Lukiqq Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Witam. Juz od kilku miesiecy musze sie meczyc z tym problemem. Otoz moj dysk, Western Digital Caviar WD1600JB (160gb, 7200rpm, 8mb cache) strasznie piszczy. Nie chodzi tu o prace glowic - skrobanie, tylko chyba o lozysko dysku. Podczas pracy slysze obracajace sie talerze. Pisze o tym dopiero teraz, poniewaz bylem przekonany, ze tak ma byc, dopuki nie uslyszalem identycznego dysu u kumpla - 0 halasu! Dodam, ze z dyskiem nic poza tym sie nie dzieje, tester dyskow ze strony WD nie wykazal bledow. Informacje S.M.A.R.T tez wygladaly na poprawne. Temperatura dysku w normie. Nie mam pojecia o co moze chodzic, wczesniej mialem WD800JB (wszystko to samo, tylko ze 80gb) i dysk byl nie slyszalny. Jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 WD1600JB-XXXXX podaj mi te XXXXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 WD1600JB-32EVA0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Ja mam WD1200JB i też skubaniec piszczy i nic się na to nie poradzi :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...