie wina systemu (poza tym to się zgadzam że reinstal dobry na "prawie" wszystko :) ) Na początek to niech kolega rozbierze cały sprzęt i poskłada go na pająka (możliwe że coś źle dokręcił i zwarcie robi). Jeśli problem pozostanie to proc i mobo sprawdź u kogoś, stawiam na mobo ale lepiej oba przetestować. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Sprawdz czy procesor nie jest ukruszony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Polecam reinstall Windowsa, potem test komputera za pomocą Prime 95, RAM-u za pomocą MemTestu i sprawdzenie temperatur na procesorze, płycie głównej, dyskach itp. Warto też sprawdzić mocowanie coolera na Athlonie (czy dobrze dociśnięty, prawidłowo założony). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Sorry, ale co ma wspolnego windows z uruchamianiem sie pc ;]] Próbowałem juz z innym zasilaczem (deer 350W), inną kartą graficzną oraz ramami i nadal komp się przy uruchomieniu wieszał albo wogóle nie dawał sygnału do karty graficznej. Jeszcze zostal procesor. A to jest najbardziej prawdopodobne. Po co MemTest? Przeciez pisal ze sprawdzal na innych memorkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...