gambas Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Ludzie wypowiedzcie sie na temat ktorego procka byscie proponowali kupic.Mam plyte ABIT KT7RAID ze szyna fsb 200 i chce kupic procka ale nie wiem jakiego wybrac. Pozdrowionka. Prosze o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Ja bym bral Athlona tylko serie sobie wybierz dobrą. Athlon ma wiecej pamieci Li i L2 ktora jest bardzo wazna. Jedna z osob tego forum tego athlona i na tym abicie wykrecila na 1427. Czyli ladnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Polecam Durona 1000 , ładnie się kręci bez problemu osiągniesz 1200 :) . Nie polecam Durona 1200 . prawie wcale się nie kręci mój max to 1250 :( Chyba że nie chcesz kręcić to wybierz Durona 1200. Kup sobie fajny wentylator np. TITAN D5TB ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Mam wrażenie, że D1200 to D1000 poddany selekcji- jestem ciekaw na jakim pracuje nominalnym napięciu???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Duron 1000 i 1200 pracują na 1.75 V . Ja mam D 1,2 i ustawiłem sobie 1.675 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Ja polecam d1000. tani, a w wydajnosci rowny athlonowi 1000, bo ma nowsza technologie... Czy d1000 ma pracowac na 1,75V ??? Na 100% ?? Bo jak dalem na plycie default to mi ustawil 1,80??? Prosze o szybka odpowiedz kogos, kto sie na tym zna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 heh, napiecie lepiej zostawic na standardzie, zyskales 1-2 stopnie, a proca szybciej zuzywash :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Tak na 1,75 v pracuje duron nowy. Może Ci źle płyta pokazuje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Hmm odczyt mam z pcalerta spod windozy.. ale jak mowisz, ze 1,75 to recznie ustawie tyle w biosie... w kazdym razie dzieki... ciekawe moze nawet tempratura w dol pojdzie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 ok.. zmienilem na 1,75 i w windozie nadal pokazuje, ze jest 1,8 :)) Wiec wszystko pod kontrola :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 masz msi ! miałem ten sam problem ! nowy bios pomoże ! www.msi.com.tw ustaw sobie 1.7 v ! spokojnie wystarczy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 no mam msi :) coz.. ten nowy bios chyba bedzie potrzebny ;) A co do 1,7.. to nie mam po co.. z temperatura nie mam o dziwo najmniejszych problemow... dopiero jak zaczne mocniej krecic, to moze bedzie gorzej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 a jaką masz dokładnie płytę ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 k7t turbo limited (133a) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Bierz athlona, dużo wydajniejszy dzięki 256kb L2 cache. D1000 wyprzedza go tylko tam gdzie jest optymalizacja pod P3 (raczej SSE) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambas Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Pytanko zasadnicze: czy na tym Abit kt7raid pojda mi nowe Durony Morgan??Juz pytalem kilkakrotnie ale musze sie upewnic na 100%.Ja nie mam wersji abit kt7"a" raid tylko tę starszą !!! ( bez "a") .. Prosze o odpowiedz.. Z gory dziekuje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Najlepiej to wejdz na strone abita i zobacz najnowsze biosy co dodaja! Ale ja i tak bym Athlona wziol! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Ludzie wypowiedzcie sie na temat ktorego procka byscie proponowali kupic.Mam plyte ABIT KT7RAID ze szyna fsb 200 i chce kupic procka ale nie wiem jakiego wybrac. Pozdrowionka. Prosze o pomoc. Ja bym wzial athlona ma wiecej pamieci L1 i L2, a to jest przydatna rzecz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 A ja bym wziął hmm, chyba już wybrałem i jestem zadowolony , nie ma raczej sensu Athlona bo i tak FSB sobie go nie podkręcisz a mnożnik bna płycie jest tylko do 12 więc nie wyciągniesz więcej niż z tego Durona 1000 a Duron tańszy pozatym to Morgan i mimo że ma mniej L2 to i tak będzie wydajniejszy, D1200 też nie ma sensu bo go nie podkręcisz a po co przepłacać jak i tak bez problemu 1 chodzi na 1.2 po zmianie mnożnika z 10 na 12 i podniesieniu napięcia o 0,1V Sądze że to najrozsądniejszy wybór a ci co polecają Athlona to niech się zastanowią, co innego gdyby to było KT7A, a do tej płytki tak apropo tylko BIOSIK wystarczy nowszy i Morganki chodzą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 mlody_maniak - jak podkreciles swojego durona? 9X133, czy 12X10? I jakie masz na nim temperatury? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...