Skocz do zawartości
wunat

Komputerowe zestawy 2.1 / 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat z3 mam,z4 sluchalem.Dla mnie te glosniki tylko ladnie wygladaja,nic poza tym soba nie prezentuja.Przed z3 mialem x-530 przy czym podlaczone tylko 2+1,jak dla mnie graly ciekawiej,bo przynajmniej troche srednich bylo slychac,a tu tylko syk i cos co sie zwie bass.Po tym jak posluchalem w miare przyzwoitego zestawu 2.0,swoje z-3 odlaczylem w cholere i uzywam sluchawek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Planuje zakup głośników 2.1 do laptopa Asus M51 w cenie do 150zł najlepiej taniej ;)

Głośniki głównie do słuchania muzyki (rock, jazz, blues)

Mile widziany fajny wygląd i bezawaryjność.

Czekam na propozycje znawców tematu ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj chociaz pare ostatnich stron. Wszyscy Ci powiedza że do muzyki to tylko i wyłącznie zestaw 2.0, bo dopiero na takim usłyszysz dobrze wszystkie szczegóły, a mimo braku suba, wiele z takich zestawów może zaoferować naprawdę mocny bas. Z tym że nie wiem co można dostać do 150zł.. chyba używane gienki 1250X. Ja kupiłem 2000X za 160+przesyłka i jestem niesamowicie zadowolony z zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to przecież pisze że znalazlem troszke inne xD czyli te 1250A nie są już godne polecenia ?

Gdzie można dostać pewnie i tanio 1250X ? a może jakaś alternatywa ?

Wiem wiem - wyedytowałem za późno . Lepiej wybrać 3000A Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1250A < 1250X <= 2000A < 2000X <= 3000A

Tam gdzie jest znak <= sam nie wiem który będzie lepszy, bo różne są opinie. Ale ogólnie porównywalny poziom, tyle że seria Ajest nowsza i chyba ma większe tweetery, a za to seria X jest już dobrze sprawdzona i ma lepszą funkcjonalność ze względu na porty input i słuchawkowy umieszczone z przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem Microlab Solo4c. wybór miałem między nimi, a gienkami 3000A. Są świetne, co prawda 300 kosztują, ale dźwięk jest bardzo dobry. Możliwe, że to najlepszy wybór w tym przedziale cenowym. Co prawda gienki mają większą moc, ale solo mają pilota :D poza tym jakość wykonania bardzo dobra. Jedynym mankamentem jest dostępność. Na allegro są rzadko (teraz jest chyba tylko 1 aukcja z nimi http://aukcje.idg.pl/show_item.php?item=552486862). Lecz jeśli to za drogo dla Ciebie Snow, to bierz te gienki 1250X

pozdrawiam

m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby nie patrzec, microlaby sa prawie 2x drozsze.

A te geniusy 1250X sa dostępne w kolorze czarnym ? bo znazalem je w 3 sklepach po 155, 160 i 184zł ale nie są dokladnie podpisane...

EDIT: Okazało się że te co znalazłem to jednak 1250X ;/

Prosze o szybką podpowiedz co można kupić innego niż te Geniusy do 150zł (najlepiej czarne)

Edytowane przez *Snow*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.. sam chciałem coś czarnego. Potem wpadły mi w oko gienki 2000X, które chciałem czymś obkleić. Ale powiem Ci, że nawet takie jak są zaczęły mi sie podobać i robią wrażenie na każdym kto je widzi :)

Kurde cieżka sprawa ;/ to dla kobiety wiec wygląd też gra role :D musi pasować do mebli hehe ;) naprawde nie ma zadnej godnej alternatywy do 170zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak zdecyduje się na te głośniczki http://allegro.pl/item553185153_genius_sp_...wsze_2000x.html ;) mam nadzieję że to dość dobry wybór ;) a jeśli kolor bedzie zły to się kupi okleine ;p.

Lepsze jednak będą 2000X, poza tym nie jest to drewno z tego co pamiętam a mdf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc, zakupilem niedawno logitechy G51 i mam pytanie odnosnie trybu matrix - matrix music robi ze stereo 5.1 a matrix gaming? rowniez ze stereo na 5.1? a co jesli dostanie sygnal na wszystkie kanaly (np uzywajac w grach eax-a) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

To mój pierwszy post na forum, chociaż jestem na nim obecny już od jakiś 4 miesięcy i dość dużo czytałem...w zeszłym roku byłem już nawet zdecydowany na zakup solówek ;-) jednak ze względu na pilniejsze wydatki,wstrzymałem się...no i jak to bywa był to błąd,bo porównując ceny wtedy i teraz, to... :(

No i właśnie, jako że stare głośniki ( akira - z 10 lat miały chyba,ale grały pięknie,no przynajmniej dla mnie,podłączone do laptopa ) przed kilkoma dniami, chcę cześć ciężko zarabianych pieniędzy ( max. 200 ) przeznaczyć na nowe głośniki, 2.1 / 2.0.

Dlaczego tylko 200 pln? ano dlatego,że nie widzę sensu wydawania 1k na głośniki podłączone do komputera... kino domowe,to już zdecydowanie inna sprawa. Drugie primo, laptopa używam bo ja wiem,może 3h dziennie po pracy, z czego może godzina to słuchanie muzyki, reszta to jakiś film, od czasu do czasu jakiś rts albo fpp, dla rozluźnienia.

Koniec końców chciałbym zwrócić się do Was z pytaniem...tak,tak - co wybrać?co polecacie za tak żałosną sumkę?

Wspominając wcześniejsze rozważania nad solówkami, zwróciłem uwagę na zestawy ML, w linkach poniżej. Geniusy odpadają, jakoś nie jestem do nich przekonany,aczkolwiek zwrócę uwagę na wszelkie sugestie.

http://www.microlab.cn/product/speakers/2....09%EF%BC%89.htm

http://www.microlab.cn/product/speakers/2....series/M880.htm

Czy warto wpakować w to 200pln, szczegolnie biorąc pod uwagę parametry podawane przez producenta, no i czy jednak nie lepiej w podobnej cenie kupić jakieś creativy ( to już ostateczność, ale zawsze jakiś pomysł )? Na allegro zauważyłem też Akiry, a mając dobre wspomnienia po moich staruszkach,jest to jakaś alternatywa,wlasciwie to byłaby....bo te wymiary...ehhh no spore są te akiry.

Ewentualnie jakieś 2.0 do 200pln?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za ok 200zł na allegro jest pare zestawów microlaba

http://allegro.pl/search.php?string=microl...1&country=1

w tym bardzo ładnie się prezentujące 330 i 530. Ale prawdopodobnie będziesz pierwszy na forum kto by je miał. Podobnie by było z akirami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co moga Panstwo powiedziec na temat Creativa L3800 I-Trigue, maja swietny wyglad ktory bardzo mi przypadl do gustu ale jak zagraja ? czy nadaja sie do moich potzreb czy raczej mam je omijac.Z gory dziekuje za odpowiedzi.

W zasadzie u CT głośniki zaczynają się od G500 w górę. Nie ma najmniejszego sensu zaś wybierać ich po wyglądzie, tak samo słuchawek. Bo co mi po sprzęcie który ładnie wygląda a gra żałośnie? To ma być stuff użytkowy a nie pokaz wzornictwa elektroniki ;). Oczywiście najlepiej jak jest i ładny wygląd i dobry dźwięk jednocześnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Przetestowałem dzisaj głośniczki Genius 3000A i musze podziekować za dobre rady :).

Z głośniczków jestem bardzo zadowolony grają czysto, są bardzo dobrze wykonane i ogołnie bardzo fajnie się ich słucha. Czepić się można tylko krótkich i kiepskich jakościowo kabli ;).

Jakby ktoś miał jakieś pytania przed zakupem można smiało pisać na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za ok 200zł na allegro jest pare zestawów microlaba

http://allegro.pl/search.php?string=microl...1&country=1

w tym bardzo ładnie się prezentujące 330 i 530. Ale prawdopodobnie będziesz pierwszy na forum kto by je miał. Podobnie by było z akirami.

Dzisiaj trafił do mnie zestaw Microlab FC-530, postaram się zrobić jakiś "micro" test oraz porównanie z moimi dotychczasowymi logami x-230 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym sobie kupić zestaw 5.1 ale są pewne problemy, które mam nadzieję razem rozwiążemy. Po przeczytaniu paru ostatnich stron tego tematu wybrałem takie:

GENIUS SW 5.1 4000 100W LCD za 280zł

czym się różnią od tych http://aukcje.idg.pl/show_item.php?item=549515126 moc niby większa w tych drugich, tańszych, ale mi bardziej zależy na jakości niż na głośności.

Jak je podłączyć do laptopa Samsung R510? Trzeba będzie dokupić kartę dźwiękową na USB, żeby mieć efekt 5.1? Druga rzecz jaka mnie nurtuje to jak je podłączyć żeby mieć dźwięk 5.1 na Xboxie 360. Wystarczy podłączyć do telewizora przez wejście słuchawkowe jeśli takie w ogóle te głośniki mają czy jakoś chinchami w TV? Nie znam się więc sorry za pytania pewnie dość głupie dla was. Słyszałem jeszcze coś, że trzeba obudowę jakiegoś kabla rozłupać w X360, żeby podłączyć, ale nie zagłębiałem się w to zbytnio.

Jeszcze się zastanawiam na tymi głośnikami:

Logitech X-530 Podobno od X-540 różnią się tylko obudowa i ceną. Za logitechami troszkę przemawia to, że można je powiesić na ścianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi