Luk@s Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Luk@s Logitechy x230 - dobre do gier i filmów, mają niezły dźwięk jak za ta cenę. Napisałem, że do muzyki muszą być no ale fakt, że do muyzki czegoś dobrego za te pieniądze nie znajdę, to mówisz że one będą najlepsze do 200zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 lewy Krótko - ja bym nie dopłacił, w grach i filmach znacząco lepiej nie będzie, w muzyce większej ogłady też nie będzie. Za 200zł kup sobie porządne słuchawki ... W takim razie pozostaje tylko sprawa z kartą dźwiękową. -czekać 3-4 miesiące(w tej chwili ac97) i kupić np. Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio (250zł) -jak wyżej, ale kupić tymczasowo np. Yamaha OPL(15zł) lub sb live! 5.1(ok.35zł). -kupić przeciętną karte dźwiękową, np. SB live! 24bit 7.1(70zł) lub SB Audigy SE 7.1(86zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Luk@s Powiem tak, dźwięk z logów jest bardziej "soczysty" niż ich bezpośrednich konkurentów, da się słuchać po pogrzebaniu w EQ, ale dziurę w środku czuć. Grają efektownie, ale już zwykła wieżyczka Panasonica, taka za 700-800zł (klasyczna a nie boombox) gra ładniej, "muzyczniej". Nic innego nie kupisz, bo każde inne w tej cenie w niczym nie będą lepsze. Lewy Ja mam sb live! 1024, mam ją juz ładnych pare lat - najstarsza część kompa. Jestem z niej na tyle zadowolony, że nie mam ochoty wymieniać jej na cudowną X-Fi. Pewnie mam za słabe głośniki przy kompie ;-) . (jeszcze nie dawno Technics + Altusy 140 :-D , teraz jestem w trakcie zbiórki na Avance Dana 503) Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Conti @ a nie wiesz jak one się mają do Z3e? bo słyszałem u kolegi i nie powalają. Wiadomo, że Z3 na pewno są głośniejsze. Ale chodzi o jakość. O ile może o czymś takim mówić w takiej kategorii cenowej :P No a jakie małe kolumienki mi ładnie zagrają [naprawdę małe]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Lukas Problem w tym, że nie słyszałem z3, ale w nich woofer jest "zamknięty" i to może być problem, poza tym z3 zbierają nędzne recenzje. Na allegro bywają fajne kolumienki, maleństwa (chyba) denon robione przez mission - za 199zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oste Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 pewnie glupie pytanie ale czym sie rozni Creative X-Fi XtremeMusic OEM od Creative X-Fi XtremeMusic BOX (OEM od BOX ) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Lukas Problem w tym, że nie słyszałem z3, ale w nich woofer jest "zamknięty" i to może być problem, poza tym z3 zbierają nędzne recenzje. Na allegro bywają fajne kolumienki, maleństwa (chyba) denon robione przez mission - za 199zł. A jeśli chodzi o komputerówki to jakbym budżet do 300zł zwiększył to by się znalazło coś lepszego od X-230? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) A to co innego Proponuje Altec v4121 http://www.behardware.com/art/imprimer/493/ Co prawda ma dedykowany głośnik średniotonowy (Each satellite has two 0.11” tweeters and a 3” driver for mediums.), ale nadal nie będzie to jakiś luksus, gdyż "The crossover between satellites and the subwoofer is located at 150 Hz". Niestety, szkoda że nie ma zestawów z granicą ustaloną na około 70Hz. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Pytanie tylko, kierując się kryteriami cena/jakość, czy warto zamiast całkiem dobrych z-2300 brać o 200zł droższe fx6021. warto dać nawet 300zł więcej.sam miałem kiedyś z-2300 i moje ucho nie było w stanie znieść muzyki,która płynęła z tych 2 małych glośniczków.Alteci Fx6021 to zupełnie inna jakość dzwięku,za którą trzeba drożej zapłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) A to co innego Proponuje Altec v4121 http://www.behardware.com/art/imprimer/493/ Co prawda ma dedykowany głośnik średniotonowy (Each satellite has two 0.11” tweeters and a 3” driver for mediums.), ale nadal nie będzie to jakiś luksus, gdyż "The crossover between satellites and the subwoofer is located at 150 Hz". Niestety, szkoda że nie ma zestawów z granicą ustaloną na około 70Hz. No nieźle się prezentują a cięcie przy 150Hz to niezła sprawa. Jak słuchałem Z3 czy innego shitu tego typu to mam wrażenie, że to cięcie jest przy hmm kilkuset więcej Hz. Zastanowiam się właśnie czy sobie je zamówić te Alteci... Kosztują 230zł to w sumie troszkę powyżej 200zł. Ps. Chociaż na tej stronie co podałeś prawie przy każdych głośnikach jest 150Hz. I to daje do myślenia. Czy Logitech i Creative bdzury podają, bo jakoś nie słyszałem, żeby do 150Hz przenosił subwoofer (mam wrażenie jakby znacznie wyżej wspomagał satelitki), bo Altec to raczej prawdę podaje w tych paramterach. Bo jeśli te Alteci mają brzmieć podobnie do tych zestawów Logitecha/Creative'a to nie za fajnie. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Cięcie może być i przy 150. Kwestia jak tnie, co tnie i jak woofer rezonuje. To tak jak i piszą o paśmie przenoszenia 30-20000Hz. Przy 30Hz membrana zareaguje, ale czy wyda słyszalny dźwięk to inna para kaloszy .... Testowałem kiedyś Altusy 140 - reagowały niskim buczeniem już na 28Hz, ale w porównaniu z Avance'ami 503 to bass mają do d.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 No tak wiadomo. Cięcie może być przy 150Hz niby ale na przykład zaczynać się może znacznie wyżej itp zależy przy ilu dB. Tylko teraz jest pytanie jak te Alteci się sprawdzą. Myślisz, że one zagrają lepiej od tych cudów Logitecha/Creative'a? Bo zamówiłbym może, ale tak w ciemno to sam znowu nie wiem... Ma już może je ktoś na forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 HINT : Tzw. stromość cięcia - spadek ( stromość spadku ) dB od częstotliwości ( np. 6 dB na oktawę ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Ja wczoraj zakupilem X230 i jestem bardzo na prawde bardzo zadowolony... mam nieduzy pokoj i zupelnie wystarczaja, maja bardzo ladny dzwiek i ku mojemu zdziwieniu niezly dosc gleboki bas... Polecam kazdemu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 No własnie i tu jest "pies Logitecha" pogrzebany. Sam też często mam kontakt z x230 i są to naprawdę udane głośniczki. Natomiast nie spotkałem jeszcze nikogo (poza sprzedawcami), którzy chwaliliby z3/z4. Luk@s Ktoś na forum zakupił vs4121 i był bardzo zadowolony. Trzeba by poszperać ze 20-30 stron wstecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Mam zamiar kupić głośniki do komputera i zastanawiam się nad trzema modelami Genius SW-HF 5.1 3000 Genius SW-5.1 Home Theater Logitech x530 Wcześniej korzystałem z wieży sony lecz jestem zmuszony zostawić ją w domu a sam coś zakupić. Sprzęt ma być przeznaczony do słuchania muzyki głównie rocku, punku,metalu, gothicu ale też muzyki klasycznej czy instrumentalnej , który z tych zestawów jest waszym zdaniem najlepszy do tych zastosowań. Edytowane 11 Grudnia 2006 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Nie wiem jak grają te geniusy, ale mam Logiteche X-530 i grają cudnie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Pytanie brzmi co jest lepsze Genius SW-HF 5.1 3000 Logitech x530] Genius SW-5.1 Home Theater odpada z powodu ceny myślałem że też kosztuje około 300 ale to był tylko fake na stronie sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) A ja mam dylemat Logitech X-230 vs. Altec Leasing VS4121. Bo wsiadam w samochód, jadę do Auchan i biorę Logi od razu. A Alteci muszę zamawiać i jechać po nie do Katowic. I teraz nie wiem czy warto się fatygować i co wybrać :) Będzie duża różnica na korzyść Alteców? W ogóle będzie się dało na tym muzyki słuchać, bo ja wybredny jestem i takie zestawy 2.1 niektóre mi się tak bardzo nie podobały, że chyba nie umiałbym na tym muzyki słuchać. Doradźcie (już ostatni raz) :) Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 wiesz dyskoteki na tym nie zrobisz... ale moje nowe x230 maja ladny czysty dzwiek i fajny bass, no i graja przyzwoicie glosno. Zalezy jak jestes wybredny. Ja jestem bardzo zadowolony (powtarzam sie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Już zamówiłem Alteci. Będę miał [podobno] koło czwartku-piątku to zdam relację (surową) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 A ja potrzebuję szybką poradę co lepiej sprawdzi się w muzyce : - Genius 5.1 ( ładniej wykonany, bezprzewodowy pilot ) - Creative G500 ( lekko wieje tandetą, ale ta moc ..... ) Dodam, że też słucham rocku/metalu a także jazu, bluesa i klasyki. do sluchania muzyki to kup kolumny, a nie komputerowe bzyczki. to jedna sprawa. druga sprawa - do sluchania jazzu, bluesa, klasyki to nawet Z5500 sie niezbyt nadaja. wiem, ze pytanie brzmialo "co sie lepiej sprawdzi", ale prawda jest taka, ze zadne zestawy 5.1/2.1 sie w muzyce tak na dobra sprawe nie sprawdzaja. chyba, ze sa to zestawy KD z prawdziwego zdarzenia - ale wtedy to zazwyczaj subwoofer przestaje grac jak na ampli wchodzi dzwiek stereo... do stereo (a muzyka w 99% nagrywana jest w stereo) nadaja sie glosniki stereo. do filmow i gier - zestawy 2.1/5.1 - zeby byl przytup tam gdzie trzeba. wasza sprawa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Powiem tam Jak masz kase i lubisz posłuchać muzyczki a czasem film zobaczyć też to najlepiej sobie kup Wzacniacz 2 kolumny albo wieże Philipsa i dokup do niej suba. Napewno lepiej to wyjdzie niż komputerowe 2.1 Jeżeli chodzi o coś do kompa w cenie do 200zł to wydaje mi się że Logi X230 są nejlepsze nie mniej jednak może zapolować na używanego Philipsa np. ze zwalonym laserem w końcu wieża idze pod kompa. A Ha do posiadaczy Logów X230 !! Jak lubicie majsterkować to polecam rozebrać suba wyjąć z niego całą elektronike ze wzmacniaczem i obić od środka matą bitumiczna. Efekt wygląda tak że bas jest pełniejszy a głośnika nie da się zmusić do pierdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Jak wymagasz zestawu 5.1 to tylko Creative G500. Jeżeli chodzi o stereo to niestety nie jestem w stanie pomóc ale wydaje mi się że 550zł może być za mało. Najlepiej popytaj kto z twoich znajomych może mieć G500 albo Logi z2300 i przesłuchaj je sobie i zdecyduj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 A gdzie mieszkasz ? W siedlcach jest dobry sklep z kolumnami mają własmą sale odsłuchową więc jak być miał wzmacniacz to mozesz się tam wybrać i przesłuchać kolumny w tej cenie a myśle że za 550zł to jednak dobre kolumny można dostać. Jak chcesz wiedzieć coś o tym sklepie to moje gg 2923098 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Natomiast nie spotkałem jeszcze nikogo (poza sprzedawcami), którzy chwaliliby z3/z4. A ja powiem ze glosniczki sa fajne bo mam takie w PL i mialem przyjemnosc ich posluchac ostanio 2miechy temu. "fajne" to znaczy ze graja nienagannie za ta cene. W dublinie mialem z-2300, ktore zupelnie nie mialy gory(equalizerem sie ratowalem), myslalem ze to wina mojej HD audio w lapku. Bedac w PL robilem test SB live 5.1 vs HDAUDIO z lapka i wyszlo pomijajac wyzszosc live ze ten kodek jednak tą gore ma i to ewidentna wina z-2300 ze wszystko jest przytlumione. Potem przez przypadek zlozylem tanio zestaw z sygnatury +audigy. Tak wiec dla mnie te z-2300 to zenada, chyba ze mialem jakies zepsute, btw sprzedalem je za 90euro, 2dni temu podlaczylem je jeszcze pod audigy przed sprzedaza i nie mam watpliwosci albo felerne albo "szajt". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Z3 fajne? Chyba, że o Z4 mówisz, których nie sluchalem. Z3 to totalna porażka. A najbardziej mnie rozwaliło jak u kolegi puściłem jedno nagranie z dość niskim ładnym basikiem (na Z3 to robiłem) i jakąś sekudnę po tym jak ten bas powinien wystąpić usłyszałem jakiś dziwny znacznie wyższy niż powinienem dźwięk niskich tonów. Nie wspominam o wyciętej średnicy i beznadziejnym basie i dziurze w dźwięku... A ja nadal na Alteci czekam. Mam nadzieję, że dziś odbiorę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Mam od wczoraj Alteci. Grają naprawdę ładnie za tą cenę. Subwoofer robi swoje i faktycznie tylko najniższe dźwięki przenosi. Ciekawe satelitki są. Wszystko by było ok, gdyby nie to, że sub buczy. I nie wiem czy "ten typ tak ma" czy mam to reklamować :( Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Jeśli chodzi o to: when the speaker set is off and the power supply cable is still plugged in, the subwoofer emits similar vibrations as bottom-of-the-range halogen lamp power supply. If you sleep in the same room, you have to unplug them completely. Vibrations rise in intensity when satellites are on and pass on to the subwoofer. The origin of these vibrations seems to come from the MX5021’s power supply. We noticed that the vibration intensity vary with the different sockets from our office to wychodzi na to, że ten typ tak ma. Może podłącz je do innego gniazdka albo podłącz poprzez filtr. Aczkolwiek poprzednia osoba która taki zestaw zakupiła twierdziła, że jej egzemplarz nie wydaje żadnych niepożądanych dźwięków. P.S. Mój upc delikatnie buczy najniższymi tonami :-( . Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 No właśnie czytałem o tym i reklamować nie ma co. Nie jest tak źle, ale to troszkę irytujące. Jedyne, co zrobić można to albo słuchać muzyki albo wyłączać jak nic nie słuchamy :) Ale tata elektronik się tym zajmie mam nadzieję i coś wymyśli. W ogóle to kurczę szkoda. Takie fajne głośniki zrobili i taką wadę mają, ale dźwięk naprawdę jak na tą cenę jest dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...