Gość galaxy Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 co myślicie o tym zestawie 2:1SHIT ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Za takie pieniądze Logitech X-230 lub Genius HF-1250X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Jak wyżej. Szkoda pieniędzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 hmm to w takim razie co polecicie mi do ceny 250zł te geniusa widze ze to 2:0 jest chodzi mi zeby dobrze gralo glownie muzyka filmy a pozniej do gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) W sumie do tej ceny to to co napisałem wcześniej. Czyli logitech X-230 albo Genius HF-1250X. Jeszcze za koło 240zł są Creative T20, ale czy one takie dobre są to nie wiem... Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zblizony poziom gry do geniusow gorszy bas ale lepsze wykonanie u creative . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 no to teraz mam zagadke bo z tych 2 co wymieniliscie doszedl mi ten zestawik ?? i teraz co mam wybrac z tych 3 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galaxy Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) no to teraz mam zagadke bo z tych 2 co wymieniliscie doszedl mi ten zestawik ?? i teraz co mam wybrac z tych 3 ??Nie chcesz przepłacać do mode coma A tak nawiasem sie zapytam. Jak najlepiej 2,1 ustawić ?? Suber na podłodze a satelity na samej górze ? Czy inaczej I jakie ustawienia dać na kompie? Edytowane 24 Grudnia 2006 przez galaxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Nie chcesz przepłacać do mode coma A tak nawiasem sie zapytam. Jak najlepiej 2,1 ustawić ?? Suber na podłodze a satelity na samej górze ? Czy inaczej I jakie ustawienia dać na kompie? Jeśli dasz suba na podłodze to będzie dziura w pewnych częstotliwościach a niski bas się nieco wzmocni ale nie będzie taki punktowy. Lepiej byłoby dla dźwięku dać suba na wprost przed głową ( tam gdzie masz monitor :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galaxy Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Jeśli dasz suba na podłodze to będzie dziura w pewnych częstotliwościach a niski bas się nieco wzmocni ale nie będzie taki punktowy. Lepiej byłoby dla dźwięku dać suba na wprost przed głową ( tam gdzie masz monitor :lol: )Yhy. i jeszcze w głosniach mam 2 gniazda pc i dvd. Jezeli podepne kable do dvd od pc to gra mi głośniej niż jak mam wpiete do pc. Moge to tak zostawić ?? NIc aby sie nie zjara ?? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbb Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam. Posiadam glosniki LOGITECH Z-2300 i karte Sound Blaster Audigy. Mam problem z ustawieniami equalizera. Jak wylacze calkiem equalizer to bass dudni itp. Pomoze ktos mi z ustawieniami? Coś doradzi? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galaxy Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam. Posiadam glosniki LOGITECH Z-2300 i karte Sound Blaster Audigy. Mam problem z ustawieniami equalizera. Jak wylacze calkiem equalizer to bass dudni itp. Pomoze ktos mi z ustawieniami? Coś doradzi? Pozdrawiam. A jak ustawienia odtwarzaczy? Witam. Posiadam glosniki LOGITECH Z-2300 i karte Sound Blaster Audigy. Mam problem z ustawieniami equalizera. Jak wylacze calkiem equalizer to bass dudni itp. Pomoze ktos mi z ustawieniami? Coś doradzi? Pozdrawiam. A jak ustawienia odtwarzaczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam. Czy warto dokładać do x-540, czy wziać x-530? I czy na mojej karcie zaintegrowanej będą jakoś tam grały? : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbb Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 A jak ustawienia odtwarzaczy? A jak ustawienia odtwarzaczy? W winampie tez mam equalizer wylaczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 A w sterownikach masz wszystkie ulepszacze powyłączane?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam. Czy warto dokładać do x-540, czy wziać x-530? I czy na mojej karcie zaintegrowanej będą jakoś tam grały? : ) X-540 od X-530 różnią się tylko wyglądem (brzydsze), no i mają pilot na kablu. Nie ma sensu chyba dla głupiego pilota ...Co do grania - moje grają na zintegrowanej dźwiękówce i nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbb Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 A w sterownikach masz wszystkie ulepszacze powyłączane??tak :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Co do grania - moje grają na zintegrowanej dźwiękówce i nie narzekam icon_smile3.gif Też nie narzekam ale w grach bez EAX-a to one sie troche marnują, ale zbieram na Audigy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) Mam następujący dylemat. Chcę wymienić swoje stare creative P380 na coś lepszego. Pokój mam niewielki jakieś 2,5 x 3,5 , słucham głównie mp3 i czasem jakieś filmy się obejrzy. Karta dźwiękowa zintegrowana SB Live 24 7.1. Wybrałem następujące zestawy: 1) Logitech x-540 2) Logitech z-4e Tutaj pojawia się zasadnicze pytanie czy zestaw pierwszy nie będzie za mocny ze względu na małe wymiary pokoiku? Czy któryś z tych zestawów jest zauważalnie lepszy od drugiego? Edytowane 31 Grudnia 2006 przez honor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 X-540 od X-530 różnią się tylko wyglądem (brzydsze), no i mają pilot na kablu. Nie ma sensu chyba dla głupiego pilota ...Co do grania - moje grają na zintegrowanej dźwiękówce i nie narzekam :)Napewno niczym innym X-540 nie różnia sie od X-530 ? bo właśnie tez sie zastanawiam nad kupnem X-540...ale skoro tak to nie ma sensu dopłacać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Do muzyki sens zestawu 5.1 jest co najmniej dyskusyjny. Do filmów już bardziej, z tym, że filmy muszą być nagrane ze ścieżką 5.1 - piszę, co by nie było wątpliwości ...... Gry - no tutaj to 5.1 nawet, nawet ...... Ja bym proponował przed zakupem posłuchać i wziąć pod uwagę jeszcze logi x230. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Do muzyki sens zestawu 5.1 jest co najmniej dyskusyjny. Do filmów już bardziej, z tym, że filmy muszą być nagrane ze ścieżką 5.1 - piszę, co by nie było wątpliwości ...... Gry - no tutaj to 5.1 nawet, nawet ...... Ja bym proponował przed zakupem posłuchać i wziąć pod uwagę jeszcze logi x230. No głównie do muzyki i rzadziej filmów. Czy 5.1 przeszkadza w odtwarzaniu muzyki ? Bo chyba nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Osobiście to mi lepiej słucha sie muzyki na 5.1 niż 2.1, wziąłem na chwilke wyciszyłem w control panelu tylne głośniki i centralny i różnica jest spora :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) Powiem tak: Każde tanie X.1 przeszkadza w słuchaniu muzyki. Z 2.1 jeszcze można wykombinować i coś zrobić akceptowalnego. Z 5.1 jest to zdecydowanie trudniejsze. Pytanie: Chcesz słuchać muzyki, czy też "umc, umc, umc" wsparte wysokimi i wysokośrednimi ?? Fredek ZGADZAM się z Tobą. Z drobnym ALE: przyzwyczaiłeś się do słuchania tego i uważasz że jest tak lepiej. Też tak miałem jeszcze niedawno. Technics + Altusy140 były szczytem rozkoszy, jak jeszcze rozlany basior podkręcony na maxa przyp.....lił to było coś. {ale obrazowe przedstawienie :lol2: } Problem w tym, że w ten sposób traci się znacznie więcej doznań niż zyskuje. Zrozumiałem to dopiero, gdy kumpel poprosił mnie o pomoc przy kupnie zestawu audio. Chodziliśmy we trzech po salonach audio. Na nowo odkryłem co to jest muzyka. Teraz ciągle zbieram na Avance Dana 503 (a może 509) z dobrym wzmacniaczem. I nikt mnie już nie przekona do powrotu do "umc, umc, umc", bo to nie tędy droga. Edytowane 31 Grudnia 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Napewno niczym innym X-540 nie różnia sie od X-530 ? bo właśnie tez sie zastanawiam nad kupnem X-540...ale skoro tak to nie ma sensu dopłacać. Zupełnie niczym. Parametry mają takie same. X-530: Moc głośnika niskotonowego (RMS) - 25 W Moc głośnika satelitarnego (RMS) - 7,4 W Moc głośnika centralnego (RMS) - 15,4 W Dolna częstotliwość - 40 Hz Górna częstotliwość - 20 kHz Dekoder dźwieku - Brak Wejście analogowe stereo - Nie Wejście analogowe wielokanałowe - Nie Wejście cyfrowe - Nie Ekranowanie magnetyczne - Tak Wyjście słuchawkowe - Tak Zasilacz - Wewnętrzny Pilot - Brak Materiał obudowy - Drewno X-540: Moc głośnika niskotonowego (RMS) - 25 W Moc głośnika satelitarnego (RMS) - 7,4 W Moc głośnika centralnego (RMS) - 15,4 W Dolna częstotliwość - 40 Hz Górna częstotliwość - 20 kHz Dekoder dźwieku - Brak Wejście analogowe stereo - Tak Wejście analogowe wielokanałowe - Nie Wejście cyfrowe - Nie Ekranowanie magnetyczne - Tak Wyjście słuchawkowe - Nie Zasilacz - Wewnętrzny Pilot - Przewodowy Materiał obudowy - Drewno W 540 podłączasz słuchawki do pilota (tak jak w Creative'ach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Pytanie: Chcesz słuchać muzyki, czy też "umc, umc, umc" wsparte wysokimi i wysokośrednimi ?? Zdecydowanie to pierwsze ;) bez żadnych umcyków. Obecnie mam amplituner (SCOTT, staryy amerykański porządny sprzet) + dwie kolumny z głosniorami Tonsila i jest wypaśnik choc brakuje średnich tonów i mam zniekształcenia basu bo malutki pokój jak na taki sprzęt ;) Gra wyśmienicie, ale niestety ampli odszedł na lepszy świat...głośnikom też przydała by sie regeneracja (raz juz wymieniałem membrane i zawieszenie) bo nie dają rady z tym sprzętem...i muszę coś kupić, co by mnie zadowoliło i żebym sie nie zawiódł po kupnie. Budżet wiadomo ograniczony te 220zł byłbym w stanie wyłożyć na X-530..bo jednak miłtm akcentem do filmów było by 5.1 i skłaniam sie ku nim. X-230 słyszałem u znajomego i grały przyzwoicie. Rozważałem ponowne kupno ampka...ale wyszło by mnie to zdecydowanie drożej razem z regeneracją no i w sumie musiał bym też dołozyć jakieś sredniotonowe głośnik dla pełenej satysfakcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Fredek ZGADZAM się z Tobą. Z drobnym ALE: przyzwyczaiłeś się do słuchania tego i uważasz że jest tak lepiej. Też tak miałem jeszcze niedawno. Technics + Altusy140 były szczytem rozkoszy, jak jeszcze rozlany basior podkręcony na maxa przyp.....lił to było coś. {ale obrazowe przedstawienie laugh.gif } Problem w tym, że w ten sposób traci się znacznie więcej doznań niż zyskuje. Zrozumiałem to dopiero, gdy kumpel poprosił mnie o pomoc przy kupnie zestawu audio. Chodziliśmy we trzech po salonach audio. Na nowo odkryłem co to jest muzyka. Teraz ciągle zbieram na Avance Dana 503 (a może 509) z dobrym wzmacniaczem. I nikt mnie już nie przekona do powrotu do "umc, umc, umc", bo to nie tędy droga. Wiesz nie jestem jakimś audiofilem, wiem że nie można porównywać zestawu audio do głosników komputerowych bo o tym tu rozmawiamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zdaje się, że x530 to x230 z dodatkowymi 3 kolumienkami. X230 spokojnie radzą sobie w pomieszczeniu 5x5m i wysokości miejscami prawie 4m (wysokie poddasze ze skosami). Może łomotu nie zrobią, ale do kompa spokojnie dają radę. Jeśli akceptujesz dźwięk z x230 to nie ma sensu szukać dalej, bo w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego. Wiesz nie jestem jakimś audiofilem, wiem że nie można porównywać zestawu audio do głosników komputerowych bo o tym tu rozmawiamyI tak i nie. Dlaczego ?? Bo ważne jest po co...... Do filmów i gier - 5.1 i tutaj nie mam nic do dodania. (chyba, że kiepskie 5.1 kontra przyzwoite 2.1 - ale to nie o tym tutaj ....) Ale jeśli to ma służyć głównie do muzyki i radia to trzeba zboczyć w kierunku zestawu audio. Do tej pory słyszałem ze 3-4 nagrania audio dedykowane do 5.1 i wrażenie jest niesamowite. Ale w przypadku ścieżki stereo to co słychać z głośników 5.1 to przetworzony sztucznie dźwięk nijak mający się do rzeczywistości a i z niezłymi zniekształceniami. Nawet super audigy XYZ czy jakaś tam co najwyżej zniekształci dźwięk w celu uzyskania przestrzeni, czy czegoś tam ...... Stąd zawsze pierwsze moje pytanie - "po co Ci głośniki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) Apropo buczenia moich Alteców - uziemienie kompa pomaga - pętla uziemienia nie powstaje, buczenie się zmniejszyło ale... Jeśli pokrętło basu jest na minimum to subwoofer bardzo buczy, jak jest na godzinie 9 to buczenie jest mniejsze, jak na godz. 12 to buczenia już wcale nie ma, jednak bas jest dość mocny i jeśli chcemy w miarę głośno słuchać bez charczenia suba to właśnie koło godziny 9 ustawienie pokrętła basu polecam (jak ktoś nie lubi łup łup to nawet słuchając cicho jest ok, ja mam ciut więcej tylko dlatego, żeby nie buczało). Niestety do Logitech X-230 nie mam porównania. Przez to średnio Alteci polecam, ale tak jak mówię nie słyszałem innych głośników, być może gdybym usłyszał to bym zdanie zmienił. Edytowane 31 Grudnia 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 zmieniłbyś Altec.....długo nic (był fajny zestawik Teac, ale nie do dostania) ....... Logi z4 ....x230 .... O Creative się nie wypowiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...