Yardie Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Mam karte Sapphire Radeon 9800 (oryginlane taktowanie to 325 dla GPU oraz 580 dla pamięci). Udało mi się podnieść taktowanie GPU do 450 *przy zastowaniu AC Own Project :) ), przy zwiększeniu do 460 (lub wyżej, sprawdzałem na maks 480) pojawiają się artefakty (np. w teście w 3D Marku 2005 Mother Nature są ta białe krpoki lub paski). Pamięci podniosłem do 660, jeśłi podniosę wyżej..artefakty (piwerszy test w 3DMarku 2003). Czy są jakieś sposoby (zmiany w biosie,specjalne programy) aby można jeszcze bardziej podkręcic radka ?? Jeśli tak to jak to zrobić ? PS GPU napewno się nie przegrzewa ani jej to nie grozi :) . Sprzęt to Abit AN-7, 2 x 512 Kingston 400, Barton 2500 (1830ghz@2310), do podkręcania używałem programu ATITool... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 jak juz sie nie grzeje a dalej nie idzie to programowo nic nie zrobisz - kołuj jakiegos v-moda jak chcesz jechac dalej ;] i radiatorki na pamiatki odcorz ;] btw. kiedy, za ile i gdzie kupiles ta grafe?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Bardzo ładnie podkręca Ci się GPU. 3dmark nie jest najczulszym programem, który wyłapuje arty. Jest taki programik który robi to znacznie lepiej- u mnie po podkręceniu 3dmark nie wyświetlał żadnych śmieci natomiast po uruchomieniu tego programu zaśmiecony został cały ekran (pozostał reset kompa). Dopiero obniżenie taktowania gpu o 30MHz (!!!) nie było żadnych śmieci. Niestety nie pamiętam nazwy tego progsa- rhbird czy jakoś tak. Takie "latające kulki" w skalowalnym oknie windowasa. Z drugiej strony- skoro w grach w które grasz nie ma artów to spokojnie możesz używać wymienionych przez Ciebie ustawień. Jeśli chodzi o pamięci- przawdopodobnie masz te o czasie dostępi 2.86ns. Teoretycznie mogą pracować przy częstotliwości 712MHz- pomocne mogą okazać się miedziane revolteki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yardie Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Rok temu i za niesamowitą sumę 1500 zetów (teraz TROCHĘ staniały :) ) w sklepie Age Computers w Opolu. Z tego co pamiętam sprowadzali ją chyba z siakiejś hurtowni z Wrocka lub z okolic nadmorskich :] Sa gdzieś opisy dotyczące tego V-moda, ale takie żęby wszystko było w nim opisane (jaki V-mod, czym wgrać, jak ustawić itp.). BTW Chłodzenie na pamięci są dobre (DUUUUUŻŻŻEEE i z obu stron - czyli wydajne). Sam je zrobiłem - wystarczy pociąć dwa stare radiatory od procków :] :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zna moze ktoś nazwe tego programu o ORT: ORT: ORT: kturym wspominał "pc_max" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Znalazłem: Real Time High Dynamic Range Image Based Lighting Test link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Sa gdzieś opisy dotyczące tego V-moda, ale takie żęby wszystko było w nim opisane (jaki V-mod, czym wgrać, jak ustawić itp.).v-mody, to nie programy, tylko lutownica do rak i jechane... (ewentualnie porzadny olowek) musial bys podac takze dokladnie jaka masz grafe - producent, model, pamieci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...