zwei Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Mam problem ktory mnie intryguje od dosyc dawna ; do czego sluzy mniejszy kabel idacy od zasilki do mobo . Oraz od kilku dni restrartuje mi sie komp i juz nie mam pojecia dlaczego ostatnim razem wyskoczyl mi bluescreen co na XP zdazylo mi sie pierwszy raz tylko nie zdazylem przeczytac co w nim mi pisze win . Zdazylem przeczytac jedynie ze system zostanie zamkniety z jakiegos powodu ze cos tam moze sie uszkodzic . Zazwyczaj wylacza sie po dluzszum graniu lecz czasami po samym siedzeniu w necie (siostra grala w milionerow przez net) . EDIT: podam jeszcze config : duren 1800 na KV7 , 256 RAM 400 , mx 440 , zaliska codegen (podejrzewam ze to jest tym moim problemem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Prawdopodobnie chodzi ci o taki kwadracik który ma 4 bolce. To wkladasz do płyty głównej. Ja jak kupiłem płyte jak w opisie miałem zasilacz jakiś który nie miał tego dodatkowego wyjścia. Więc kupiłem, jak w opisie. Teraz mam dwa kable od zasiłki w mobo. Wcześniej jechałem na jednym. Ponoć ten drugi jest potrzebny dla procka, ktoś to kiedyś tłumaczył..... i już wszystko jasne !!! Jeśłi twoja płyta nie ma tego wejścia na mniejszy kabel od zasilania, to wyrzuć ten zasilacz..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 4pin dodatakowe zasilanie dla proca wprowadzone po raz pierwszy w p4 potem mobo pod amd to podlapaly zapewnia mozliwosc dostarczenia lepszej jakosci i wiekszej ilosci pradu dla proca -czytaj wieksza stabilnosc i mozliwosci oc co do zasilacza jest dzial o tym tam zajrzyj a nie zadawaj pytan tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwei Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Linoge: Dzieki za wyjasnienie owego kabelka , a co do tego zasilacza to jest tylko przypuszzenie (przez tego bluescreena ale zawsze moglem spokojnie przeczytac co jest napisane a nie ze po 5 sek jest res) a ja pytam ogolnie co moze byc przyczyna resow . Wyluczuylem juz przegrzanie duren maxymalnie wskakuje na 43C . Grafa tez chyba odpada bo na 2 sprawdzalem i to samo . Dyski sprawdzilem tylko ramu jeszcze nie zdazylem . Nie wiem co jest na noc zapuscilem prime . Jeszcze dziala i nic sie nie dzieje . I sie pytam co moze byc jeszcze przyczyna tych resow . Nie patrzcie na sama poprawnosc tego textu bo walczylem z kompemdo 5 a o 9 musialem dziadka na rozprawe zawiezc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 sprawdz na innym zasilaczu jak mobo ma takie wejscie to zazwyczaj jest problem ze stabilnoscia bez 4pina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 ten kabelek jest potrzebny ,ale nie niezbedny jezeli duren 1800 nie jest podkrecony problem KV7 polega na tym ze lubi mocniejsze zasilki i potrafi sie krzaczyc na zwyklym Codegenie 300W kumpel mial lekkie jazdy z podkrecaniem dopoki nie kupil najtanszego Chiefteca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...