Skocz do zawartości
wunat

Komputerowe zestawy 2.1 / 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszał już ktoś "na żywo", Creativy M80 ??

W MM mają je po 220zł i ostro się zastanawiam, czy ich nie kupić. Szkoda, że nie chcą ich podłączyć - ponoć nie mają możliwości. Wezme jeszcze ze sobą iRivera to może wtyczka z prądem zię znajdzie......

Ostatnio słucham tylko na słuchawkach i powoli mam tego dość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiesz co napisalem w poprzednim poscie? Forum to skarbnica wiedzy, a wyszukiwarka to taki czerpak, którym ją wydobywasz. UŻYJ GO!!

Koniec OT w tym temacie..

Zobacz, pierwszy temat, na samej górze... http://forum.purepc.pl/Sound-Blaster-Audig...em-t157748.html

Tu masz baaardzo dużo inforacji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś poradzić?

Chce na gwiazdkę dostać głośniki do komputera. Mam karte dźwiękową SB Live 24bity 7.1 i szukam na allegro głośników 5.1. Znacie jakieś dobre do 300zł max.? Nie pytajcie sie czemu nie 6.1 czy 7.1. Ja aż takich nie potrzbuje :) Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

PS. Dzięki adi_em, myślałem o kartach graficznych coś i mi sie napisało tak :D

Edytowane przez Mistic1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem kilka dni temy Creative T6060 :) Moim zdaniem są wspaniałe :) Pięknie czysto, głośno grają i nie ma żadnego "rzęrzenia" Sbfer jest drewniany a więc mocny. Nie będę tutaj się spierał odnośnie T6060 Vs X-530 ponieważ nie słyszałem X-530 na żywo... Jednak ja odnośnie głośników jestem bardziej przekonany do Creative'a. W sklepie w sumie otrzymałem odpowiedz na ich porównanie, że różnia się tylko wyglądem i tym, że X-530 nie mają pilota... Jak to w sklepie głupoty gadają :wink: Pozdrawiam! I sedecznie polecam T6060!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

rzesz w morde kopane!!!

normalnie nie wyrabiam z tymi Logami Z-5500 !!!!! W nocy to sa takie zaklocenia, te ruskie radio gra glosniej niz ja normalnie slucham muzyki!!! musze kompletnie wylaczac glosniki, bo nie idzie wytrzyzmac!!!! caly czas czytaja jakas ruska poezje a w przerwach jakis facet spiewa jakies ballady!!!!

w dzien tego nie ma, bo w weekend bylo spoko, natomiast im pozniej wieczorem i po polnocy to jest coraz glosniej :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

W logitechu polska udaja ze nic o tym nie wiedza i odsylaja mnie do sklepu. Sklep twierdzi ze nigdy o czyms takim nie slyszeli i duzo tego sprzedaja nikt nie zglaszal problemow!!!

Qrde, a wachalem sie czy Creativy czy Logitechy, ale ze w testach Logi wygrywal to wybralem niego. Zreszta zawsze kupowalem sprzet logitecha, klawiatury, myszki, i to nie tylko w domu ale w robocie tez, ale teraz sie totalnie wkurzylem, koniec z ta marka!!! A ruscy to sa tez kretyni zeby nadawac na caly swiat jakies ich glupie radio!!!! :mur: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie X-530 też potrafią wyłapać rosyjskie(a może ukraińskie) radio. Na szczęście tylko przy minimalnym lub maksymalnym poziomie głośności (w obu przypadkach trzeba się bardzo skupić żeby coś usłyszeć :D )

Obiecałem kiedyś że pokażę jak zamocować centralny głośnik od X-530 na ścianie.

Jest to wersja beta wykonana w 3 minuty z kawałka drutu stalowego:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam Was, czytam i nie wiem, chce kupic cos 5.1

waham sie miedzy:

Creative Labs Inspire T 5900 (5+1) 305zł

Creative Labs Inspire T 6060 (5+1) 295zł

Logitech X-530 (5+1) 260zł

a moze i jeszcze miedzy:

Creative Labs Inspire P-5800 (5+1) 245zł

Czytam jakie to logi sa wspaniale, ale na kazdy zachwyt przypada ktos komu glosniki pierdza :) Podobno to wina slabej instalacji elektrycznej... Zdaje sie, ze ja taka mam... jak drukuje na laserze cos to mi zyrandol przygasa :) Miga jak to zwal tak zwal... Wnioskuje, ze bedzie niedobrze... beda pierdziec. Dobrze mysle?

Mam teraz mediatechy jakies tanie i... bucza jak skur**syn... Tez wina gniazdek?

Ogolnie rzecz biorac sklaniam sie ku T6060 dzieki ich smiesznemu wygladowi - podobaja mi sie, a mowi sie, ze roznicy miedzy 5900 a 6060 nie ma zadnej...

Nie ukrywam, ze 50zl roznicy w cenie logi a t6060 to sporo :) Ale nie az tak sporo zeby znosic pierdzenie :)

HELP me bo sie zawinalem... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie X-530 też potrafią wyłapać rosyjskie(a może ukraińskie) radio. Na szczęście tylko przy minimalnym lub maksymalnym poziomie głośności (w obu przypadkach trzeba się bardzo skupić żeby coś usłyszeć :D )

Obiecałem kiedyś że pokażę jak zamocować centralny głośnik od X-530 na ścianie.

Jest to wersja beta wykonana w 3 minuty z kawałka drutu stalowego:

/obrazki

Super to wymyśliłeś :) Ja jestem w takiej sytuacji, że każdy głośnik będe musiał mieć do czegoś przymocowany, bo nie mam miejsca na nie :wink: Mały pokój - małe biurko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doszly ................ graja cudownie.............graja czysto pieknie , subwoofer jest bardzo duzy....... naprawde glebia basu jest niesamwita , .............narazie na nich slucham muzyki i goladam filmy(swietne sa efekty) nie gralem na nich jescze, naprawde sa swietne , .............

Masz już je pare dni i ?? Ocena nie zmieniła się ?? Warte zakupu ?? I gdzie je kupiłeś ??

W tym teście http://www.behardware.com/art/imprimer/493/ piszą o buczącym zasilaczu głośników, czy też to występuje w twoich ??

< we noticed a slight blowing sound which grows louder when the volume is raised up (...) the power supply also emits vibrations even when switched off >

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Costi, a jak z jakością po przedłużeniu?

I jak przedłużałeś??

Kable z OFC, ktore zostaly po kinie domowym, przyciete mniej wiecej na dlugosc. Na kazdym kablu z jednej strony wtyczka, z drugiej gniazdko chinch (6zl/sztuka).

Wyglada to tak (moje wtyczki to te z bialymi kablami):

Dołączona grafika

Czerwona tasma pod wtyczka jest po to, zeby lepiej sie trzymala i kabel nie mial luzow (otwor we wtyczce byl przewidziany na przewod o wiekszej srednicy).

Strat jakosci nie zauwazylem.

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam Was, czytam i nie wiem, chce kupic cos 5.1

waham sie miedzy:

Creative Labs Inspire T 5900 (5+1) 305zł

Creative Labs Inspire T 6060 (5+1) 295zł

Logitech X-530 (5+1) 260zł

a moze i jeszcze miedzy:

Creative Labs Inspire P-5800 (5+1) 245zł

Czytam jakie to logi sa wspaniale, ale na kazdy zachwyt przypada ktos komu glosniki pierdza :) Podobno to wina slabej instalacji elektrycznej... Zdaje sie, ze ja taka mam... jak drukuje na laserze cos to mi zyrandol przygasa :) Miga jak to zwal tak zwal... Wnioskuje, ze bedzie niedobrze... beda pierdziec. Dobrze mysle?

Mam teraz mediatechy jakies tanie i... bucza jak skur**syn... Tez wina gniazdek?

Ogolnie rzecz biorac sklaniam sie ku T6060 dzieki ich smiesznemu wygladowi - podobaja mi sie, a mowi sie, ze roznicy miedzy 5900 a 6060 nie ma zadnej...

Nie ukrywam, ze 50zl roznicy w cenie logi a t6060 to sporo :) Ale nie az tak sporo zeby znosic pierdzenie :)

HELP me bo sie zawinalem... :)

Bierz T6060 są lepsze od T5900 gdyż maja poprawiony bass co do X-530 to nie słyszałem ich więc dokładnie nie wiem. Sam od kilku dni jestem posiadaczem T6060 i są IMO wspaniałe w tej cenie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam chce sobie kupic glosniki do kompa odrazu mowie ze jestem totalnym lamerem w tej dziedzinie :D gdzie moge sprawdzic czy mam karte 2.1 czy 5.1 ? glosniki chce tak do 300 zł i jak to sie mowi zeby dobrze łupały dzieki z góry za wyrozumialosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam dylemat otoz chcialnbym sobie kupic przed swietami zestaw glosnikow 5.1 ale niemoge sie zdecydowac ktory wybrac. Najpierw w oko wpadl mi zestaw manty surfer 4500 http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1166&lang=pl sa bardzo elegancki i posiadaja 160 w rms ale buszujac w internecie na ich temat natknolem sie na wiele informacji o tej firmie iz niewarto kupowac produktow manty. Troche sie rozczarowalem bo naprawde mi sie ten zestaw podoba i mozna tak powiedziec ze sie najaralem na niego. Szukajac w necie informacji na ten temat natknolem sie rowniez na 2 fajny zestaw glosnikow a sa to Genius 5.1 Home Theater http://www.geniusnet.com.tw/product/product-1.asp?pdtno=162 zestaw bardzo ciekawy i wiele pochlebnych opini o nim czytalem ale w porownaniu do manty jest o 60w slabszy. ale podobno niezle daje . Moze ktos ma ktorys z tych zestawow i moze mi doradzic ktory wybrac bo jestem w kropce a swieta sa juz tuz tuz. prosze o pomoc i rzetelna odpowiedz z gory dziekuje pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE Media-tech NIE Manta jesli idzie o glosniki... One tylko ladnie wygladaja, nic poza tym. w sumie nic tych firm bym nie kupowal poza Emperorem Manty (odtwarzacz dvd)...

A czemu nie cos sprawdzonego? Logitech / Creative? Roznica w cenie jest duza?

edit: wiesz, ze ta manta to najprawdopodobniej plastik i okleina?

Edytowane przez CrazyJohn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi