Gość RBEJ Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Głośniki Microlab-a w tym sklepie można kupić tylko przez wpłatę na konto lub odbiór osobisty. Ciekawe czemu nie można kupić ich za pobraniem??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Tak jest w regulaminie tego sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) Mam nadzieję że to jest poważny sklep bo nie chciałbym wtopić prawie 300zł.... PS. Mój błąd. Można zamówić kurierem za pobraniem-27zł. Edytowane 29 Marca 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 wow, oni są na allegro z niektórymi produktami: http://aukcja.onet.pl/my_page.php?uid=4144778 same pozytywy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Pytanie za 100pkt. dopłacając do solo7 dostajemy lepszą jakość dźwięku czy tylko większą moc? I zastanawiam się czy one są z czystego drewna, czy tylko jakaś płyta ? (było sie uczyć ruskiego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Pytanie za 100pkt. dopłacając do solo7 dostajemy lepszą jakość dźwięku czy tylko większą moc? I zastanawiam się czy one są z czystego drewna, czy tylko jakaś płyta ? (było sie uczyć ruskiego) Płyta mdf ... podobnie jak większość głośników w cenie kilka-kilkanaście tys. :] Najprawdopodobniej v7 to tylko większa moc (wątpię w większą np. liniowość). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Różnica w cenie jest spora, raczej nie ma sensu dopłacać aż tyle. Choć do np. nagłaśniania większego pokoju, imprez itp. pewnie trochę lepsze będą Solo 7. Ciekawe ile kosztowałoby 6 i 7 w wersji bez pilota... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Różnica w cenie jest spora, raczej nie ma sensu dopłacać aż tyle. Choć do np. nagłaśniania większego pokoju, imprez itp. pewnie trochę lepsze będą Solo 7. Ciekawe ile kosztowałoby 6 i 7 w wersji bez pilota...Pewnie do robienia imprez czy słuchania z b. dużego dystansu (czyli "nie do kompa") v7 lepiej mogły by się nadać. Ale biorąc pod uwagę kolumny których siedząc przy PC będziemy słuchać z kilkudziesięciu cm to nie warto kupować czegoś większego od v6 (i tak nawet one są moim zdaniem gabarytowo taką "górną granicą" do bliskiego odsłuchu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Zgadzam się. No to czekamy, aż ktoś się odważy zamówić Microlaby i zrecenzuje :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 A najlepiej porówna z geniusami ;) I to najchętniej te modele microlabów w przedziale cenowym do 220zł. (czyli mocno naciągając cenowo podobne do geniusów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Microlab SOLO-6 zamówione :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 RBEJ, jakie głośniki masz teraz? Zamówione 6 czy 6C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 SOLO-6c Teraz mam Altec FX6021(komp) i Genius 1250x(DVD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Spoko, oba modele dobre do porównania z tymi nowymi, szczególnie Genius :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Jak ktoś wie gdzie mogę znaleźć geniusy 2000x lub microlaby solo pro3 lub 6 w UK to będę dźwięczny :D bo szukam i szuka i znaleźć nie mogę w żadnym sklepie. Co za dziadowski kraj :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutasss Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 http://allegro.pl/item336481109_glosniki_g...0_fvat_wwa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 tylko wysylka do UK troche bedzie kosztowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak ktoś wie gdzie mogę znaleźć geniusy 2000x lub microlaby solo pro3 lub 6 w UK to będę dźwięczny :D bo szukam i szuka i znaleźć nie mogę w żadnym sklepie. Co za dziadowski kraj :/à propos UK, w kilku miejscach czytałem bardzo pochlebne opinie na temat głośników Acoustic Energy Aego M (w PL niedostępne). Jest to zestaw 2.1, mają więc jakieś wady dotyczące takich systemów, ale może w mniejszym stopniu... Firma Acoustic Energy pochodzi z UK i na poważnie zajmuje się sprzętem audio. http://www.acoustic-energy.co.uk/Product_r...ries/Aego_M.asp https://www.forumhifivisual.co.uk/prod.asp?...&imgstate=2 http://www.reviewcentre.com/reviews98567.html -- Pisałem o tym już w innym temacie, ale dodam to również tutaj, dla zainteresowanych, Niemcy: http://www.teufel.de/de/PC-Systeme/ Teufel jest niemiecką, cenioną firmą audio (zobaczcie jakie mają głośniki inne niż komputerowe :) ). Te głośniki do PC to również systemy sub-sat, więc gry i filmy super, ale przy muzyce pewnie nie ma szału... Jednak spodziewam się, że jakością spokojnie biją "nasze" Creative i Logi. Głośniki idą bezpośrednio od producenta, ceny podane w euro, dostępne akcesoria np. stojaki, przewody itp. Cena dowozu oczywiście większa dla krajów innych niż Niemcy. Da się jakoś zamówić znając słabo (albo i wcale) język niemiecki :) PS: Osobiście szukam już od dłuższego czasu porządnego komputerowego zestawu 5.1, bo lubię obejrzeć film, koncert i pograć w systemie 5.1. Muzyki też oczywiście sporo słucham, więc fronty muszą się do tego nadawać. Problem w tym, że takie głośniki do kompa chyba jeszcze nie powstały :-P Potrzebuję czegoś ala Genius 5000,5005, Sven 1410T - tylko o wiele lepszego. Jednak, tak jak piszą na IXBT, ciągle jest przepaść jakościowa pomiędzy 2.0 a 5.1, stagnacja w ich rozwoju. Budżet ograniczony, a w stare, używane wzmaki i kolumny nie chcę się bawić. Więc chyba nie będę czekać w nieskończoność, wywalę swoje hiper Creativy i kupię dobre 2.0, np. Solo6 :-P Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Pomożecie? ;) Głośniki 5.1 do 300 zł- puki co stawiam na Genius SW-HF5.1 5000, ale Q-Line Jade QL-698 mi też pasuje,chociaż opinii o nich nie uświadczyłem w całym necie- szczególnie podoba mi się mnogością złączy i większą mocą RMS niż w Genius. No i nie ma tej *&(^&!!! diody i są całe czarne :) Głośniki 5.1 do 200 zł - tu robi się ciężko, wiem ;) Naprawdę zaciekawiły mnie Media-Tech MT3403 Mambo- kosztują trochę ponad 100 zł, a są wg. producenta całkiem mocne - 78W. Myslałem jeszcze nad Creative T6100, ale są znacznie słabsze i całe 50% ;) droższe (ale to nie robi mi żadnej różnicy). Dobrze by było, żeby zestawik mógł grać nie ciszej niż mój obecny zestawik, a to niestety Creative chyba nie zapewni :( Głośniki 2.1 do 200 zł- nie mam zupełnie rozeznania- wiem, że Genius SW-HF2.1 1250 grają zupełnie nieźle, niektórzy polecają Głośniki 2.1 Mode Com MC-2050, także Creative I-Trigue 3000 nie jest zły. Jak będzie grał zestaw 5.1 podłaczony do komputera ze zwykła k. dźwiekową stereo? Da się zrobić coś w rodzaju kwadrofonii, czy też tylne głośniki będą głuche? Jakbym miał teraz coś z nich wybierać, to wybrałbym zestaw z większą mocą wyjściową i tyle ( niekoniecznie wymienione powyżej). Magia cyferek działa :) Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 do 300zł - Genius 5000/5005 only do 200zł - Logitech X-530 Głośniki 2.1 do 200zł - w tym przypadku bierzemy 2.0 Geniusa - SP-HF 1250X lub jak ktoś jest miłośnikiem basu to SP-HF 2000X dźwiękówka stereo - max co wyciągniesz to 4 głośniki + sub (2x jack rozgałęziacz). Aczkolwiek do Geniusów coś porządniejszego by się przydało. No i magia cyferek nie działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ja wciąż czekam na potwierdzenie kiedy SOLO-6c będą dostępne i zostaną do mnie wysłane..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Poniżej fotki solo 7 :wink: http://forum.donanimhaber.com/m_19888363/tm.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Niezłe kolosy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Wielkością ośmieszają "suba" Creativa. A gra on prawie jak pudełko tekturowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Już sobie wyobrażam dźwięk z tych głośników - zero sceny, zero "holografii" - one są za wielkie i za blisko siebie postawione. Sądząc po zdjęciach wątpię aby ucho słuchacza było w okolicach gwizdka a pewnie zwrotnica jest tak skalibrowana aby zgodność fazowa była na wysokości gwizdka lub trochę poniżej. Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 one są za wielkie To chyba nie jest wada ? :) Kwestia rozstawienia bo są spore. Imo bardzo porządnie wyglądają i chyba tak samo grają :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Nie chodzi że są złe. To napewno bardzo dobre głośniki, tylko że nie do kompa, gdzie siedzi się kilkadziesiąt centymetrów od nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 To chyba nie jest wada ? :) Kwestia rozstawienia bo są spore. Imo bardzo porządnie wyglądają i chyba tak samo grają :-PDo bliskiego odsłuchu (tzw. odsłuch bliskiego pola) to jest jak najbardziej wada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 No to chyba wiadomo że można je rozstawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 No to chyba wiadomo że można je rozstawić.Jeśli możesz odsunąć biurko od ściany o co najmniej metr w kierunku środka pokoju (trzeba zwiększyć dystans do kolumn), jeśli dokupisz standy o takiej wysokości by gwizdki były w okolicach poziomu uszu kiedy siedzisz przy kompie ... można ... ale kto to praktycznie zrobi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...