Mielu Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Mam pytanie do użytkowników Geniusów 5,1 5000 (nowszej wersji) nie wiem czemu ale nie świeci mi dioda DVD na panelu a poza tym po podłączeniu głośników nie gra mi soundwoofer, a jak podłącze przjsciówke to przestaje się odzywać głośnik centralny. Będę wdzięczny za odpowiedz, bo nie wiem czy to moja wina czy może zgłosić reklamację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 @Yayo: Nie jest to następca serii 5000/5005, tylko model niżej - z jednej strony może ładniejszy co dla niektórych, ale grać będzie grał inaczej. Jak - nie wiem - testów jeszcze nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 MM2200 Oberon Głośniki MM2200 Oberon ze wzmacniaczem lampowym Pasmo przenoszenia: 55Hz - 20kHz P.M.P.O. - 2200 Wat Moc wyjściowa (rms): 50Wat (2 x 25) Dioda kontrolna: Zasilania Ekranowanie Standard wejścia: 2 x cinch (mini jack stereo) Głośniki z drewna Dwukanałowy wzmacniacz stereo pozwalający na uzyskanie najwyższej jakości dźwięku Wymiary (wys. x szer. x głęb.): 230 x 145 x 270mm - Głośniki x 2 200 x 85 x 260mm - Wzmacniacz Gwarancja: 24 miesiące Głośniki MM2200 Oberon to propozycja Manta Multimedia dla wszystkich osób, które cenią dźwięk oparty na technologii lampowej. MM2200 Oberon to najmocniejsze głośniki Manta Multimedia wśród oferowanych przez firmę zestawów 2.0. Jakość dźwięku, o mocy RMS 50 Wat, została uzyskana dzięki dwukanałowemu wzmacniaczowi stereo oraz „tunelowi powietrznemu”, który pozwala na otrzymanie poszerzonego zakresu basów. Oryginalny wygląd głośnikom Oberon nadaje podświetlona lampa próżniowa na kolor niebieski. Stylistykę designu uzupełnia aluminiowe pokrętło kontroli natężenia głosu. Obudowa głośników Oberon w kolorze czarnym została wykonana z wysokiej jakości drewna. Ekranowanie pozwala na ustawienie głośników obok monitora czy telewizora bez obawy o ewentualne zakłócenia obrazu. Podstawowe cechy i dane techniczne: Pasmo przenoszenia: 55Hz - 20kHz Moc wyjściowa (rms): 50 Wat (25x2) Tunel powietrzny pozwalający na otrzymanie poszerzonego zakresu basów Kontrola: Natężenia głosu/Zasilania Wyświetlacz diodowy funkcji natężenia dźwięku Wszystkie głośniki z drewna Ekranowanie Standard wejścia: mini jack stereo Dwukanałowy wzmacniacz stereo pozwalający na uzyskanie najwyższej jakości dźwięku Wymiary (wys. x szer. x głęb.): 230 x 145 x 270mm - Głośniki x 2 200 x 85 x 260mm – Wzmacniacz Gwarancja: 24 miesiące Dostępne w kolorze czarnym Sugerowana cena detaliczna 449 PLN brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Wygladaja ciekawie, ale jakos nie specjalnie chce mi sie wierzyc ze Manta mogla zrobic takie cos dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) Manta atakuje!! MM4100 Fanwood Zestaw Home Theater System Pasmo przenoszenia: 20Hz ~ 20kHz P.M.P.O. – 4100 Wat Moc wyjściowa (rms): 120 Wat (2x25 + 2x10 + 20 + 30) Tunel powietrzny pozwalający na otrzymanie poszerzonego zakresu basów Wszystkie funkcje dostępne z pilota Ekranowanie Standard wejścia: DIN 9, 2x cinch Możliwość podłączenia do: DVD (z dekoderem dźwięku 5.1), CD, VHS, MP3 i kart dźwiękowych PC Gwarancja: 24 miesiące Cena: 499zł Edytowane 8 Września 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Blee tylko 4000W, moje mają 7500W. Wolałbym chyba Geniusy bo te kolumny z przodu na podlogowki za niskie a na podstaki za wysokie tak ogólnie do nieczego to sie nie nadaje pewnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FaKE_ArchAngel Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Można gdzieś Genius SP-HF2000X dostać w Polsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 2000X - nie można - kiedy będą - nie wiadomo. Sam się denerwuję z kolegą, bo mamy zamiar dla siebie po komplecie sprawić. Rezygnuje z 5.1 (baniata jakość dźwięku), SB0090 pójdzie na sprzedaż... tylko muszę uzbierać ~350zł na coś pokroju Audiotrak Prodigy HD2. A co do produktów Manty: Jakby te "drewniane" 5.1 grało jak Geniusy - to i tak bym nie brał - 500zł ? Zdecydowanie za dużo. A co do "genialnych" wyrobów głośnikowych: Co powiecie na zestawy 2.2 o mocach 60/90/140W (RMS) od Media-Tech ? :D http://proline.pl/shop.php?prodid=MEDIA+TECH+MT3314 http://proline.pl/shop.php?prodid=MEDIA+TECH+MT3315 http://proline.pl/shop.php?prodid=MEDIA+TECH+MT3316 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 2000X - nie można - kiedy będą - nie wiadomo. Sam się denerwuję z kolegą, bo mamy zamiar dla siebie po komplecie sprawić. Rezygnuje z 5.1 (baniata jakość dźwięku), SB0090 pójdzie na sprzedaż... tylko muszę uzbierać ~350zł na coś pokroju Audiotrak Prodigy HD2. Do czegos takiego jak geniusy, to szkoda kupowac taka karte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FaKE_ArchAngel Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Do czegos takiego jak geniusy, to szkoda kupowac taka karte...Te Geniusy są lepsze od większości Creative`ów i Logitechów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Myślisz, że pwlj o tym nie wie? Po prostu pisał, że nie warto kupować takiej karty do takich głośników, lepiej kupić 3xtansza karte na pcm2707 niz ladowac 0.5k w karte i spodziewac sie super dzwieku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) Dokladnie. Jak umiesz to zrob sobie karte na pcm2702, jak nie umiesz to kup turtle beach montego ii na allegro za grosze i ciesz sie dobrym dxwiekiem. Edytowane 9 Września 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Hmm w sumie im taniej tym lepiej. Aczkolwiek podany wyżej model raczej nie dostanę (ew. musiałbym siedzieć na allegro dzień w dzień i polować). I hmm, nie żeby wygląd i cena świadczyły o jakości... ale patrząc na fotkę tego Turtle'a i cenę (7$) to ciężko raczej by było stwierdzic, że jest lepszy od mojego syfiastego SB0090. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Niestety brzmi lepiej niz np. x-fi xtreme music ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Cóż, oby tylko Geniusy 2000X były przynajmniej na poziomie 1250X... Owszem, można dozbierać/posprzedawać stary sprzęt (p3, p4 itd) i iść w stronę dwie kolumny/monitory + wzmachol ale mnie ogranicza brak miejsca... małe narożne biurko w 3/4 zajęte przez CRT itd... Owszem 2000X raczej małe nie jest, ale zawsze jakaś kompaktowość. Jak będe miał siakieś testy/opinie stwierdzające, że na SB0090 do końca nie rozwiną swoich skrzydeł - wtedy skrobnę w odpowiednim dziale nt. zmiany audio. Narazie zostaje czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Ja pocichu liczę że ten zestaw Manty 2.0 z wzmacniaczem lampowym będzie grał naprawdę dobrze. Zwłaszcza że kosztuje w sklepie firmowym Manty 459zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Przepraszam ale czy to prawda co ja tu widze http://allegro.pl/item243711833__szok_60wa...owe_f_wawa.html :o:O:O:O:O:O:O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) 230zł. Wątpię że w tej cenie można dostać coś lepszego. Najlepiej jakby ktoś kto posiada lub słyszał 1250X je kupił i porównał jakość dźwięku. Edytowane 12 Września 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Nie ma się co spieszyć z zakupem bo jak sie pojawi więcej sprzedawców to cena spadnie poniżej 200zł, u naszych południowych sąsiadów gdzie są już dostępne od jakiegoś czasu kosztują ok 170zł. Osobiście czekam na jakiś opinie/recenzje głośników Manty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 lal, dorzucili nawet ekranowanie ;d nic, tylko czekac na pomiary na ixbt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Ja praktycznie jestem zdecydowany na SP-HF2000X, ale poczekam sobie aż się pojawią u większej ilości sprzedawców jak pisze KAX_. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Osobiście wątpię że jakość dźwięku jest lepsza od 1250X. Pewnie różnią się tylko mocą i ekranowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Dzwiek moze byc zawsze gorszy :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Zajebiście, czekałem na te glośniki. Teraz tylko poczekać na pozytywne recenzje, pożebrać trochę kasy od starych i kupujemy :) W cały nudnym i szarym dniu taka miła wiadomość :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) Oooo już są, faktycznie - oby były lepsze od 1250X - a w sumie jak różnica będzie niewielka to imo 1250X brać - wkońcu ~100zł taniej. Aczkolwiek cena powinna ustabilizować się na poziomie ~170zł. Oby tylko nie okazały się crap'em... Hmm tak aby ochłonąć. Pomierzyłem swoje kolumny Sony dwu-drożne (tak samo jak 2000X - 13cm woofer) i mają wysokość ~40cm i szerokość ~24cm. Geniusy patrząc na zdjęcie wielkościowo wypadają podobnie... Edytowane 12 Września 2007 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Osobiście wątpię że jakość dźwięku jest lepsza od 1250X. Pewnie różnią się tylko mocą i ekranowaniem. 1250X sa ekranowane <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 czym, jezeli mozna wiedziec? ja twierdze, ze nie sa :o przystawisz do monitora - zaklocenia, dzwoni komorka - piszczenie = super ekranowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 czym, jezeli mozna wiedziec? ja twierdze, ze nie sa :o przystawisz do monitora - zaklocenia, dzwoni komorka - piszczenie = super ekranowanie. Zgadzam sie, jak je dostałem stały początkowo byle jak, lewy koło monitora. Bardzo szybko pojawiły sie na ekranie tego efekty. I tak jak piszesz, przy komórce podobnie. Więc nie wierze, zeby były ekranowane. Chyba ze jedne sa, inne nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Z tego co wyczytałem na jakimś czeskim forum kolumny mają rozmiar 176 x 361 x 215 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 czym, jezeli mozna wiedziec? ja twierdze, ze nie sa :o przystawisz do monitora - zaklocenia, dzwoni komorka - piszczenie = super ekranowanie. woffer ekranowany puszka w srodku ktorej jest pierscien ferrytowy... wystarczylo rozkrecic :mur: wysokotonowy nie ekranowany zapene dlatego ze maly magnez jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...