Sniper Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Mam do dyspozycji 800 zł na głośniki do PC słucham w takim razie co polecacie ? Miałem już Z-5500, Z-2300. Cambridge Soundworks 250d, Cambridge Soundworks 550thx, Inspire 6700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Hmm.... Skoro miałeś już tyle zestawów komputerowych głośników i żaden Cię nie zadowolił to... naprawdę nic Ci to nie mówi? Jesli jednak upierasz sie przy pierdziawkach to ponoc Bose Companion 3 series II sa b.dobre. Edytowane 19 Lipca 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Dlaczego upierasz się że chcę pierdziawki ? Właśnie nie chce. Te Bose może i ładne ale 1199 zł to troche sporo. Zdecydowanie jednak wole głośniki 5.1 ale jeżeli jakieś na prawde świetne 2.1 do komputera by było w podanej przeze mnie kwocie to może bym się skusił. Bardzo lubie jak głośniki grają jak ja tego chcę a nie jak one sobie tego zażyczą a niektóre z zestawów niestety robią z dzwiękiem przedziwne rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Dlaczego upierasz się że chcę pierdziawki ? Właśnie nie chce. Te Bose może i ładne ale 1199 zł to troche sporo. Zdecydowanie jednak wole głośniki 5.1 ale jeżeli jakieś na prawde świetne 2.1 do komputera by było w podanej przeze mnie kwocie to może bym się skusił. Bardzo lubie jak głośniki grają jak ja tego chcę a nie jak one sobie tego zażyczą a niektóre z zestawów niestety robią z dzwiękiem przedziwne rzeczy.Jeszcze nie słyszałem zestawu komputerowego z subem który poprawnie reprodukuje - jedynie 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Może ten test Ci pomoże http://www.behardware.com/articles/493-12/...er-systems.html Ale jeśli miałeś 250d i Ci nie odpowiadały to raczej nic zadowalającego już nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Nie żeby mi nie odpowiadały ale były troszke dziwne poza tym w koncu niestety sie spaliły dlatego też nastąpiły zmiany. To niestety częsta przypadłość tamtego modelu spalające sie subwoofery. Najlepszy w zasadzie był 550THX bardzo fajny bass miał i wogóle ciekawe brzmienie. Altec Lansing wydają sie ciekawą alternatywą i w sumie byłbym skłonny spróbować FX5021 ale z tego co zacząłem sie orientować w temacie głośników to jednak są spore problemy z nimi zwłaszcza jeżeli chodzi o szumy i buczenia. Najchętniej bym kupił wzmacniacz i 2 kolumny kilkudrożne i byłby spokój ale nie mam gdzie tego postawić to raz a dwa oczywiście cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Jesli w gre wchodzi o allegro i uzywane klocki to zmiescilbys sie nawet w cenie [ewentualnie nieduzo bys doplacil], oczywiscie jesli system bylby oparty na kompie i zakladajac ze masz juz jakas sensowna karte. Bo dobry cd-player to kolejne kilka stowek. Poza tym mozesz kupic kolumny bez bas reflexow - wtedy latwiej bys je rozstawil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Moja karta dźwiękowa to Audigy 2 ZS. Bardzo się przyzwyczaiłem do zestawów pc ze względu na to że nie zajmują wiele miejsca i niektóre jeszcze całkiem nieźle grają ale obecnie bardzo brakuje mi bezprzewodowego pilota i możliwości odtwarzania muzyki bez potrzeby włączania komputera. Bardzo lubię też obejrzeć jakiś dobry film z dobrym dźwiękiem. Sam już nie wiem co robić. Co do używanego sprzętu to mam złe doświadczenia i wole jak już kupować nowe. Liczę na dalsze podpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) Mam problem z moim zestawem T6060, zauważyłem już jakiś czas temu że dźwięk sam mi się ścisza a potem robi się znów samemu głośniej i tak co jakiś czas, czy to w grach czy przy słuchaniu muzy. Miałem tak na wcześniejszej płycie głównej Gigabyte na i915 myślałem że to karta dzwiekowa na plycie cos nawala, ale potem przesiadlem sie na am2, płytę mam Abita KN9 i dalej to samo, co dziwne byłem u kumpla który też ma system 5.1 creativa tylko ze jakis inny model i ma to samo :blink: , co to może być?. Edytowane 20 Lipca 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Prawdopodobnie masz uszkodzony potencjometr w pilocie (nie upadł ci czasem ?). To dosyć częsta przypadłość tego zestawu. Oddaj na gwarancję i dostaniesz nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Prawdopodobnie masz uszkodzony potencjometr w pilocie (nie upadł ci czasem ?). To dosyć częsta przypadłość tego zestawu. Oddaj na gwarancję i dostaniesz nowe. aha, ehh kurde nie chce mi się jakoś na gwarę odsyłać tego, i nie mam pudła już od tego zestawu niestety :-| nie wiem czy to będzie problem?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Dostane jakieś dobre głośniki do 120 zł ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Te są całkiem fajne, IMO to najlepszy wybór w tej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Dostane jakieś dobre głośniki do 120 zł ? :lol: Popieram to co pisze kolega : Te są całkiem fajne, IMO to najlepszy wybór w tej cenieZ tym że te głośniki jak na tą cenę nie są "fajne" a wybitne. Te 30 PLN które musisz dołożyć ... to nic bo warto i w tych okolicach cenowych nie widzę na polskim rynku głośników nawet porównywalnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Te są całkiem fajne, IMO to najlepszy wybór w tej cenie myślicie, czy te głosniki będą lepsze od moich obecnych I-trigue 3330? Te mnie trochę denerwują, no i ten bass sztuczny. Obecnie nie posiadam karty dźwiękowej, ale po zakupie tych głośniczków myślę, że zakupie jakieś audigy 2 Edytowane 22 Lipca 2007 przez igorzasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Tak, IMO będą ładniej grały, Geniusy grają bardzo czysto. Rozumiem, że chciałeś powiedzieć, że masz karte zintegrowaną? Bo bez karty to nawet najlepsze głośniki nie zagrają :> . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Tak, IMO będą ładniej grały, Geniusy grają bardzo czysto. Rozumiem, że chciałeś powiedzieć, że masz karte zintegrowaną? Bo bez karty to nawet najlepsze głośniki nie zagrają :> . to fajnie, że będą lepiej grały. Bass jak już napisałem mnie dobija w tych 3330 okrutnie. Ob pierdzi, anie gra. Satelitki jednak dają całkiem ładnie. Obecnie mam kartę zintegrowaną z P5B. Muzyka to przede wszystkim rock, reggae, metal, ale do techna to mi daleko brakuje... Ewentualnie posłucham jakieś elektroniki typu infected mushrooms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Ogólnie seria I-Trigue ma za zadanie wyglądać a nie grać :> Mogę Cię zapewnić, że w tej cenie nie znajdziesz na 100% nic lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Ok dobra, przeceniłem swoje fundusze :D Mam 190zł na głośniki, głównie gry, sporadycznie muzyka. Broń boże 5.x. Do głośników wezmę jakiegoś taniego audigy. Jakieś porady proszę? Myślałem o ModeComach 9860 a Geniusach SP-HF1250X Edytowane 23 Lipca 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Genius ;] Te głośniki polecają nawet na audiostereo :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Na ten temat, oglądałem te Geniusy na screenach i z tego co zaobserwowałem(bystry jestem) jeden głośnik jest zakryty a drugiemu sterczą membrany, czy to jest real foto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Na ten temat, oglądałem te Geniusy na screenach i z tego co zaobserwowałem(bystry jestem) jeden głośnik jest zakryty a drugiemu sterczą membrany, czy to jest real foto? Na 1 kolumience jest maskownica założona, z drugiej zdjęta - o to Ci chodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 To tylko dla szpanu foty ;d Z obu możesz zdjąć osłony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) No właśnie o to, przepraszam za idiotyczne słownictwo ale audio to dla mnie nowa bajka :) I jeszcze do tych dwóch dołożyć te GigaWorks T20 Edytowane 23 Lipca 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 No właśnie o to, przepraszam za idiotyczne słownictwo ale audio to dla mnie nowa bajka :) I jeszcze do tych dwóch dołożyć te GigaWorks T20 Ja bym ich nie kupował - są droższe a nie mają tak równomiernej charakterystyki i szerokiego pasma jak Genius 1250X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Te gigaworksy to straszna kupa. Niby 2.0 ale graja jakos tak "subwooferowo" - dudniacy bas i zero srodka. Edytowane 23 Lipca 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Um... Już miałem zamawiać te x1250 ale pomyślałem jeszcze raz o 9860. Ten Woofer jest tak piekielnie kuszący :| I 9860 pasują mi bardziej do monitora od 1250. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Futura Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Czy ktoś wie gdzie można dostać głośniki Altec Lansing MX5021 (czarne)? Szukałem wczoraj cały dzień po różnych sklepach internetowych - wszędzie niedostępne. Podobno wyczerpały się zapasy. A przyznaję, że bardzo zależy mi na tym akurat modelu. Może ktoś wie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Też ich nie dawno sporo szukałem, nigdzie ich nie ma i nie wiadomo kiedy będą, trzeba chyba poszukać czegoś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Futura Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Też ich nie dawno sporo szukałem, nigdzie ich nie ma i nie wiadomo kiedy będą, trzeba chyba poszukać czegoś innego. Mam nadzieję, że nie :( Ale myślałem też o FX5051. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...