Skocz do zawartości
wunat

Komputerowe zestawy 2.1 / 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś preferencje co do systemu? Albo chociaż budżet? :>

Systemu? Za dużo miejsca nie mam, żeby je rozłożyć, bo jak gdzieś dalej kable pociągnę, to szynszyle w mig pozbawią je izolacji :mrgreen: Myślę, że 2.0 byłyby najlepsze.

A budżet to ja nie wiem, chciałbym się tak w 250 zmieścić, ale jak to niemożliwe, to coś tam mogę ostatecznie dozbierac Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Systemu? Za dużo miejsca nie mam, żeby je rozłożyć, bo jak gdzieś dalej kable pociągnę, to szynszyle w mig pozbawią je izolacji :mrgreen: Myślę, że 2.0 byłyby najlepsze.

A budżet to ja nie wiem, chciałbym się tak w 250 zmieścić, ale jak to niemożliwe, to coś tam mogę ostatecznie dozbierac Dołączona grafika

No ładnie by było dozbierać do Microlabów 6c.. ;)

Ew. brać Geniusy 2000X lub 3000A.

(...) w muzyce bije krety i logi na głowę.

Zadaj sobie tylko pytanie: w JAKIEJ muzyce. Edytowane przez EvilKillaruna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, Panowie,

A może coś takiego? http://www.infosoft.pl/product.php?id=1124...p;categorie=290 Przyznam, że spodobał mi się pod względem estetycznym, bo na parametrach to ja się nie znam :mrgreen:

Woo, te 6c całkiem drogie, żadne półśrodki w stylu 4c,5c, czy 2 i 1/2c się nie umywają? Chociaż jak widzę ceny, to wielkiej różnicy pomiędzy 4 a 6 nie ma.

Dodam, że raczej nie będę potrzebował słuchać muzyki bardzo głośno. Chcę tylko, żeby pośród tych wszystkich cudownych dźwięków jakimi raczą nas kapele takie jak Tool, odfiltrować każdy poszczególny instrument i dźwięk, a najchętniej to wszystkie :mrgreen:

Edytowane przez bagienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No te Vigole to coś podobnego do Microlabów, ponoć dobre są ale nie miałem okazji słuchać. Myślę jednak że możesz je brać,bo podawane są tutaj jako dobra alternatywa dla Mc.Solo 6c i 7c nie nadają się do bliskiego odsłuchu i trzeba mieć trochę miejsca żeby je rozstawić odpowiednio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dlatego że są duże i najlepsze brzmienie uzyskujesz siedząc przynajmniej 1m od nich,muszą one też być rozstawione w pewnej odległości od siebie. Nie mogą stać po obu stronach monitora bo się będą marnować,tak jest na 100% z 7c,nie wiem czy z 6c jest aż tak źle ale tak czy inaczej one też są duże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microlab Solo6c vs Swans M10 vs jakieś Vigoole vs coś innego?

Chcę wydać ok. 450zł. Muzyka: hip-hop, jazz, d&b, soul, electronic, breakbeat. Nie słucham w ogóle rocka i metalu. Nie lubię za mocnego przesterowanego basu, chciałbym żeby było go w sam raz. Moja karta to Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi.

Edytowane przez Ashatsae

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dlatego że są duże i najlepsze brzmienie uzyskujesz siedząc przynajmniej 1m od nich,muszą one też być rozstawione w pewnej odległości od siebie. Nie mogą stać po obu stronach monitora bo się będą marnować,tak jest na 100% z 7c,nie wiem czy z 6c jest aż tak źle ale tak czy inaczej one też są duże.

Hm, ok. Wstępnie chyba zainteresuję się tymi (chyba nie są złe, prawda?). A teraz mam jeszcze pytanie o rozmiary kaszanki jaka wytworzy się przy podłączeniu wymienionego wyżej 2.0 z (cytuję) "Silicon Integrated Systems [siS] AC'97 Sound Controller (rev a0)"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko to stwierdzić jak będzie,na pewno nie będzie dobrze. Można kupić karty dźwiękowe na usb, może tym sie zainteresuj. Nie musisz się martwić czy będzie Ci do nowego lapka pasowało,bo na 100% bedzie.

A, że lekki offtopic zrobię, to czy jest coś dobrego na USB, albo trochę przyszłościowo na EC (niekoniecznie Xonar, może coś tańszego :P)? Że urządzenia USB będą działać niezależnie od sprzętu to naprawdę nie trzeba dodawać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microlab Solo6c vs Swans M10 vs jakieś Vigoole vs coś innego?

Chcę wydać ok. 450zł. Muzyka: hip-hop, jazz, d&b, soul, electronic, breakbeat. Nie słucham w ogóle rocka i metalu. Nie lubię za mocnego przesterowanego basu, chciałbym żeby było go w sam raz. Moja karta to Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi.

Ja bym brał któreś Solówki jeżeli masz możliwość ich dobrego ustawienia. Bez wad nie są, ale w tej cenie nie ma nic lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że w każdej, do muzyki w takim budżecie nie ma nic lepszego. Tanie 5.1 czy nawet 2.1 to kupa, subwoofer jest kiepskiej jakości i tyle.

Więc niestety źle myślisz ;). O ile tanie zestawy to faktycznie kupa (nadające się w zasadzie tylko do techno i transów jako że one juz z definicji brzmią tak jak określiliśmy te głośniki ;) ), to już np. G51 / G500 w ambiencie dają nieporównywalnie większą frajdę niż większość 2.0 uznawanych za dobre. Edytowane przez EvilKillaruna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz. Słuchając jednego gatunku muzyki (bądź kilku) nieroztropnie jest skreślać dane głośniki od razu. Masz rację że rock brzmi lepiej na 2.0 i szczerze nie dziwię się że zaopiniowałes je tak a nie inaczej. Jednak akurat ambient w przeciwieństwie do tego typu muzyki czyni naprawdę genialny użytek z systemu 5.1, jak również zbalansowanego w miarę dźwięku jaki oferują G51. Więcej na ten temat możesz poczytać pod TYM adresem. Jako że ta muzyka operuje na barwie i przestrzeni, to nawet zwykłe wielokrotnienie dźwięku na RL i RR potrafi kompletnie zmienić odsłuch (na plus rzecz jasna).

Edytowane przez EvilKillaruna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz. Słuchając jednego gatunku muzyki (bądź kilku) nieroztropnie jest skreślać dane głośniki od razu. Masz rację że rock brzmi lepiej na 2.0 i szczerze nie dziwię się że zaopiniowałes je tak a nie inaczej. Jednak akurat ambient w przeciwieństwie do tego typu muzyki czyni naprawdę genialny użytek z systemu 5.1, jak również zbalansowanego w miarę dźwięku jaki oferują G51. Więcej na ten temat możesz poczytać pod TYM adresem. Jako że ta muzyka operuje na barwie i przestrzeni, to nawet zwykłe wielokrotnienie dźwięku na RL i RR potrafi kompletnie zmienić odsłuch (na plus rzecz jasna).

Jeśli 5.1 rzeczywiście się bardziej nadają,to ja bym wziął Geniusy 5.1.W tej cenie nie ma lepszych,sa dobrze wykonane i grają świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz ja: poszukuje glosnikow do laptopa, zestaw 2.0, nie za duzy, o przyzwoitej jakosci dzwieku. Wyjscie na sluchawki mile widziane, tak samo jak dodatkowe wejscie line-In.

Budzet do max 300zl, ale chetnie mniej.

Brzmienie nie musi urywac czapki, bo bedzie podlaczone bezposrednio do lapka, ale nie chce tez, zeby uszy odpadaly. ;) Nie moga byc tez za wielkie, bo mam malo miejsca na biurku.

Mozecie cos polecic? Creative T20?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slucham hip hop, rap, trance, drumm and bass, new age, ambient, Nie slucham wgole metalu rocka, popu itp. I ja moge powiedziec ze nie sadze ze bede lepsze te Geniusy to bylo pytanie retoryczne. Przynajmniej wedlug http://www.techfanatyk.net/g51-jakosc-i-pr...w-dobrej-cenie/

Myslalem nad g500 moglem je kupic w takiej samej cennie ale raczej kupie g51 ale tak pytam dzis chce kupic bo juz kupuje 2 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli 5.1 rzeczywiście się bardziej nadają,to ja bym wziął Geniusy 5.1.W tej cenie nie ma lepszych,sa dobrze wykonane i grają świetnie.

Jeśli tak wykonane jak 5000 to bym jednak ostro polemizował. Z brzmieniem również, niestety nie mam jak tego potwierdzić bo nie spotkałem się jeszcze F2F z 5100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są jeszcze Logitech Z-10 ale kosztują więcej niż 300 PLN.

No i ja niedługo zestawy otrzymam do testów (będzie recka i fotki) ale zestaw też droższy niz T20... jednak z tego co znajomy mowil, klasa sama w sobie

Tweeter: 1"

Woofer: 4"

Crossover:2 way

Frequency Response:50Hz~22kHz

Power Output: 28W x 2 (two amplifiers)

Dimension:156x268x210mm

http://fulltat.trustpass.alibaba.com/viewi...eakers.jpg.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi