Kyle Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 roznice - tak mi sie wydajeNo właśnie - 20-20k to dane producenta na wykresie widać że przy -6 dB pasmo jest węższe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) no ale nie zmienia to faktu, ze te glosniki w tej cenie sa bardzo dobrym wyborem :) zamiawiam je w poniedzialek (jak je dostane to powiem co i jak) Edytowane 15 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Po pomiarach wnioskuję że są super ( +-3 dB to nawet monitory Rolanda za 1500 PLN mają gorzej ) , ale odtateczną ocenę można wystawić dopiero po odsłuchu. ps. w porównaniu z 2.1 które miałeś obecnie może Ci sięwydawać żę mają za mało basu ( w tanich 2.1 sub jest przeamplifikowany ) ale wierz mi że basu jest tyle ile powinno... ( wykres zmierzonego zestawu ) Jeszcze małe porównanie : Przy -10 DB Tracer power 900 ( 100 PLN ) przenosi od 74 Hz ... ten genius od ~54 Hz ( miazga ). Tracer Poewr 900 ma wahania w przenoszeniu +-10 dB ( tragedia ) ... Te Genius +-3 dB ( jak wysokiej klasy sprzęt - Roland DS5 warty 1530 PLN ma skoki +-6dB ). ps. im mniejsze wahania tym lepiej Edytowane 15 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Ciekawe na jakich ustawieniach wzmacniacza ten pomiar był robiony. Mam nadzieje, że nie dla "bass" i "treble" max. wzmocnienie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Ciekawe na jakich ustawieniach wzmacniacza ten pomiar był robiony. Mam nadzieje, że nie dla "bass" i "treble" max. wzmocnienie ....Nie - ustawienie bass i treble było na 0 (środek ) czyli jest możliwość dalszego korygowania !!! Edytowane 15 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) wiesz powiem tak, ja wyroslem z czegos takiego jak lansowanie sie basem itp. :) obecnie mam ustawiony tak equalizer, aby miec jak najlepszy/czystszy dzwiek... sub jest maxymalnie ustawiony na 20-30% no i od pewnego czasu slucham rock'a no i na tym 2.1 za ciekawie nie jest :E z tego co pisales w grach/filmach na zestawie stereo da sie osiagnac dosc ciekawy efekt wiec mysle, ze bedzie ok :) @edit no i pewnie odczuje jednak troche kopa bo te Geniusy ponoc maja 40W (RMS), a moje 2.1 w calosci tylko 21W (RMS) :lol: Edytowane 15 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Wątpię .... w tych genius liczy się jakość a nie rezonans jak w Creative i z tego powodu kop może być identyczny ale jakościowo Geniusy rozłożą te Creative ........... tylko czy je docenisz .... może udaj się do jakiegoś muzycznego i niech Ci włączą monitory za 1,4 k PLN abyś wiedział czego sięspodziewać ( mniej więcej ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) no i glownie o jakosc mi chodzi... mozliwe, ze troche tego basu moze brakowac lecz znajac zycie to nie bedzie stanowilo problemu np. teraz jak slucham jakis utworow to w niektorych wszystko sie zlewa a czegos takiego nie chce no i dla mnie w creativach dzwiek jest naprawde okropny... jak testowalem T6060 to juz na polowie glosnosci wszystko trzeszczy (satelitki)/buczy (sub) moje glosniki kupilem dawno :) wtedy jeszcze netu nie mialem, wiec ciezko bylo mi oceniac co dobre aha no i jakby kop byl podobny tylko oczywisice jakosc o wiele lepsza to mi to wystarczy, bo mam maly pokoj 2,5x5 m no i juz te creativy jako tako go naglasnialy Edytowane 15 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Kurcze, nabieram ochoty na te Geniusy. Kyle widziałeś gdzieś jakiś test / opis / opinie użytkowników tych głośniczków ?? Może czas wymienić stare 2.0. Miały być Monitory M80 Creativa, ale jakoś miałem dużo spraw na głowie i jeszcze ich nie kupiłem, więc może te tańsze Geniusy wezmę ... DarkArrow Czekam niecierpliwie na pierwsze wrażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Jedynie miejsce z wykresami które pokazałem http://www.ixbt.com/multimedia/genius-sp1250x.shtml ale nic nie rozumiem z rosyjskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
purpurek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Witam. Posiadam w komputerze zintegrowaną kartę muzyczną Realtek 8-mio kanałową oraz głośniki 5.1 od zestawu DVD Phillipsa. Chciałbym ze sobą połączyć te dwie rzeczy, tak by mieć dźwięk 5.1 przy filmach, oraz słuchać muzyki tak aby leciała ze wszystkich głośników. Poniżej zamieszczam dla ułatwienia tył karty muzycznej i tył subwoofera. Prosiłbym o radę jak to wszystko połączyć (jakimi kablami itd.) Tył karty dźwiękowej Tył subwoofera Dziękuję z góry za wszystkie odp. Pozdrawiam. Edytowane 16 Lipca 2006 przez purpurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Kurcze, nabieram ochoty na te Geniusy. Kyle widziałeś gdzieś jakiś test / opis / opinie użytkowników tych głośniczków ?? Może czas wymienić stare 2.0. Miały być Monitory M80 Creativa, ale jakoś miałem dużo spraw na głowie i jeszcze ich nie kupiłem, więc może te tańsze Geniusy wezmę ... DarkArrow Czekam niecierpliwie na pierwsze wrażenia. nowych juz nigdzie ich nie dostaniesz... sam szukalem ;/ - aha i byly w podobnej cenie co te Geniusy, lecz sa wycofane a co do wrazen to jak dostanie glosniczki to opisze co i jak :P lecz bedzie to dopiero we wtorek/srode najszybciej Edytowane 15 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) rozumiem lecz w moim wypadku satelitki tylne by nie byly "za mna" lecz by atakowaly z boku :) nie wiem czy to dosc dobre rozwiazanie i czy przez to nie strace na efektywnosci zestawu 5.1 Tylne satelitki przy 5.1 powinny być bo bokach na wysokości uszu. Wbrew pozorą to nie są tylne glośniki lecz tzw. głosniki efektowe. Także jak dobrze rozstawisz i ustawisz na karcie dź. to nic nie stracisz z przestrzenności 5.1 Ciekawy artykuł na ten temat Edytowane 16 Lipca 2006 przez adi_em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Zamierzam kupic sobie nowe glosnki najprawdopodobniej creativy p5800/p5900 i mam pytanie. CZy wystarczy do nich zintegrowana karta RealTek która ma obługe 5.1? Aktualnie mam 2.1 ave i jest wielka kupa, bas musze ustawiac na 1/4 bo jak daje wyżej to niesamowicie pierdzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) lepiej kup logitechy x-530 beda lepsze niz te "crejatiwy" w creativach tez bas pierdzi i trzeba ustawic 1/4 bo inaczej to zal co do twojej integry to problemu nie powinno byc ---------------------------------------------------------------------------- mam pytanie :) czy w cenie tych geniusow by dalo sie zlozyc zestaw stereo + wzmacniacz zeby to bylo lepsze niz te geniusy? bo mi sie wydaje, ze to jest nie mozliwe... lecz jeden koles na "PCLabie" twierdzi, ze tak... nie wiem, czy ja zle szukam lecz na allegro jakis chinskie wzmacniacze kosztuja juz 100 zl, a gdze tu jeszcze kolumny :lol: ehh te dzieci... btw zamowilem juz glosniki i beda w srode Edytowane 17 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 A jak jest w tych logitechach? Nie ma takich problemów z basem? I jak z ogólną jakością dźwięku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 dla mnie graja o wiele lepiej... jesli masz w miescie Media Markt to idz do niego i przetestuj oba zestawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Ja mam Logitechy i na dźwięk nie ma co narzekać. Grają bardzo czysto, bass nie pierdzi. Nic tylko kupować. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Ja mam Logitechy i na dźwięk nie ma co narzekać. Grają bardzo czysto, bass nie pierdzi. Nic tylko kupować. ;)Witam Co sądzicie o głosnika Modecom 5.1 - MC - AV2810 --> http://www.modecom.pl/product.php?id=171&pageNr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Za 'kosmiczny' wygląd jak dla mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Za 'kosmiczny' wygląd jak dla mnie :PWygląd to sie dla mnie nie liczy. Wszystko bd schowane i nie bd widać chodzi mi czy dobrze wybrałem. Czy bd dobrze grać. Może jakieś opinie? A może inne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Nie widziałem ich nigdzie w sklepie, więc ciężko powiedzieć jak będą grać. Masz 2 wyjścia - poszukać na google opinii o nich, albo kupić Logitechy X-530 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Nie widziałem ich nigdzie w sklepie, więc ciężko powiedzieć jak będą grać. Masz 2 wyjścia - poszukać na google opinii o nich, albo kupić Logitechy X-530 :)Opinia niby dobra jest im przypieta. Jedyna wada to bucza ale to sie da ustawic ;). Moc swoja maja;) Za satelitki podepne sobie 4 kolumny i wtedy bd jassda;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 A jak jest w tych logitechach? Nie ma takich problemów z basem? I jak z ogólną jakością dźwięku? Oba zestawy (tj. Logitechy/Creative`y) będą działac na tej karcie. Jednakże też polecam Logitechy. Przede wszystkim bass jest lepszy - niżej schodzi, nie dudni i nie trzeszczy. Jest czysty i bardziej miękki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Witam. Stanołem przed wyborem zestawu 5,1 i mam problem. Otóż mam do wyboru 2 zestawy mode com mc2810 i CREATIVE INSPIRE P5800 - 5.1, 72 W. Za mode comem przemawia mi duża moca suba aż 35 w. A creativ to solidna firma i nie wiem czy czasem nie będa brzmiały lepiej głosniki od Creative niż mode com'a. Ma może ktoś jeden i drugi zestaw?? Prosze o pomoc. A może jakiś inny zestaw polecicie w podobnej cenie. MODE COM MC2810 Creative ins. p5800 prosze poprawic błędy ostrzeżenie już przyznane moderator Edytowane 18 Lipca 2006 przez h2opolomatti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 x-230 dalej sa najlepsze w swojej klasie cenowej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 nowych juz nigdzie ich nie dostaniesz... sam szukalem ;/ - aha i byly w podobnej cenie co te Geniusy, lecz sa wycofane a co do wrazen to jak dostanie glosniczki to opisze co i jak :P lecz bedzie to dopiero we wtorek/srode najszybciej Dostałeś już ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) jutro mam dostac Edytowane 18 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Witam. Stanołem przed wyborem zestawu 5,1 i mam problem. Otóż mam do wyboru 2 zestawy mode com mc2810 i CREATIVE INSPIRE P5800 - 5.1, 72 W. Za mode comem przemawia mi duża moca suba aż 35 w. A creativ to solidna firma i nie wiem czy czasem nie będa brzmiały lepiej głosniki od Creative niż mode com'a. Ma może ktoś jeden i drugi zestaw?? Prosze o pomoc. A może jakiś inny zestaw polecicie w podobnej cenie. MODE COM MC2810 Creative ins. p5800 HElP!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 creative nie polecam... jesli wybierasz tylko z tych dwoch to modecomy jesli jednak chcesz cos innego to Logitechy x-530 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...