Kravat Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 No i mam te Logi Z-2300 :D graja miodzio :-] bas poteżny [starsza sie juz darła :P] Sprawdze je dokładniej jutro bo odpaliłem je dopiero po 21-ej. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 To jak panowie - powiecie mi to co napisalem strone wczesniej ?? Bo do jutrsa musze wiedziec :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Powiedzcie mi jedna rzecz w kontekscie T6060/X530 - w tej chwili mam pelnego SoundStorma czy jego zmiana na audigity mogla by ZNACZNIE poprawic jakosc dzwieku(mi sie wydaje ze nie specjalnie, szczegolnie na glosnikach tej klasy). W tej chwili mam 'TRUST SoundWave 2000P 5.1' i nie powiem T6060/X530 graja lepiej, ale chyba nie na tyle zeby to bylo warte prawie 300zl. Chyba powinienem poszukac czegos innego:( A czy ktos moglby mi ocenic na tle T6060/X530 glosniki 5600 I-Trigue? [/color=red]EDIT by costi: uprasza sie o uzywanie opcji "edytuj" zamiast pisania dwoch postow pod rzad[/color] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 5600 mają 3 membrany więc wiesz... nie ta liga na pewno będa grały lepiej a do tego mają większy "subufer". Tylko (chyba) nie mają w pilocie regulacji basu <- Jak mają to niech mnie ktos poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) Ja zaraz zabieram sie do pakowania glosnikow - jutro jada z powrotem do sklepu:( Troche szkoda, ale niestety zadne mi na tyle nie podeszly by je zostawic. W kazdym razie ja sie teraz szykuje na powazniejszy wydatek jakies 2 do 4x wyzszy albo w sumie do gier(malo gram) i divx/rmvb wystarczy mi to co mam, wiec musze szukac do muzy jakiegos zestawu stereo(glosniki + wzmacniacz). Ale jesli ktos ma max 300zl na glosniki to POLECAM X530 graja jednak lepiej i lepiej wygladaja niz T6060(a i ten pilot wydaje sie zbedny). A jesli jeszcze wczesniej mial jakies komputerowe brzeczki stereo to bedzie pial z zachwytu. Z za krotkimi kablami mozna sobie baaardzo latwo poradzic kupujac przedluzke za 10zl - przy tej klasie glosnikow nie ma sie co martwic ze nam jakosc spadnie. Ale jesli ktos juz teraz posiada jakies 5.1, chocby z tej niskiej polki to niech odklada kase dalej, bo to bedzie w stylu "zamienil stryjek siekierke na kijek". Edytowane 21 Grudnia 2005 przez tHe mRuWa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 @Mruwa jak na moje to sam nie wiesz czego chcesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Witam. Jutro będę w posiadaniu Logitechów z-3e więc powiem jakie są moje odczucia jesli chodzi o dzwiek, zeby nikt nie miał watpliwosci czy wybrać te, czy jakies i-trigue:P Wg. mnie wątpliwości i tak nie powinno być :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deka2 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 A co powiecie o czymś takim http://allegro.pl/show_item.php?item=77584432 >> kupił to ktoś może ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logimax Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 tego nie bierz bo badziew (kolega ma i pierdzi jak sie muzy słucha) ja mam Logitechy Z2200 i jestem z nich bardzo zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deka2 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Nie chciałem tego brać .. ;p pytałem raczej z ciekawości :) Czekam aż ktoś wystawi na allegro altec vs4121 ... możecie coś o nich powiedzieć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 No i mam Logi X530, wrażenia : -BASS, BASS, BASS - na full przesuwa przedmioty na biurku. -Ładny czysty dźwięk -Ładny wygląd -BASS zagłusza wszystko inne, w COD2 na wł EAX'ie (SoundStorm) zagłusza wszystko inne, na TSIE [gluteus maximus] (skręcony na 25-50%), przy 0% na pokrętle i 0 w korektorze dalej [gluteus maximus]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistic1987 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Ej ja mam taki myk, ze podłączyłem głośniki Logitecha X-530 5.1 i jak na przednim prawym glosniku ustawie glos na minimum to mam szum straszny! Jak to zlikwidowac? Moja karta dźwiękowa to Sound Blaster Live! 24bit. Dodatkowo moze mi ktos podac dokladne ustawienia do tej karty dzwiekowej do sterownikow zeby mi szystko pieknie chodzilo? Pozdrawiam z góry i życze wesoych świąt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ja mam pytanie do posiadaczy X-530, na ile macie skręcony SUB na pokrętle, na ile w sterach, jaka częst skrzyżowania LFE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Co do z-3e ...no muszę przyznać, że pozytywnie mnie zaskoczyły. Najbardziej ten BAS!!, soprany też boskie. Coś super :D Do słuchania muzyki nadają się doskonale, podobnie do gier(niestety nie ma takiego efektu jak przy 5.1). Do niewielkiego pokoju(do większego też) nadają się idealnie. Do tego mam starą dzwiekówke, która niedługo wymieniam na Audigy 2 B) A no właśnie : jaką wersję najlepiej wybrać? Trochę się w nich gubię. Ale co do głośników : BRAĆ - za tę cenę rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ja mam pytanie do posiadaczy X-530, na ile macie skręcony SUB na pokrętle, na ile w sterach, jaka częst skrzyżowania LFE?Na A2ZS w sterownikach odcięcie 100 Hz i bas 50% a na pokrętle minimum. Przy takich ustawieniach nie mam problemów z basem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finiu Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Tak sobie czytam zamieszczone tutaj opinie - znacie się na rzeczy więc może ktoś odpowie mi, czego potrzebuję ;-). Chciałbym zakupić głośniki do komputera, na których czasem słucham muzy, czasem gram, czasem oglądam filmy. Karta muzyczna zintegrowana na MSI 865PE Neo2-FIS2R. I teraz - zaczynam się zastanawiać czy 2.1 czy 5.1. Czy lepiej 2.1 do kompa, a coś porządnego do przyszłościowego kina domowego, już w formie 5.1, czy też zabawić się w 5.1 przy kompie. Co Wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Tak sobie czytam zamieszczone tutaj opinie - znacie się na rzeczy więc może ktoś odpowie mi, czego potrzebuję ;-). Chciałbym zakupić głośniki do komputera, na których czasem słucham muzy, czasem gram, czasem oglądam filmy. Karta muzyczna zintegrowana na MSI 865PE Neo2-FIS2R. I teraz - zaczynam się zastanawiać czy 2.1 czy 5.1. Czy lepiej 2.1 do kompa, a coś porządnego do przyszłościowego kina domowego, już w formie 5.1, czy też zabawić się w 5.1 przy kompie. Co Wy na to? Ile możesz przeznaczyć na głośniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Nici z 5.1 jak nie masz miejsca do odpowiedniego rozmieszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finiu Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ile możesz przeznaczyć na głośniki? Mogę wydać 100 zł, ale jeśli będzie warto, to mogę wydać 200 - jednak, żeby było słodziutko może być i 250. Wolałbym jednak nie wnikać w kwestie ceny, lecz wnikać w kwestie sensowności :-) Nici z 5.1 jak nie masz miejsca do odpowiedniego rozmieszczenia. To już jest jakiś argument - na razie kompa mam w sypialni i nie sądzę, żebym na nowym mieszkaniu pozwolił sobie "zmącić spokój" salonu komputerem, prędzej jakieś kino domowe w salonie, a komp w sypialni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deka2 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Mogę wydać 100 zł, ale jeśli będzie warto, to mogę wydać 200 - jednak, żeby było słodziutko może być i 250. Wolałbym jednak nie wnikać w kwestie ceny, lecz wnikać w kwestie sensowności :-) To już jest jakiś argument - na razie kompa mam w sypialni i nie sądzę, żebym na nowym mieszkaniu pozwolił sobie "zmącić spokój" salonu komputerem, prędzej jakieś kino domowe w salonie, a komp w sypialni. ... sam nie wiesz czego chcesz :) Za 100zł chyba nie kupisz niczego sensownego, mysle ze dobrym wyborem byly by logitech'y x-230 ( ok 150zł ) A teraz ja mam pyatanie ... Jak grają creative i-trigue 3200 ?? >> lepsze od x-230 ?? I jeszcze jedno :) czym różnią się i-trigue 3200 od 3600 oprócz troche większej mocy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 @finiu dobre 5.1 to około 270zł, przy czym jak nie masz ich gdzie ustawić to zapomnij. A do sypialni, nie wiem czy jest sens. Lepiej jakieś 2.1 (x230, z3e) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finiu Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 deka: masz całkowitą rację, nie wiem, czego chcę (choć może nie wiem, czego potrzebuję :-)), więc pytam o opinię specjalistów ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Szukam porady odnośnie głośników. W tej chwili mam Creative/Cambridge Soundworks FPS 1600 (4.1), ale zapragnąłem "usłyszeć więcej". Prosiłbym Was o doradzemnie mi co kupić. Niestety nie mam nieograniczonych funduszy, jedynie jakieś 250zł i to jest już max jaki mogę na głośniki przeznaczyć. Mogą to być nadal 4.1, a także jakieś używane. Pokój mam 16m2. Te co mam w grach i filmach w zasadzie wystarczają, ale muzayka... hmmm... dla mnie coś jest nie tak. Kartę jaką posiadam to SB Audigy 1 ze sterami Youp PAX i oprogramowaniem od Audigy 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alimek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Co sądzicie o tych głośnikach?? http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=2693# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deka2 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Może ktoś porównać x-230 z i-trigue 3200 lub innymi z serii i-trigue ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Szukam porady odnośnie głośników. W tej chwili mam Creative/Cambridge Soundworks FPS 1600 (4.1), ale zapragnąłem "usłyszeć więcej". Prosiłbym Was o doradzemnie mi co kupić. Niestety nie mam nieograniczonych funduszy, jedynie jakieś 250zł i to jest już max jaki mogę na głośniki przeznaczyć. Mogą to być nadal 4.1, a także jakieś używane. Pokój mam 16m2. Te co mam w grach i filmach w zasadzie wystarczają, ale muzayka... hmmm... dla mnie coś jest nie tak. Kartę jaką posiadam to SB Audigy 1 ze sterami Youp PAX i oprogramowaniem od Audigy 4. Jak kupisz jakieś x-530 czy creative 6060 to muzyka nadal będzie coś nie tak. Jak chcesz mieć dobry dźwięk za tę ceną to kup za 225 PLN Creative M 80 , jeśli nie zależy ci na max jakości i lubisz tępawe dudnienie to kup jakieś 2.1 - ale nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deka2 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Jak kupisz jakieś x-530 czy creative 6060 to muzyka nadal będzie coś nie tak. Jak chcesz mieć dobry dźwięk za tę ceną to kup za 225 PLN Creative M 80 , jeśli nie zależy ci na max jakości i lubisz tępawe dudnienie to kup jakieś 2.1 - ale nie polecam. Używam głośników głównie do słuchania muzyki ... czasem też do filmów >> czy w takim razie m80 będą lepszym wyborem od głośników 2+1 ?? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez deka2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Jak kupisz jakieś x-530 czy creative 6060 to muzyka nadal będzie coś nie tak. Jak chcesz mieć dobry dźwięk za tę ceną to kup za 225 PLN Creative M 80 , jeśli nie zależy ci na max jakości i lubisz tępawe dudnienie to kup jakieś 2.1 - ale nie polecam. Aha, dzięki za odp. Poszukam, popatrzę, poczytam, a tym czasem może ktoś jeszcze ma jakieś propozycje? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Witam, Zastanwiam się nad kupnem głośników 2.1 do 100 zł :|. Widziałem w sklepie zaraz obok mnie Creative SBS 380 2.1. Co o nich myślicie ? Prosze o pomoc bo już nie mogę wytrzymać z moimi starymi Tracerami :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Skoro nie masz wiele miejsca polecam lepsze 2.1, aniżeli gorsze 5.1. Skoro przede wszystkim do słuchania muzyki, grania, filmów to polecam właśnie 2.1. Za 250zł(lub kilka groszy więcej) są już z-3e...Niedawno kupiłem, więc dlatego polecam. Grają bardzo ładnie nawet na mojej starej karcie. Poza tym są jeszcze Logitechy X-230, za niecałe 200zł. Decyzja należy do Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...