Konrad_ Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Najlepsze są podobno Geniusy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Najlepsze są podobno Geniusy 1340701[/snapback] Dobrze gada. Biją na głowę Gigaworksy. Słyszałem i to i to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weldslater Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ja mam właśnie taki dylemat czy kupić Logitech Z-5300(czy znacie jakiś sklep gdzie są dostępne?) czy GENIUS 5.1 HOME THEATER + Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Retail ...jak myslicie?...... pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weldslater Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 a może ktoś chce sprzedać Logitech Z-5300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Dobrze gada. Biją na głowę Gigaworksy. Słyszałem i to i to. 1340910[/snapback] A jak to jest z Logitechami x -530, też je biją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Przecież X-530 to są małe plastikowe zabaweczki za 280zł :) Więc się domyśl. Bas z subwoofera Geniusa bije na głowę tego z Gigaworksa który ma teoretycznie 210W :D Nisko schodzący (niżej niż Tannoy M2 !! ), trochę wolny ale i tak daje sobie radę. Ale potrzebuje "powietrza" jak każdy większy zestaw głośnikowy (około 12m2 przynajmniej bo w mniejszym będzie dudniło). Przy połowie mocy jest już naprawde bardzo głośno a zniekształceń nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Dobrze gada. Biją na głowę Gigaworksy. Słyszałem i to i to. 1340910[/snapback] A co w poronaniu do logitechow z-5300??? Strasznie mnie te glosniki nakrecily :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Z-5300 nie słyszałem jeszcze. Ale mówie Wam, nie pchajcie się w wynalazki logiego i creativa tylko kupcie te Geniusy a na 100% będziecie zadowoleni !! Sub w "Gieńkach" jest większy, cięższy od tego w Gigusiach więc to coś znaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Interesuje mnie jeszcze jakaś karta muzyczna do tycg głośników, nie będe mial wiecej jak 100zł na karte muzyczną, jaką polecasz, nie chce juz zasmiecać forum kolejntym tematem p.s biore te geniusy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Jeśli tylko 100zł to łyknij jakiegoś SB LIVE 5.1 U mnie grały z SoundStormem i było super :) Edytowane 21 Marca 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weldslater Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 a jezeli mam teraz karte minta 6 kanałową i podłącze do niej te głośniki Genius to czy mój kumpel który ma creative Sound Blaster Audigy 2 ZS i do niej podłącze mój zestaw będzie lepiej grał? czy będzie to słyszalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Różnica będzie napewno, Audigy będzie grało głośniej, efekty będą lepsze. ALE NAPRAWDE WAS OSTRZEGAM - NIE PAKUJCIE ZESTAWU GENIUSA DO POKOJU MNIEJSZEGO NIŻ 12M2 !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ... NIE PAKUJCIE ZESTAWU GENIUSA DO POKOJU MNIEJSZEGO NIŻ 12M2 !! 1341537[/snapback] A co polecasz wlasnie do mniejszego pokoju??? :? Max w jakim pokoju moge mieszkac to cos kolo 16 (ale musze dobrze szukac... :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Tu jest największy problem. Bo zwykłe pierdziawki za 300zł jakie są każdy wie, a dobre zestawy są za duże :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Teraz mam Cambridge SoundWorks DTT2200 i chce je na cos zmienic... Maja juz troche i sie wysluzyly :wink: Tylko ze teraz to juz nie wiem na co... :? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Kwiecień, a do pokoju 25m2 te Geniusy dadzą rade, czy trzeba by już coś mocniejszego? p.s zależy mi głównie na efektach w filmach, w muzyce już mniej, gry mnie raczej nie interesują:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Z pewnością dadzą sobie radę, akurat tego jestem pewien w 100%. Tylko trzeba je odpowiednio rozstawić, zresztą jak każdy zestaw 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 powiem szczerze że o rozstawieniach głośników wiem niewiele, a w zasadzie nic nie wiem, masz może jakieś linki, albo cokolwiek innego gdzie mógłbym zobaczyć/przeczytać jak ten sprzęt rozstawić? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weldslater Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 ZOBACZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Wyprzedziłeś mnie :D Właśnie szukałem czegoś na temat dźwięku i natknąłem się na bardzo ciekawy artykuł: http://www.republika.pl/audioton/akustyka-pokoju.html POLECAM ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 szukam jeszcze jakichś niedrogich stojaków pod te geniusy, ma/miał ktoś? w jakich cenach są takie stojaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45286160 Może takie coś ? Dodam że ja sobie takie sprawiam: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45448001 :) :) :) Edytowane 22 Marca 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Wiec co kupic do malego pokoju tak do 650 zeta??? :? Bo juz kurcze nie wiem co mam wybrac... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Tannoy M1 i jakiś wzmacniacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 To po co kurcze kupowalem Audiy 2 ZS :wink: A moze zapodaj jakiegos linka do tych glosniczkow... Chyba ze moze kupic tego Geniusa (tylko ktorego :? ) i miec glosniczki na zapas... :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 nie rozumiem pytania: po co kurcze kupowalem Audigy 2 ZS ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Zmienilem karte bo chce zakupic lepsze glosniki (np Logitech Z-5300) bo moj Live! juz troszke taki wymeczony byl... :wink: (lacznie z glosnikami :lol: ) A jak mam teraz sobie kupic jakis wzmacniacz to moglem zostac przy starym dzwieku i pewnie nie odczul bym roznicy. I tak wzmaciacz bedzie robil cala robote... Tak mi sie przynajmniej wydaje... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 To po co kurcze kupowalem Audiy 2 ZS :wink: A moze zapodaj jakiegos linka do tych glosniczkow... Chyba ze moze kupic tego Geniusa (tylko ktorego :? ) i miec glosniczki na zapas... :-P 1343659[/snapback] Something like this: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45668345 Tylko że troche drogie i tylko odbiór osobisty. Do tego może jakaś Unitra AT9100. Sam miałem Tannoy'e M2 z tą unitrą i naprawde ładnie to grało. Chyba że kupisz M1 za mniejszą kasę (powiedzmy 400zł) i wtedy można myśleć nad czymś lepszym. Przydały by ci się też jakieś podstawki a to kolejny wydatek. Na początku mogą stać na jakichś stołkach, byle by to stabilne było !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Zmienilem karte bo chce zakupic lepsze glosniki (np Logitech Z-5300) bo moj Live! juz troszke taki wymeczony byl... :wink: (lacznie z glosnikami :lol: ) A jak mam teraz sobie kupic jakis wzmacniacz to moglem zostac przy starym dzwieku i pewnie nie odczul bym roznicy. I tak wzmaciacz bedzie robil cala robote... Tak mi sie przynajmniej wydaje... :unsure: 1343686[/snapback] mylisz sie. wzmacniacz nie moze poprawic sygnalu otrzymywanego przez karte dzwiekowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 otoz to, jak sama nazwa wskazuje wzmacniacz wzmacnia to co dostanie ze zrodla... np. dzwiekowka... wzmocni dzwiek, znieksztalcenia, szumy itd jezeli dzwiek z karty bedzie slaby to dobry wzmacniacz jeszcze bardziej obnazy slabosc dzwiekowki ukazujac wszystkie niedostatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...