^NiuNiek^ Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 mam c333A , plyte na lx440 nie widzi mi dysku 40 cawiara , biosu nowszego niema do mojej plyty co mam robic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 A ja nie wiem czy to nie jest taki myk, że starsze płyty obsługują dyski do 8GB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 ale z tego co ja wiem powinien go wykryc w biosie , a wogule go nie wykrywa :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Bez urazy, zworki ustawiłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 mam pyt jak mam je ustawic bo jest na master :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 jak powinno byc ustawione na zworach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc1 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Stary, jak jest tylko ten dysk to na Master, jak masz dwa to zalezy jak masz podpiete. A tak jezeli chodzi o twoj problem to w necie jest 100 poradnikow jak to obejsc. Zaczynajac od sztuczek z biosem na specjalnych programach konczac. Pewnie na stronie producenta dysku w FAQ masz odpowiedz na twoje pytanie, poczytaj najpierw tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc1 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Acha i nowe dyski maja tez ustawienie zworek ograniczajace pojemnosc dysku do 32 GB i tyle prawdopodobnie obsluguje twoja plyta (chybaa ze 8GB) ale strata tych gigabajtow bylaby bezsensowna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 jak powinno byc ustawione na zworach?Masz 3 mozliwosci - master, slave i cable select. Jak podlaczas do ostatniego wyjscia na kablu ide to ustawiasz na master a jak do srodkowego to na slave Łatwiej sie tego nie da wytlumaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 jak powinno byc ustawione na zworach?Masz 3 mozliwosci - master, slave i cable select. Jak podlaczas do ostatniego wyjscia na kablu ide to ustawiasz na master a jak do srodkowego to na slave Łatwiej sie tego nie da wytlumaczyc a gdyby tak uciac, ostatnia wtyczka, wtedy srodkowa bedzie ostatnia, czy to cos zmieni ? Czy mozna by wtedy na tej srodkowej/ostatniej na master leciec ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 jak powinno byc ustawione na zworach?Masz 3 mozliwosci - master, slave i cable select. Jak podlaczas do ostatniego wyjscia na kablu ide to ustawiasz na master a jak do srodkowego to na slave Łatwiej sie tego nie da wytlumaczyc a gdyby tak uciac, ostatnia wtyczka, wtedy srodkowa bedzie ostatnia, czy to cos zmieni ? Czy mozna by wtedy na tej srodkowej/ostatniej na master leciec ? mozna leciec na srodkowej/ostatniej jako master oraz mozna dac jaka srodkowa wtyczka master a ostatnia slave i odwrotnie, akurat nie ma to zadnego znaczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 mam c333A , plyte na lx440 nie widzi mi dysku 40 cawiara , biosu nowszego niema do mojej plyty co mam robic?Masz w sumie dwa wyjścia (zakładam że ma to być dysk startowy) jedno - sprawdź w innstrukcji dysku czy ma zworkę ograniczającą pojemność do 32GB, jesli tak to załóż ją (spowoduje to utatę około 8GB pojemności dysku, ale bios powinien go wykryć), drugie - zakup dodatkowego kontrolera IDE na PCI i podłączenie dysku do niego (dodatkowym plusem takiego rozwiązania jest większy transfer, na twojej płycie jest kontroler max. ATA33 a dokupić możesz ATA100-133, dysk prawdopodobnie jest ATA 100?? ). Aha, ważna uwaga - sprawdź przed zakupem takiego kontrolera czy w biosie twojej płyty jest opcja botowania z SCSI, bo jeśli nie to nie da się uruchomić kompa z dysku podłączonego do takiego dodatkowego kontrolera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 dzieki za odpowiedzi , ograniczylem pojemnosc do 32gb zakladajac 2 zworki i trybi dzieki za pomoc 8) pozdrawiam wszysciutkich !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 ale z tego co ja wiem powinien go wykryc w biosie , a wogule go nie wykrywa :roll: mialem pentka 233@266MMXa i dysk wykrywal mi max 15GB jak nie mniej a ten u ciebie moze nie wykryc tej 40chy niektore plyty by se pewnie poradzily ale twoja a konkretnie kontroler dyskow jest widocznie zbyt stary by dac se rade z tym hdd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...