Skocz do zawartości
wunat

Komputerowe zestawy 2.1 / 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników Geniusów 5,1 5000 (nowszej wersji) nie wiem czemu ale nie świeci mi dioda DVD na panelu a poza tym po podłączeniu głośników nie gra mi soundwoofer, a jak podłącze przjsciówke to przestaje się odzywać głośnik centralny.

Będę wdzięczny za odpowiedz, bo nie wiem czy to moja wina czy może zgłosić reklamację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MM2200 Oberon

Głośniki MM2200 Oberon ze wzmacniaczem lampowym

Pasmo przenoszenia: 55Hz - 20kHz

P.M.P.O. - 2200 Wat

Moc wyjściowa (rms): 50Wat (2 x 25)

Dioda kontrolna: Zasilania

Ekranowanie

Standard wejścia: 2 x cinch (mini jack stereo)

Głośniki z drewna

Dwukanałowy wzmacniacz stereo pozwalający na uzyskanie najwyższej jakości

dźwięku

Wymiary (wys. x szer. x głęb.):

230 x 145 x 270mm - Głośniki x 2

200 x 85 x 260mm - Wzmacniacz

Gwarancja: 24 miesiące

Głośniki MM2200 Oberon to propozycja Manta Multimedia dla wszystkich osób, które cenią dźwięk oparty na technologii lampowej. MM2200 Oberon to najmocniejsze głośniki Manta Multimedia wśród oferowanych przez firmę zestawów 2.0. Jakość dźwięku, o mocy RMS 50 Wat, została uzyskana dzięki dwukanałowemu wzmacniaczowi stereo oraz „tunelowi powietrznemu”, który pozwala na otrzymanie poszerzonego zakresu basów. Oryginalny wygląd głośnikom Oberon nadaje podświetlona lampa próżniowa na kolor niebieski. Stylistykę designu uzupełnia aluminiowe pokrętło kontroli natężenia głosu. Obudowa głośników Oberon w kolorze czarnym została wykonana z wysokiej jakości drewna. Ekranowanie pozwala na ustawienie głośników obok monitora czy telewizora bez obawy o ewentualne zakłócenia obrazu. Podstawowe cechy i dane techniczne: Pasmo przenoszenia: 55Hz - 20kHz Moc wyjściowa (rms): 50 Wat (25x2) Tunel powietrzny pozwalający na otrzymanie poszerzonego zakresu basów Kontrola: Natężenia głosu/Zasilania Wyświetlacz diodowy funkcji natężenia dźwięku Wszystkie głośniki z drewna Ekranowanie Standard wejścia: mini jack stereo Dwukanałowy wzmacniacz stereo pozwalający na uzyskanie najwyższej jakości dźwięku Wymiary (wys. x szer. x głęb.): 230 x 145 x 270mm - Głośniki x 2 200 x 85 x 260mm – Wzmacniacz Gwarancja: 24 miesiące Dostępne w kolorze czarnym Sugerowana cena detaliczna 449 PLN brutto.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manta atakuje!!

MM4100 Fanwood

Zestaw Home Theater System

Pasmo przenoszenia: 20Hz ~ 20kHz

P.M.P.O. – 4100 Wat

Moc wyjściowa (rms): 120 Wat (2x25 + 2x10 + 20 + 30)

Tunel powietrzny pozwalający na otrzymanie poszerzonego zakresu basów

Wszystkie funkcje dostępne z pilota

Ekranowanie

Standard wejścia: DIN 9, 2x cinch

Możliwość podłączenia do: DVD (z dekoderem dźwięku 5.1), CD, VHS, MP3 i kart dźwiękowych PC

Gwarancja: 24 miesiące

Dołączona grafika

Cena: 499zł

Edytowane przez RALF11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2000X - nie można - kiedy będą - nie wiadomo.

Sam się denerwuję z kolegą, bo mamy zamiar dla siebie po komplecie sprawić.

Rezygnuje z 5.1 (baniata jakość dźwięku), SB0090 pójdzie na sprzedaż... tylko muszę uzbierać ~350zł na coś pokroju Audiotrak Prodigy HD2.

A co do produktów Manty:

Jakby te "drewniane" 5.1 grało jak Geniusy - to i tak bym nie brał - 500zł ? Zdecydowanie za dużo.

A co do "genialnych" wyrobów głośnikowych:

Co powiecie na zestawy 2.2 o mocach 60/90/140W (RMS) od Media-Tech ? :D

http://proline.pl/shop.php?prodid=MEDIA+TECH+MT3314

http://proline.pl/shop.php?prodid=MEDIA+TECH+MT3315

http://proline.pl/shop.php?prodid=MEDIA+TECH+MT3316

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2000X - nie można - kiedy będą - nie wiadomo.

Sam się denerwuję z kolegą, bo mamy zamiar dla siebie po komplecie sprawić.

Rezygnuje z 5.1 (baniata jakość dźwięku), SB0090 pójdzie na sprzedaż... tylko muszę uzbierać ~350zł na coś pokroju Audiotrak Prodigy HD2.

Do czegos takiego jak geniusy, to szkoda kupowac taka karte...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm w sumie im taniej tym lepiej.

Aczkolwiek podany wyżej model raczej nie dostanę (ew. musiałbym siedzieć na allegro dzień w dzień i polować).

I hmm, nie żeby wygląd i cena świadczyły o jakości... ale patrząc na fotkę tego Turtle'a i cenę (7$) to ciężko raczej by było stwierdzic, że jest lepszy od mojego syfiastego SB0090.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, oby tylko Geniusy 2000X były przynajmniej na poziomie 1250X...

Owszem, można dozbierać/posprzedawać stary sprzęt (p3, p4 itd) i iść w stronę dwie kolumny/monitory + wzmachol ale mnie ogranicza brak miejsca... małe narożne biurko w 3/4 zajęte przez CRT itd...

Owszem 2000X raczej małe nie jest, ale zawsze jakaś kompaktowość.

Jak będe miał siakieś testy/opinie stwierdzające, że na SB0090 do końca nie rozwiną swoich skrzydeł - wtedy skrobnę w odpowiednim dziale nt. zmiany audio.

Narazie zostaje czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co spieszyć z zakupem bo jak sie pojawi więcej sprzedawców to cena spadnie poniżej 200zł, u naszych południowych sąsiadów gdzie są już dostępne od jakiegoś czasu kosztują ok 170zł. Osobiście czekam na jakiś opinie/recenzje głośników Manty ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo już są, faktycznie - oby były lepsze od 1250X - a w sumie jak różnica będzie niewielka to imo 1250X brać - wkońcu ~100zł taniej.

Aczkolwiek cena powinna ustabilizować się na poziomie ~170zł.

Oby tylko nie okazały się crap'em...

Hmm tak aby ochłonąć.

Pomierzyłem swoje kolumny Sony dwu-drożne (tak samo jak 2000X - 13cm woofer) i mają wysokość ~40cm i szerokość ~24cm.

Geniusy patrząc na zdjęcie wielkościowo wypadają podobnie...

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym, jezeli mozna wiedziec?

ja twierdze, ze nie sa :o

przystawisz do monitora - zaklocenia, dzwoni komorka - piszczenie = super ekranowanie.

Zgadzam sie, jak je dostałem stały początkowo byle jak, lewy koło monitora. Bardzo szybko pojawiły sie na ekranie tego efekty. I tak jak piszesz, przy komórce podobnie. Więc nie wierze, zeby były ekranowane. Chyba ze jedne sa, inne nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym, jezeli mozna wiedziec?

ja twierdze, ze nie sa :o

przystawisz do monitora - zaklocenia, dzwoni komorka - piszczenie = super ekranowanie.

woffer ekranowany puszka w srodku ktorej jest pierscien ferrytowy... wystarczylo rozkrecic :mur: wysokotonowy nie ekranowany zapene dlatego ze maly magnez jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi