Peterq Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 mam wentyal Super silent 2500, na moim athlonie 1700, i mam problem.....bo jako ze nie stac mnie na chlodzenie woda...mam pytanie, chce go podkrecic do 1700mhz, tyle ze na tym wentylu nie ma szans bo procek po podwyzszeniu napiecia o 5% ma juz 63 stopnie, jak go podkrece to bedzie mial 70 albo i wiecej, a taka temp to juz przegiecie...dodam ze na tym wentylu co mam temp wynosi okolo 55c, a przy 100% zajetosci procka dochodzi czasem do 61c, moje pytanie brzmi...jakiego coolera se zapodac, w miare taniego, z miedzianym radiatorkiem, ktory schlodzi mi te 1700mhz przynajmniej do tych 55 stopni co mam teraz na niepodkreconym... :roll: :roll: :roll: bo te zelmany wachlazyki to sa strasznie drogie, a poreszta nie wiem czy takie rozlaczenie radiatora i wiatraczka (na sledziu) jest optymalnym rozwiazaniem.....todam tylko ze obudowe mam otwara caly czas, bo lubie i chce;) ps. wlasnie obejrzalem trailer z TWO TOWERS i jestem w szoku bo uslyszalem motyw przewodni z sountracka z REQUIEM FOR A DREAM...tylko duzo ostrzejszy, swoja droga to ciekawe jak oni robia te trailery ze jak czlowiek je zobaczy to od razu ma ochote ten film obejrzec...ach ten marketing;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 a ile to tanio dla ciebie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 no nie wiem, do 70-80 zeta;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 titan cu5 tb, czy jak mu tam bylo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 za 80zł skompletujesz wydajne wc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 tak tak, chyba ze sam go sobie zrobie;) a tym mam niestety balde pojecie,... elementy mechaniczno elektryczne zostawiam fachowcom...ja 3 diod nie mogelm podlaczyc do napiecia a co dopiero blok wodny zbudowac....hehehehe 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 mam wentyal Super silent 2500, na moim athlonie 1700, i mam problem...jak masz mozliwosc (np pozyczyc od kogos) to zapodaj wydajniejszy wentylator bo ten ktory siedzi na Twoim coolerku jest sredniowydajny 31CFM (52.7 m3/h) - poszukaj czegos szybszego np firmy Y.S. Tech maja 59CFM (100.3 m3/h) powinien nastapic spadek o jakies 5-10*C :!: (ale rowniez halas sie zwiekszy) :( jak mowilem pozycz jak masz mozliwosc - bo kupowac w ciemno nie oplaca sie - moze halas Tobie nie bedzie odpowiadal lub spadek temp bedzie za maly itp PS mowa o wentylatorach 80x80x25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 hmmm dzieki za info, ale powiedz jeszcze gdzie takie cus u nas w polsce mozna znalezdz, i jaki radiator do tego.........bo mysle ze ten aluminiowy kloc co ja mam trzeba wywalic.......miedz rulez!! :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Ja polecam ThermalTake Volcano 7(nie +) koztuje 90pln .Jak go zapodalem po Titanie to temperatura spadla mi w idle do 44 st C..A przedtem bylo srednio 55(procek jak w opisie) nawet gdzies jest post "czy 65 to duzo??" Wiec wydajnosc jest swietna..A 90 pln to tylko 10 wiecej jak pisales.Poledcam pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 hmmm dzieki za info, ale powiedz jeszcze gdzie takie cus u nas w polsce mozna znalezdz, i jaki radiator do tego.........bo mysle ze ten aluminiowy kloc co ja mam trzeba wywalic.......miedz rulez!! :?: po 1 - napisalem ze taki przykladowo moze byc inny byle duzo szybszy niz standardowy po 2 - napisalem pozyczyc itp - bo potem bedzie krzyk ze spadek temp niewielki a halas potworny po 3 - chodzilo mi o to zeby do tego radiatora (z ta kosminczna przejsciowka) przymierzyc szybszy wentylatorek - bo jak chcesz kupowac to kup caly nowy cooler - poszukaj bo ktos na forum opisywal doswiadczenia z Volcano 9 http://www.thermaltake.com/products/heatsink/v9.htm (kosztuje ok. 125zl - wiec jak sprzedasz ten Twoj cooler i dorzucisz z 20 zl to powinno styknac) - ale jakmowie najpierw poszukaj opisu na forum i jakis testow w necie :!: po 4 - z dostepnoscia tych wentylatorkow (Y.S. Tech) bywa roznie - najlatwiej kupic w "duzych" sklepach elektronicznych lub hurtowniach - ale i tak ciezko w Polsce (bo tu 80% wentylatorw to Sunony) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 co ty, ten moj cooler kosztuje u nas 49 zeta;) wiec go sprzedam za 40 to bedzie dobrze...a ten vulkano co podales to jes aluminium, a ja si uparlem na miedz koniecznie...podoba mi sie ten 7+ tylko ze w silikon on kosztuje 144 zeta...a to napewno za drogo;) moze znacie gdzies taniej, gdzie mozna kupic?? he :?: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 i 7 (bez +) i 9 maja wstawke miedziana (to kolo na spodzie) dzieki temu sa wydajniejsze niz cale aluminiowe a co do 7+ gdzie taniej to nie wiem ale wiem gdzie drozej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 co ty, ten moj cooler kosztuje u nas 49 zeta;) wiec go sprzedam za 40 to bedzie dobrze...a ten vulkano co podales to jes aluminium, a ja si uparlem na miedz koniecznie...podoba mi sie ten 7+ tylko ze w silikon on kosztuje 144 zeta...a to napewno za drogo;) moze znacie gdzies taniej, gdzie mozna kupic?? he :?: :twisted: Volcano 7 - to produkt Thermaltake. Został zaopatrzony w wydajny wentylator z czujnikiem termicznym. W zależności od temperatury potężny wentylator sam ustala szybkość obrotową łopatek. Podstawa radiatora wykonana jest z czystej miedzi. Volcano 7 Kupuj ,za ta kase warto, bardzo wydajny qler. Zastosowanie: AMD Socket 462/ Athlon XP 2100+ INTEL Socket 370 Wymiary: Rysunek- jednostka mm Wentylator: 80x80x25 mm - podwójnie łożyskowany w zależności od temperatury: 2900 obr./min. przy 25 St.C 46CFM,27 dBA 5000 obr./min. przy 35 St.C 53CFM,39 dBA Radiator : Anodized Aluminum Alloy 6063 Podstawa wykonana z czystej miedzi !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...