Adap Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Witam ! Niedawno zlozylem sobie takowy zestaw: AMD 64 3200 socket 939 , abit av8 GeIL Ultra Platinum 512MB PC-400 CL2 Antec Solution SLK3700-BQE 350 W Radeon 9550 XT Gigacube Extreme rev 2.1 128MB + DVI / tv-out 128-bit Seagate 200 GB Barracuda 7200.7 ST3200822A 8MB zainstalowalem wina Xp z sp2 zrobilem upgrade biosu do 1.7 i wszystko dzialalo bez problemow, kilka dni :( odpalam dzisiaj i klops. Nie chce ruszyc, po wcisnieciu startu ma chec, nawet zakreci wiatrakiem, ale tylko na chwilke i potem na wyswietlaczu, na plytce pojawiaja sie nastepujace komunikaty - 3 0.2 8.3 9.c 9.e 9.f i koniec, nie pomoglo ani czyszczenie pamieci biosu ani odlaczania po kolei podzespolow, nie wiem co mam robic, pomozcie, nie wiem czy mam odeslac plytke do serwisu czy moze cos z zasilaczem ? najgorsze ze tak sobie zestaw chodzil dobrze, bez boli a tu taka wsypa :( Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 instrukcja w łapę i patrzysz w tabelce co oznacza 9F - będziesz wiedział na czym zatrzymuje się post Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adap Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 gdyby byly to bym sie nie pytal ;) instrukcje przejrzalem z lupa i nie ma takich komunikatow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adap Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 na jednym z zagranicznych serwisow znalazlem cos : 02: when the power plug is connected and the system is off. 83: just after pushing the power-on button. This code will stay for about 5 seconds. 9C: will stay for another 5 seconds. 9E: barely for a tenth of a second before the system shuts down. 9F: this will show after the system shuts down and will stay so until I press the power button again ale nie jestem na tyle zaawansowany w jezyku , wiec prosze Was o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 do 83 jest ok a 9c,9e i 9f pojawiają sie gdy komputer sie ma wyłączyć - dobrze podpiety masz cpufan ? niektóre płyty nie bootują gdy nie wykrywają obrotów na gniazdku cpufan :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adap Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 zanim stalo co sie stalo to widzial cpu fan w programiku pod winem, sprawdzal jego oboty itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adap Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 jeszcze jedno, znalazlem na stronce Abita (oczywiscie polska stronka nie dziala na dzis ) taka fraze , jesli cos pomoze : "FPOFSEQ (Force Power Off Sequence): 9A~9F" jeszcze raz prosze Was o pomoc Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 hmm, wlacza sie alarm? mozliwe ze to wina zasilacza, sam mialem cos podobnego i po wymianie zasilacza dzialalo... gdzies na stronie abita czytalem ze av8 ma problemy z zasilaczami anteca z serii true... jak widac moze nie tylo? sprawdz na innym zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...