dinsdale Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 A czy te geniusy Genius SW-5.1 HF 3600 odbiegaja jakoscia od 5000? warto zaoszczędzić? http://www.allegro.pl/item217938226_genius_sw_5_1_hf.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tamik Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Witam! Jestem kolejnym użytkownikiem, który rezygnuje z zbyt dużych wydatkow na rzecz audio komp. I będe kolejnym na tym forum, który bedzie posiadaczem geniusow 1250x. Pytanie jaka karta bedzie do nich wystarczajaca? znalazlem cos takiego na allegro wyglada na model ktorys z pelnych audigy1 czy to moze byc0230? http://www.allegro.pl/item218689414_sound_...dvanced_hd.html wystarczy do tych glosniczkow? czy moze cos innego? jak mowie niechce przeplacac. z gory dziękówka. p.s. mam nadzieje ze 40W zrekompensuje brak tu woofera w sensie basu jak sie troche podkreci.... w koncu pokoik mam z 11m^2. Edytowane 24 Lipca 2007 przez tamik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 tamik a zastanawiałeś się nad MC 9860? I co Cię skłoniło ku tych 1250x. Z tego co mi wiadomo 9860 dysponują niewiele gorszą jakością na satelitach od Geniusow ale nadrabiają wooferem(no i wyglądem bardziej mi podpadają). LUDZIE UDZIELAJCIE SIĘ CZĘŚCIEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) nadrabiają wooferemHahahaha dobre, "nadrabiają" :D Postaw 10 wooferów, to nadrobią każde głośniki @@ Myślałem, ze w zabawie głośniki chodzi Ci o to, żeby wiernie reprodukowały odtwarzaną muzykę a nie miały rozpier****y basik poruszający cały dom Oo Edytowane 24 Lipca 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 wiesz, zależy co kto lubi ;D mega hiper basy, czy naturalne brzmienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tamik Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Heh, no niestety moja karte ktos mi sprzatnął. Może ma ktoś jakies propozycje, bo na c-media 97 juz mam dosc ? Palato. Właściewie znudziło mi sie dudnienie, mam taki najprostszy co prawda zestawik 2.1 ale porownujac do starej (ale jarej) unitry z kolumnami w pokoju obok to jest meczarnia. I choc tuż przy tych bzykach komputerowych jest ostatecznie znośnie to troche juz dalej slychac duze braki jesli chodzi o gore i nizszy srodek. Teraz chcem umiarkowane głośniki ktore w normalnym użytkowaniu nie beda draznic wszystkiego co sie rusza dookoła jak i za sciana obok. A po podkreceniu mocy i zabawie w AudioBurst (bo niestety wiekrzosc muzyki na kompie mp3) i equalizerze mysle ze dadza rade, choc to tylko ( aż ) stary dobry hiphop, reggae, electro, klasyka. Ta liniowość powinna wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 pwlj Źle to zinterpretowałeś :) Pisząc nadrabiają miałem na myśli funkcjonalność. Zresztą w % wyglądałoby to tak: 60% Gry 25% Filmy 15% Muzyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 A co jest lepszego, w czym jest bardziej funkcjonalny z zestaw z wooferem od zestawu bez woofera? Pokoju mi woofer chyba nie posprząta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Pokoju mi woofer chyba nie posprząta :D ALE jak porządnie dmuchnie z dziury to może kurz wywieje .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) A co jest lepszego, w czym jest bardziej funkcjonalny z zestaw z wooferem od zestawu bez woofera? Miałem na dzieję że Ty mi to powiesz :] O! Cytat z Wiki: Jego wykorzystanie daje również efekt drżenia ścian, podłogi i mebli. Nie, nie zamierzam maltretować sąsiadów(chociaż zdaję sobie sprawę z tego że z takim wooferem są to pobożne życzenia), ale z tego co się teoretycznie orientuje to jest to całkiem przyjemny bajer w grach i filmach. Edytowane 24 Lipca 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Co chcesz przez to powiedzieć ?To, że Swans pomimo niewątpliwie znacznie lepszego brzmienia, nie będą kosztować 450 zł tylko co najmniej 1500 zł, plus koszt wzmacniacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Mógłby ktoś napisać coś o mojej opinii? Brak waszych wypowiedzi jest jedyną rzeczą która powstrzymuje mnie od kupna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) To, że Swans pomimo niewątpliwie znacznie lepszego brzmienia, nie będą kosztować 450 zł tylko co najmniej 1500 zł, plus koszt wzmacniacza...No widzę że jesteś niedoinformowany więc nie omieszkam uzupełnić Twoją wiedzę :wink: - po pierwsze najnowszy model ( i starszy też ) SWANS M200MKII są głośnikami aktywnymi - i wszystko jasne - co do ceny - prawdopodobnie wynosi ona ( najnowszego modelu ) ~299$ czyli powiedzmy 900 PLN - może za 800 kupi ps. mpeg4 pisał że starszy model kosztuje 189$ więc ja problemu nie widzę przy takiej cenie Edytowane 25 Lipca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Przeliczasz po kursie dolara względem złotówki a zapominasz o opodatkowaniu i kosmicznych marżach polskich dystrybutorów. Jak na mój gust to poniżej 1400-1500 zł te głośniki w Polsce nie zejdą, o ile w ogóle do nas trafią. Jeśli się mylę to podaj adres sklepu, który zaoferuje Swans w takiej cenie jak piszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Przeliczasz po kursie dolara względem złotówki a zapominasz o opodatkowaniu i kosmicznych marżach polskich dystrybutorów. Jak na mój gust to poniżej 1400-1500 zł te głośniki w Polsce nie zejdą, o ile w ogóle do nas trafią. Jeśli się mylę to podaj adres sklepu, który zaoferuje Swans w takiej cenie jak piszesz. http://www.swanspeaker.com/purchase/Purchase.asp Jeśli byłbyś zainteresowany zakupem to napisz do dystrybutora w Polsce http://www.exon.pl/ - ale wątpię aby ze 189$ zrobiło się 1400-1500 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Przełamałem się- zamówiłem 1250. Zdrowy rozsądek wygrał z marketingiem ;) Edytowane 26 Lipca 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Witam, szukam głośników do około 200-250 PLN. Zależy mi na jakości dźwięku. 80% muza, 20% filmy, 10% gry. Słucham muzyki elektronicznej, wolę czysty dźwięk niż boom boom. Nie znam się na głośnikach więc liczę na pomoc. Preferowałbym zestaw 2.0/2.1, całość grała by na SB 5.1. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Witam, szukam głośników do około 200-250 PLN. Zależy mi na jakości dźwięku. 80% muza, 20% filmy, 10% gry. Słucham muzyki elektronicznej, wolę czysty dźwięk niż boom boom. Nie znam się na głośnikach więc liczę na pomoc. Preferowałbym zestaw 2.0/2.1, całość grała by na SB 5.1. Pozdrawiam. Genius 1250X .... Genius 1250X .... ewentualnie Genius 1250X ps. niestety nasz rynek jest tak "bogaty" że do 400 PLN nie widzę nic lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Nie znam się na głośnikach... W razie potrzeby w filmach z lepszymi efektami też sie sprawdzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Jasne, wypróbowane :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) To jeszcze niech ktoś mi poda kartę, która pasowała by do tych 1250 :) Coś w granicach ~75pln. I z czystej ciekawości, nikt nigdzie nie wspomniał nic o basie na w/w pierdziawkach, może ktoś rozwinąć? Edytowane 26 Lipca 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Jak dla mnie jest świetnie. Zawsze możesz coś podkręcić pokrętłem na palelu ;] Hm, ja bym polecił Ci coś na Aureal Vortex 2, ale na allegro aktualnie chyba nie ma nic ;/ To naprawdę kawałek dobrej karty - kupiłem od usera Cviek i gra zaskakująco wręcz dobrze - porównywałem z Aureonem 7.1 Space (EEPROM od Prodigy 7.1 - to bliźniacze karty), którego posiadaczem również jestem. A jakbyś wyskubał dwa razy tyle ( XD XD XD ), to kup http://www.allegro.pl/item216820000_legend...azja_ideal.html Edytowane 26 Lipca 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 No ciekawe, myślałem że ktoś mi poleci live albo audigy 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Niestety nie miałem porównania tej karty do Audigy 4, ale sądzę, że byłoby podobnie, jak nie lepiej na korzysć aureala na takim sprzęcie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Audigy 4 jest troszkę droższe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Nie no, na kX na oewno Audigy4 byłoby lepsze, ale na firmowych sterach to jakoś nie chce mi się wierzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Z tego co wyczytałem na tym forum kX nadaje się raczej do muzyki niż do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Ostatnie pytanko: gdzie kupie owe Geniusy najtaniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) http://www.bino.com.pl/go/_info/?user_id=36932 132zł Kupiłem, na następny dzień wysłali, będą w poń. Przepraszam za wybuch. Edytowane 27 Lipca 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Audigy 2 , 2ZS , 4OEM - tyle z creative Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...