Kyle Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 To że genius 2000X są większe od 1250X to nie oznacza że 2000X są lepsze !!!! 1250X to niezwykle udany model i po prostu wątpię aby 2000X był lepszy ( z basem może niżej zejdzie ale pewnie nie będzie taki "równomierny" jak 1250X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Niedawno padl mi pilot w Creative T3000 (drugi juz, a gwarancja juz minela) - w zwiazku z tym postanowilem kupic nowy zestaw 2.1. W zasadzie wybor ograniczam do Logitech X-230 i Z-3e (odpowiednio 165 i 219 zl)... co byscie bardziej polecali? Uzywac ich bede do muzyki i czasem filmow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Nie da się nie zauważyć Waszego podniecenia tymi Geniusami 2000x. A że znać się na tym za wiele nie znam to powiedzcie mi tylko jak stoją z bassem, i czy nadają się do rocka, metalu, bluesa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 No jakby jeszcze ktoś je przetestował... ;) Chyba nikt ich nie ma, nie chce ryzykować nie wiem, ale opinii jeszcze nie udało mi się wyśledzić nt. tych głośników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damundo Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 2000x bardziej mi sie podobają i mają większą moc, ale że są lepsze od 1250x nie twierdzę. Mam nadzieje, że są co najmniej na tym samym poziomie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Witam :) Planuj zakup jakiś w miarę dobry głośników 2.1 w cenie od 120 do mniej więcej 190. Znalazłem: Creative I-Trigue 3330 2.1 retail Genius SW-V2.1 1250 Media-Tech PARTITA PRO DB 2.1 (MT-3315) Modecom 2.1 - MC - 2050 czarne Modecom 2.1 - MC - 2030 czarne Creative GigaWorks T20 (ale to 2.0 ;/) Co poradzicie? Które głośniki najlepiej by się nadawały z wy. wymienionych? A może polecacie inne? Edytowane 30 Stycznia 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Jesli mialbym opisac swoje wrazenia po 10min obcowania z ModeCom MC-9860 to jestem zalamany. Samo wykonanie glosnikow jest pierwsza klasa, naprawde nie spodziewalem sie takiego po glosnikach za 170zl. Same satelitki sa bardzo fajne, jesli o dzwiek chodzi, ale Sub... Boze, tu nie ma basu, to jest najzwyklejsze dudnienie i to takie, ze uszy wiedna. Nie wiem co mnie podkusilo, nie chcialem X-230, bo tez dudnia, ale mialem Creativy T3100 na chacie i tam byl basik bardzo przyjemny, taki jak byc powinien, ale nie, wzialem ModeComy... Nastepnym razem pier... biore Creative i nie bede sie bawil. Moze jeszcze cos poprobuje poustawiac, ale nie sadze, zeby to dalo az takie efekty... Ja dalem sie nabrac na 40 opinii z ocenami 10/10 na komputroncu i rowniez sporo 10/10 na skapcu, ale Wy sie nie dajcie. Aha, co do wygladu, to na zywo prezentuja sie duzo ladniej niz na fotach. Ogladalem czarne i brazowe i te brazowe sa bardzo ladne. Gdyby nie ten bass, Boze... Edytowane 30 Stycznia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 DziubekR1 Dźwięk porządnego wzmacniacza i kolumn Ci nie pasuje, tak samo jak dźwięk wszem i wobec polecanego zestawu Modecom. Może po prostu za bardzo przyzwyczaiłeś się do dźwięku Creative i wydaje ci się on dobrym odniesieniem? PS: Też nie cierpię dudnienia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Wiesz, ja nie mowie, ze mi dzwiek wzmaka i kolumn nie pasuje :) Ja poprostu mowie, ze sprzet tej klasy, ktory mialem, to sie kompletnie nie nadaje do MP3, a tym bardziej o jakosci 128kb/s, bo glownie taka mam :) To nie jest tak, ze sie przyzwyczailem do dzwieku Creative. Ja Creativa nigdy nie mialem, od zawsze na sluchawkach siedze. Pierwszy raz uslyszalem Creativa niedawno jak sobie kuzyn kupil 2.1 i odrazu mi sie sprzet spodobal. Nie wiem, poprostu ten basik, ktory daja jest przyjemny. Mialem brac Logitech Z-3e, bo slyszalem w Saturnie i rowniez mi sie bardzo spodobaly, ale pomyslalem, ze skoro ModeCom ma takie opinie, to zaryzykuje... No i ludzie, jesli ten bas ktory to cos daje moze sie podobac, to ja nie mam pytan... Nie moge zlego slowa powiedziec o satelitach. Za ta cene wykonanie i dzwiek sa rewelacja, tylko nieszczesny sub mocno psuje sprawe... Edytowane 31 Stycznia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Co powiecie o Creative I-Trigue 3330 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Może opisz czego wymagasz od głośników i do czego będą służyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) głośniki będą głównie służyły do słuchania muzyki/oglądania filmów przy komputerze. wymagania? hmm.. a czego można wymagać do 230 zł? w miarę czysty dźwięk i ładny wygląd :). Log Z-3e, Creative I-Trigue 3330 czy coś innego? btw. słyszał ktoś w ogóle te creativy? bo nawet ładnie wyglądają, ale pytanie: jak grają? :> Edytowane 1 Lutego 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) Wez Logi Z3, slyszalem w sklepie i fajny sprzecik. Edytowane 1 Lutego 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexus Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Ma ktos moze Logitech G51 - 5.1 ? Zastanawiam sie nad zmiana (obecnie mam X-540) i nie wiem czy warto. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) a może warto GENIUS SP-HF 2000X albo 1250? tylko czy zmieszczą mi sie na biurku :D Edytowane 1 Lutego 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) Jeśli głównie muzyka to bym się nie zastanawiał. Brałbym Geniusy SP-HF1250X. Na biurko jakoś musisz je upchać, tylko pamiętaj, że nie powinny stać przysunięte do ściany. PS: O tych większych Geniusach jest bardzo mało opinii. Nie wiem czy zagrają na poziomie 1250x. Edytowane 1 Lutego 2008 przez baols Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) bo właśnie dzisiaj tak patrzyłem, szukałem i przekonałem się do 2.0 i owych geniusów 1250x. tak więc ostatnie pytanie :) Czy Creative GigaWorks T20 dorównują im? co do przysunięcia do ściany, to samo biurko jest ~10 cm od ściany Edytowane 1 Lutego 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Czy Creative GigaWorks T20 dorównują im?Sam szukałem w necie ale nie znalazłem bezpośredniego porównania... Moje zdanie: zmieścisz Geniusy - bierz, nie zmieścisz to T20. co do przysunięcia do ściany, to samo biurko jest ~10 cm od ścianyWięc luzzz! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 poczekam do ferii (mazowieckie od 11.02) z zakupem przez ten czas może wybiorę się do paru sklepów i zobaczę T20 na żywo, a może nawet ktoś powie coś w tym czasie o 2000x (bo ze zdjęć wydają się ładniejsze i jeżeli dorównywałyby wersji 1250x to super) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Panowie mam pytanko czy opłaca się zamieniać Logi X-530 na geniusy HF 5000/5005?? Jeśli to tak to...jest kolejne ale. Mianowicie HF 5000 są w e-markecie za 287zł co z przesyłką wyjdzie jakieś 300zł a z kolei mam w Krakowie z odbiorem osobistym HF 5005 za 337zł. I teraz pytanie czy....warto dokładać do 5005?? Czy rzeczywiście zagra to lepiej niż HF 5000?? Karta to Live! 5.1 Sb 0060 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Jak masz miejsce to warto zmieniać - lepsze głośniki. A czy dopłacać do 5005 ? Zależy od Ciebie. Ja bym dopłacił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Panowie mam pytanko czy opłaca się zamieniać Logi X-530 na geniusy HF 5000/5005?? Jeśli to tak to...jest kolejne ale. Mianowicie HF 5000 są w e-markecie za 287zł co z przesyłką wyjdzie jakieś 300zł a z kolei mam w Krakowie z odbiorem osobistym HF 5005 za 337zł. I teraz pytanie czy....warto dokładać do 5005?? Czy rzeczywiście zagra to lepiej niż HF 5000?? Karta to Live! 5.1 Sb 0060 ;] 5005 to właściwie zmiany kosmetyczne ;) Nowe kolory głośników, nowy pilot, trochę inaczej wyglądają głośniki, nie sądzę żeby dużo poprawili, ale ciekawi mnie tylko czy są ekranowane, bo 5000 wg recenzji na realitynet nie były, w związku z czym stawianie ich obok monitora/telewizora może być ryzykowne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 ale ciekawi mnie tylko czy są ekranowane, bo 5000 wg recenzji na realitynet nie były, w związku z czym stawianie ich obok monitora/telewizora może być ryzykowne icon_wink2.gif No to fakt :wink: Kurcze w sumie bardzo kuszą mnie te głośniki ale 70% zastosowania to muzyka (pop, rock, techno) a z tego co wiem....w tym brakuje im tej dynamiki a sub lubi grać cicho i mało go słychać wtedy kiedy trzeba :unsure: Więc....nie wiem czy te Geniusy będą odpowiednie....bo niechce mi sie słuchać opinii typu ,,bierz śmiało bo super grają,, albo że ,,wypas głośniki, super wydup....,, itd ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 hah nie mają ekranowania ? Dziwne u mnie fronty i central stoją 10cm od monitora i nie mam żadnych "zakłóceń" na monitorze.. więc i 5005 powinny mieć.. Co do pop techno i rock hmm moim zdaniem w rocku naprawdę fajnie to gra, wręcz powiedziałbym że akurat z nim sobie radzi bdb, co do techno nie jest też źle. Pewnie że znajdą sie kawałki gdzie genius trochę nie zagra tak jakbyśmy tego chcieli.. tylko hmm weźmy pod uwagę że to mp3 i zestaw kosztuje ok 300+ zł.. no a popu nie słucham ;) Hmm ogólnie tego co słucham to tak 85% techno, trance, club Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Jeśli głównie muzyka to może jakieś głośniki stereo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 hah nie mają ekranowania ? Dziwne u mnie fronty i central stoją 10cm od monitora i nie mam żadnych "zakłóceń" na monitorze.. więc i 5005 powinny mieć.. Co do pop techno i rock hmm moim zdaniem w rocku naprawdę fajnie to gra, wręcz powiedziałbym że akurat z nim sobie radzi bdb, co do techno nie jest też źle. Pewnie że znajdą sie kawałki gdzie genius trochę nie zagra tak jakbyśmy tego chcieli.. tylko hmm weźmy pod uwagę że to mp3 i zestaw kosztuje ok 300+ zł.. no a popu nie słucham icon_wink2.gif Hmm ogólnie tego co słucham to tak 85% techno, trance, club Hmm a co powiesz na temat subwoofera?? Bo z tego co czytałem to były z nim jakieś problemy że gra za cicho etc?? Zależy mi na tym żeby zagrał bardziej miękko niż ten od X-530 i tak bardzo nie dudnił ;] Jeśli głównie muzyka to może jakieś głośniki stereo? Co polecasz?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Co polecasz?? :wink: Nie mam za bardzo doświadczenia w tej dziedzinie ale standardowo Genius SP-HF1250X a jeśli brakuje miejsca na Geniusy to Creative T20. W podobnej kwocie da się też dostać monitory studyjne, choć nie mam pojęcia jak grają: http://sklep.fabrykadzwieku.net.pl/?sort=2...amp;cPath=22_33 Za troszkę więcej dało by się kupić wzmacniacz i kolumny (np. unitra + tonsil). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Hmm a co powiesz na temat subwoofera?? Bo z tego co czytałem to były z nim jakieś problemy że gra za cicho etc?? Zależy mi na tym żeby zagrał bardziej miękko niż ten od X-530 i tak bardzo nie dudnił ;] Hmm dudnić nie dudni, przynajmniej ja nie mam takiego odczucia.. jest wtedy kiedy powinien być może jest ciut przysłaby gdy zestaw gra tak na 1/4 i na maxa wtedy jakby znikał i wyłącznie go tylko czuć :) ale to tez może po części wynikać z tego że gra on u mnie na zintegrowanej :( U mnie sub chodzi tak 3/4 ustawione "pokrętło" na nim i w kompie lekko podbity bas :] hmm brzmi całkiem przyjemnie.. choć mówie gdyby nie zintegrowana to ustawienia pewnie byłyby mniejsze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexus Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Czy ktos z Was posiada Logitech G51 ? i moglby cos o nich powiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winuhux Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 geniusy 5000 na 100% NIE mają ekranowania. pikają gdy przychodzi do mnie sms... ale grają całkiem fajnie. do tego dobrze wyglądają i można do nich podłączyć kilka źródeł dźwięku. żałuję tylko, że nie mają wyjścia słuchawkowego... a przy x-fi music jest to problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...