kwiato6665 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 mianowicie chodzi oto ze moja dziewczyna ma kompoter juz pare ladnych lat. A dokladnie wyglada to tak: plyta glowna ciezko mi okreslic jedynie udalo mi sie odnalzec na niej napis 6VM693AT rev1.0 ram 128mb sdr nvidia vanta 16mb celeron 633@713 .amoje pytania sa nastepujace: 1.jaki najwiekszy procek mozna wlozyc do tej plyty???? 2.jaka grafike wlozyc aby procek ja wpelni wykorzystal,myslalem o geforce 2 titatnum 64ddr,czy to dobry wybor??? 3. czy jeszcze jedna kostka ramu 128mb wystaraczy aby mozna pograc w starsze gierki. 4.czy ma ktos do sprzedania taka karte jaka zaznaczylem w punkcie 2??? 5czy jest sens i czy da rade podkrecic to vante powerstripem cos???? zgory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomBros Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Płyta Główna Lucky Star http://www.mainboard.cz/mb/luckystar/6VM693AT.htm Czy to ta ?? Posiada wejście na prcoeor typu Slot-1 i Socket-370 ?? Piszą tam że wejdą wszystkie procesory Intela o taktowaniu FSB do 133MHz. Z tego co pamietam to do 650MHz ale .... Tu gościu miał ten sam problem (na końcu): http://www.frazpc.pl/b/69008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Google twierdzi że to Lucky Star. Dokumentacji niestety nie ma bo ten producent już nie istnieje. Ad2. Myślę że GF2Ti to aż nadto, miałem tą grafę na AXP1600+ :) Ad3. 256MB na starsze gry wystarczy ale lepiej zakup 512 (tylko sprawdź czy płyta widzi całą pojemność, nie wiem jak na VIA, czy też jest problem z modulami dwustronnymi). Ad4. Miałem kiedyś ale już sprzedałem :) Poszukaj na allegro albo w dziale sprzedam. Ad5. Sens chyba tylko dla własnej satysfakcji że się dało podkręcić ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiato6665 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 zgadza sie to ta sama plyta co na zdjeciu awiec jersli ten GF2Ti jest az za nadto to co lepiej wsadzic zamiast niego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Jakiś GF2MX400 styknie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 gf2 ti będzie okej, ew jeśli znajdziesz - fg1ddr - różnica przy takim procku będzie mała... ew. poszukaj gf2pro - ma niższe tktowanie od ti - ale jw... co do ramu - optymalnie dołóz jeszcze 256mb ale - jeśli to win98 lub odchudzone me - na 256 (łącznie) też będzie latać okej... jesli w kompie siedzi jakis rozsądny hdd (7200) i dołożysz 256mb xpe powinno sobie nieźle radzić - postawilem xp pro pl na 333 PII slotowym ale - z 320mb ramu i narakudą 4 (na ata33) i działał zaskakująco dobrze,, wiesz jak się dziewczyna uciesz ze to takie ładne :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barsiarz Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 A filmy na tej 693A to się nie zacinają? Miałem taką płytę na moim celeronie 675 i okazało się, że ma strasznie małą przepustowość i nie dało się w ogóle filmów oglądać, a gry też chodziły marnie. Podobno wszystkie na chipsecie 693 tak mają. Po wymianie na BXa wszystko jest w jak najlepszym porządku. Skok wydajności kolosalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiato6665 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 "Po wymianie na BXa wszystko jest w jak najlepszym porządku." wybacz ale mozesz rozwinac skrot BX bo niestety nie ogarniam tego??to jest jakis procek czy cos??? mile widziany link do tego pruduktu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 atam bx'a.. jak juz to via apollo pro 133 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...