Polar Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Solidne 2.0 ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eladril Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Trafiłeś do samego epicentrum, hard-core dyskusji na ten temat. Wolisz dobre komputerowe 2.0 czy badziewne 2.1, 5.1 ? We Włoszech to w ogóle dziwnie z tym sprzętem. Makaroniarze to prości ludzie, chyba specjalnie się nie interesują tym biorą co leży w sklepie ? hm, faktycznie mały jest wybór sprzętowy tutaj to trzeba przyznać. W ogóle nie ma np. zasilaczów huntkey'a, co mnie strasznie wpienia. Nie są 'prości', raczej 'kasiaści' ;) To mógłby mi ktoś doradzić coś innego? może być dobre 2.0, niż jakieś x.1 słabe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja właśnie zamówiłem Geniusy SP-HF1250X :D Ciekawe jakie będą wrażenia po przesiadce z Gigaworks'ów G500... We wtorek napiszę co i jak ;] Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochin Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witam! Jestem już prawie zdecydowany.... Wybór padł na Easy-Toucha 2.1 ET-685 2.1 DECADE 87 zł http://www.easytouch.pl/PL/products/comput...685_2_1_decade/ 5.1 ET-680 5.1 DEEP 107 zł http://www.easytouch.pl/PL/products/comput...t-680_5_1_deep/ Korzystał ktoś z tych głośników? Trudno mi wybrać między nimi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Odradzam firmy m. in. easy touch , media tech ... a już na pewno odradzam te modele co podałeś. Dołóż 43 PLN i kup Genius 1250X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochin Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Aż tyle to niestety nie mam. Zresztą jeszcze musiałbym płacić za przesyłkę a te głóśniki mam z odbiorem osobistym w Krakowie. A skad ta niechec do easy toucha. Kumpel ma ich głośniki EasyTouch ET-615 Metro i działają bardzo ładnie (przynajmniej jak na moje wymagania). Przez 2 lata miałem Mante 1100 Thunder więc postęp w jakości itak będzie spory :D Jeśli te dwa modele już kompletnie do niczego się nie nadają to może ktoś coś polecić do max 120 zł ? Aha, i jeszcze może ktoś pleceić jakaś niedrogą kartę dżwiękową? Bo mam dość swojej zintegrowanej z 5 letniego epoxa i chętnie bym zainwestował w jakiegoś SB. Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez Kochin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Kup sobie Geniusy 1250X, Easy Touch to wcale nie lepsza firma od Manty. Mój kumpel ma wyższy model Easy Touch i grają gorzej od Geniusów. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) (...) 2.1 ET-685 2.1 DECADE 87 zł 2722271[/snapback] Aha, i jeszcze może ktoś pleceić jakaś niedrogą kartę dżwiękową? Bo mam dość swojej zintegrowanej z 5 letniego epoxa i chętnie bym zainwestował w jakiegoś SB. Po co Ci dzwiękowa do tych glośników i tak nie odczujesz żadnej różnicy ... a wydasz nie potrzebnie pieniądze które mógłbys dołozyc do tych geniusów Co do dźwiękowej stykanie Ci SB Live 5.1. Znajdziesz na allegro do max 70zł // Twój wybór ;) Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochin Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Dobra. Znalazłem te Geniusy nowe w Krakowie za 130 zł. Pewnie je wezmę jednak. Ale tez mam wątpliwości w kwestii takiej jak poprzednicy. raczej będę cicho muzyki słuchał, na sąsiedniej ulicy mnie nie będą słyszeć więc czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tamik Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 baols , mumin, kochin Niepotwierdzam info zeby hf1250x bardzo zamulały przy cichszym sluchaniu ( jak je ścisze na max to nie jestem zadowolony :lol: ), jesli chodzi wam o ludzi dookola to dzwiek moze niesc sie po scianach (czysciutki), troche pomaga oddalenie od sciany. Mimo to wieczorami czasem slucham, gram i nie ma co sie czepiac - choc wtedy polecam...sluchawki. :wink: Te geniusy zachowuja sie bardziej jak normalne kolumny, wiec sprawdzcie jak takowe chodza przy mniejszej mocy. Duże znaczenie ma ustawienie glosnikow.. pomyslcie jak je ustawic juz teraz bo sa duze. I jeszcze raz - świetne głośniczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averhio Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam. Zastanawiam się nad jakimiś głośnikami. Będą głównie wykorzystywane do słuchania muzyki, więc skłaniam się bardziej ku 2.0. Myślę, że Geniusy 1250X będą odpowiednie, ale czy ktoś może mi powiedzieć kiedy na naszym rynku pojawią się SP-HF2.0 2000X ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam. Zastanawiam się nad jakimiś głośnikami. Będą głównie wykorzystywane do słuchania muzyki, więc skłaniam się bardziej ku 2.0. Myślę, że Geniusy 1250X będą odpowiednie, ale czy ktoś może mi powiedzieć kiedy na naszym rynku pojawią się SP-HF2.0 2000X ? Tez sie zastanawiam nad 2000X i 1250X, ale z tego co widze to 2000X sa mniejsze i juz mogą nie zagrac tak jak chwalone 1250x, wiec nie wiem czy jest sens czekania az sie pojawią u nas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DejaVuu Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam Mam zamiar kupna głośników w systemie 5.1. Mam przeznaczone na ten cel do 300 zł. Proszę o porady jaki sprzęt wybrać, trochę się naczytałem i moimi kandydatami są: Logitech x530 (1 mankament nie posiada wyjscia np do podłączenia DVD bądz radia) ale zawsze to można dorobić no i brak pilota ale co za tą cene co wymagać Modecom (posiadaja pilota oraz możliwość podłączenia tego sprzętu) lub te http://www.allegro.pl/item227099776_genius..._jak_nowe_.html ale niewiem na ile prawdy w tym ze w 100% sprawne jak i w stanie wizualnym i technicznym (tylko brat pilota zapewniał mnie sprzedawca gwarancje daje 3 miesięczna od siebie) Prosze o radę co kupić oczywiście piszcie swoje sugestie co w tym przedziale cenowym jest godne polecenia Pozdrawiam :) Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez DejaVuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Kurde gdybym wiedział, że ma wyjść następca 1250x to bym zaczekał. Wyglądają o wiele lepiej od 1250x i są od nich mocniejsze o 20W, więc jeśli jakość dźwięku była by przynajmniej taka sama to bez wahania brałbym nowszy model. U naszych południowych sąsiadów kosztuje ok 180zł więc nie wiele więcej niż u nas 1250x. Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Wyglądają o wiele lepiej od 1250x i są od nich mocniejsze o 20W,Czyli mają po 30W na glosnik? Jak tak to troche slabo. Jak jest z basem w 1250x? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Tak 2000x mają po 30W na kanał, a 1250x tylko po 20W i też się obawiam, że to 40W na mój pokój to może być za mało no ale wszystko się okaże w środę ;] Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eladril Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) zastanawiam sie nad Logitech'em X-230.. jest dużo ofert w Italii, i kosztują razem z przesyłką ~50€ czyli tyle ile chcialem wydać. Do tego, są 2.1.. co o nich myślicie? // właśnie, czy bede musial do nich kupić jakąś 'dźwiękówkę', czy wystarczy zintegrowana w abicie ab9 (lub Abit IP35-E) / P35 NEO2-FR (jeszcze sie nie zdecydowalem? ;p) Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Eladril Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DejaVuu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Szukam kogoś z forum z Gdańska :razz: Pozdrawiam i prosze pisać na gg: 7530783 Z góry dzieki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 // właśnie, czy bede musial do nich kupić jakąś 'dźwiękówkę', czy wystarczy zintegrowana w abicie ab9 (lub Abit IP35-E) / P35 NEO2-FR (jeszcze sie nie zdecydowalem? ;p) Wystarczą, maja dobre dźwiękówki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochin Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dobra Geniusy 1250x powinien mieć dzisiaj. Dokupiłem SOUND BLASTER LIVE 5.1 DIGITAL za 32 zł z allegro bo do tej pory miałem zintegrowaną ALC 650/655 AC'97 CODEC w moim starym Epoxie. Mam nadzieję, że różnica będzie wyraźna. W środę zdam ralację jak to wszystko brzmi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DejaVuu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam Mam zamiar kupna głośników w systemie 5.1. Mam przeznaczone na ten cel do 300 zł. Proszę o porady jaki sprzęt wybrać, trochę się naczytałem i moimi kandydatami są: Logitech x530 (1 mankament nie posiada wyjscia np do podłączenia DVD bądz radia) ale zawsze to można dorobić no i brak pilota ale co za tą cene co wymagać Modecom (posiadaja pilota oraz możliwość podłączenia tego sprzętu) lub te http://www.allegro.pl/item227099776_genius..._jak_nowe_.html ale niewiem na ile prawdy w tym ze w 100% sprawne jak i w stanie wizualnym i technicznym (tylko brat pilota zapewniał mnie sprzedawca gwarancje daje 3 miesięczna od siebie) Prosze o radę co kupić oczywiście piszcie swoje sugestie co w tym przedziale cenowym jest godne polecenia Pozdrawiam :) Witam Sorki ze sam siebie cytuje ale zależy mi na czasie. Prosze o pomoc głośniki do 300 zł w systemie 5.1. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Czyli mają po 30W na glosnik? Jak tak to troche slabo. Jak jest z basem w 1250x? Bas jest czysty, nie morduje uszu i sąsiadów (no, chyba ze to lubisz, wtedy masz odpowiednie pokrętło "bass", dajesz na 3/4 w prawo i masz to samo co na jakichs porządnych 2.1). Troche nie rozumiem tych panów od "cichego sluchania muzyki" - moze lepiej zainwestowac w porządne słuchawki? Geniusy pokazują pazurki przy ~25% mocy, ponizej prawie nigdy nie slucham ;) Ps, zauwazylem, ze na tych glosnikach swietnie brzmi wokal - czasem mam wrazenie, ze to ktoś zza nich do mnie gada :D (taki poziom realizmu). Niestety na mojej dzwiękowce nie odkryje wszystkich zalet tych geniusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja cały czas lecę na 100% basu i treble. Basy są wspaniałe, ale niestety nie mogę słuchać muzyki po obiedzie bo kończy się to nieprzyjemnościami. Napisze tak, jak przykładam dłoń do głośnika niskotonowego to przychodzi mi na myśl uderzenie Chucka Norrisa w czyiś brzuch :) Geniusy pokazują pazurki przy ~25% mocy, ponizej prawie nigdy nie slucham W bunkrze mieszkasz? U mnie przy 25% słuchanie rocku skończyłoby się policją w domu. Zresztą sam nie jestem w stanie wytrzymać na 25% chyba że sam wokal szeptem >.> Możliwe też że coś jest źle z mojej strony. Na pokrętle na max w lewo(0%) słychać nawet całkiem wyraźnie :/ Sam zazwyczaj słucham na ~7%. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Od jakiś 2h męczę Geniusy. Pierwsze wrażenia? Gdzie jest "tył", gdzie jest bass i jakie one duże :blink: Wcześniej miałem GigaWorksy G500 i ustawione klonowanie sygnału z przodu na tył więc jakoś tak dziwnie się poczułem słysząc muzykę tylko z przodu. Co do basu to na początku było zupełnie płasko (w porównaniu do G500) jednak po odpowiedniej regulacji tonów niskich w sterownikach karty (A 2ZS) jest o wiele lepiej i pewnie będzie jeszcze lepiej gdy głośniki się "rozgrzeją". Muzyka bez porównania do G500 jednak obawiam się, ze w filmach i grach będzie mi brakować 5.1. A tu fotka jak to u mnie wygląda ;] P.S Była okazja żeby posprzątać na biurku :lol: Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 basu nie ma i nie bedzie dopuki otwory Br sa zasloniete sciana ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A Ty co ze zdjęcia zajrzałeś za głośniki? Dobry jesteś :lol2: Odległość od ściany to ok 6cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 conajmniej o 14 za malo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Po pierwsze nie ma różnicy bo już sprawdzałem, a po drugie może mam je sobie na kolanach postawić? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 skoro nie ma roznicy to spoko myslalem ze jest ale widocznei sie nie znam pozdro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 basu nie ma i nie bedzie dopuki otwory Br sa zasloniete sciana ...Cudów na tym sprzęcie też nie będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...