Cyculon Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Bawiłem się obrotami wiatraczka na procesorze. Zmiejszyłem jego prędkość czego żałuje. I teraz jest problem. Zresetowałem BIOS, zrobiłem format i nadal jest 2600obrotów. Jest to za mało bo sie bardzo procek grzeje. Czy ktoś wie jak zrobić by była domyślna prędkość?? Procek P4 3.0Ghz HT Prescott Płyta główna: ASUS P4P800-E Bawiłem sie programami ASUS Probe2 i SpeedFan. Nic nie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 dziwne...wszystko powinno wrócić do normy. jaki to jest wiatraczek boxowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Tak. BOX... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Nie wiem, jak tam ze speedfanem, ale w AsusProbie chyba nie mozesz nic ustawiać, tylko odczytywać? Jak resetowałeś bios? bo przynajmniej u mnie "reset to default settings" nic nie daje. Powinieneś spróbować w biosie ->power menagment settings - Q-Fan control off - to narzędzie zmniejszające prędkość, ale teoretycznie tylko gdy procek słabo grzeje. w praktyce mój Pentagram powinien dochodzić do bodaj 2800 obrotów, a dochodzi do 2500 przy max stresie i temperaturze 70 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Tak. BOX... BOXY Intela maja prędkość zależną od temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Tak. BOX... BOXY Intela maja prędkość zależną od temperatury Nie wszystkie. Intel przez pewien czas miał problemy z wentylami od Sanyo. co do Cyculona: W biosie pewnie masz włączonego Asusowego Q-fan-a. wyłączyć, albo ustawić w zależności od temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s1pider Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Bawiłem się obrotami wiatraczka na procesorze. Zmiejszyłem jego prędkość czego żałuje. I teraz jest problem. Zresetowałem BIOS, zrobiłem format i nadal jest 2600obrotów. Jest to za mało bo sie bardzo procek grzeje. Czy ktoś wie jak zrobić by była domyślna prędkość?? Procek P4 3.0Ghz HT Prescott Płyta główna: ASUS P4P800-E Bawiłem sie programami ASUS Probe2 i SpeedFan. Nic nie pomaga. 1188732[/snapback] Witam. Mam identyczny problem na plycie intela -stale 2700obr. Ma ktos na to jakas rade?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...