Marcin_gps Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 HeatheN, Z całym szacunkiem, ale to chyba Ty pisałeś: "fizyki nie przeskoczysz" ;) Solo mają większe skrzynki i większe woofery, są do tego cięższe. Acha, no i zapomniałem wspomnieć - to nowa rewizja prosto z Chin... ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Solo 6c z dobrym źródłem, kablami grają 5x lepiej jak Atomy - to nowa rewizja prosto z Chin... ;D Ale mam nadzieję (sądząc po powyższych wrażeniach z odsłuchu) że będzie to coś znacznie bardziej zaawansowanego i nowatorskiego od modelu FC280 przeznaczonego na chiński rynek który jest odpowiednikiem europejskiej wersji Solo 6c ? http://www.microlab.com.cn/cn/product/spea...INECone/280.htm Tak czy inaczej musisz mieć super chody u microlaba bo na żadnym chińskim portalu z nowościami ani na chińskiej wersji strony microlaba w dziale z nowościami nie ma ani słychu o nowej wersji Solo 6c :D . Edytowane 10 Lipca 2009 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Chody mam takie, że skontaktowałem się z nimi bezpośrednio :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 HeatheN, Z całym szacunkiem, ale to chyba Ty pisałeś: "fizyki nie przeskoczysz" ;) Solo mają większe skrzynki i większe woofery, są do tego cięższe. Acha, no i zapomniałem wspomnieć - to nowa rewizja prosto z Chin... ;D No ale stwierdzenie 5x lepiej jest bardzo ogólne:) Teraz juz troszke jasniejsze jest wszystko:) Wiec czekamy na info:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Chody mam takie, że skontaktowałem się z nimi bezpośrednio :P Jeśli to nie FC280 to daj chociaż na razie jakąś fotkę przedwstępną np tyłu kolumn ,przynajmniej będzie już jakiś wstępny zarys czego się mamy spodziewać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Cierpliwości, cierpliwości ;P Nawet nie wiem co to za model tak naprawdę, bo nie ma nigdzie oznaczenia. Powiem tylko, że rozmiarem i wyglądem odpowiadają 6c, ale nie są to typowe 6c, bo nie mają potencjometru z przodu. Mają za to wyświetlacz i sensor podczerwieni do pilota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 6c maja potencjometr z tylu i wyswietlacz z czujnikiem IR z przodu, cos pokreciles :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) 6c maja potencjometr z tylu i wyswietlacz z czujnikiem IR z przodu, cos pokreciles :] Ale byłaby heca jakby się okazało że przysłali Marcinowi standardowe SOLO-6c ,no bo te z potencjometrem z przodu to jest starsza wersja czyli SOLO-6 [bez c] (a chińskie FC280) które były rozpowszechnione w Rosji jeszcze zanim microlab był znany w Polsce (wersja bez C nie była w Polsce nigdy sprzedawana) , ale w sumie to jest bardzo mało prawdopodobne żeby Marcinowi nic o tym nie było wiadomo ,tak że dość zagadkowa sytuacja się tutaj wytworzyła :unsure: . Edytowane 12 Lipca 2009 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) Szybkie pytanko: jakie głośniki kupić do 100-130 zł? Dźwiękówka to zintegrowany Realtek ALC889A. Zastosowanie: słuchanie muzy podczas pracy na kompie. Gier oraz filmów raczej nie przewiduje. Edytowane 14 Lipca 2009 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) W tym przedziale cenowym to w sumie jakieś Logitech X-230 będa dobre jak nie najlepsze. Klik Klik Za 30zł więcej już lepsze Micorolaby FC-330. Drewniane satelity i fajniejszy sub. Klik Edytowane 14 Lipca 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 A takie Geniusy - http://www.allegro.pl/item683719982_genius..._sp_hf850x.html? Warto to coś? Dodam, że nie musi być 2.1 może być zestaw 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 2.0 jak najbardziej no ale w tej cenie to ciężko. Te Geniusy mają wooferek 3" to bass będzie biedny. Już może lepiej 1250A za 160zł są na allegro, ewentualnie HF 1100X Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabis Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) interesują mnie zestawy 2.1 i wstępnie wybrałem sobie 2 : -Microlab M-880 -Genius SW-V2.1 1250 Gaming nie ukrywam że wygląd jest ważny dla mnie ;] ale zależy mi aby grały dosyć dobrze jak na tę cenę a nie jestem żadnym audiofilem będą stały przy monitorze, więc nie chce zbyt dużych, podłączone będą do integry (Realtek ALC883) póki co te microlaby są moim faworytem ale nie ma o nich opini oprócz jednego testu więc chciałbym wiedzieć co o nich sądzicie może ktoś je ma lub słuchał ich ? ewentualnie co innego proponujecie do max 200 PLN Edytowane 22 Lipca 2009 przez cabis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 (edytowane) Scythe wypuściło komputerowy zestaw głośników 2.0 do kupienia w komplecie ze wzmacniaczem cyfrowym lub osobno : 335×295×310mm・6.4kg http://av.watch.impress.co.jp/docs/news/20090721_303853.html http://www.scythe.co.jp/other-accessories.html Edytowane 24 Lipca 2009 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Chlopaki mam problem kupile na wyjezdzie glosniki Logitecha X240stki i cos mi sie nie podoba. Mianowicie po wlaczeniu baly czas bucza jednostajnie niezaleznie od poziomu glosnosci i od tego czy sa podlaczane do jakiegokolwiek sprzetu czy nie? Powiedzcie mi czy to wina glosnikow czy ten typ tak juz ma. Dodam ze glosniki jezeli sa wlaczane i ktos wylaczy jakis pstryczek w domu to w glosnikach to sluchac krotkip PYK. Podwiedzcie czy ewentualnie rozebranie glosnikow i cos pokombinowanie przy nich da efekt pozbycia sie tego buczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Mam problem z wyborem głośników 5.1. Do wydania mam 300-350zł. Na oku mam Logitechy x-540 i jakieś Geniusy (SW-HF 4000, 5000). Wziąłbym te Geniusy bez zastanowienia tylko jest jeden problem - w jakiejś recenzji wyczytałem że nie mają one ekranów elektromagnetycznych, a co najmniej jeden głośnik przedni musiałbym postawić na biurku koło monitora. Czy jest jakaś alternatywa do tych Logitechów w podobnej cenie z tymi ekranami ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Może to? wersja 2.1 została ciepło odebrana więc powinny ciekawie grac. A 5005 na 100% nie mają ekranowania magnetycznego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 (edytowane) 5000 nie mają na 100%. A 5005 nie wiem ale też gdzieś chyba czytałem że nie :) A te Microlaby ciekawe ;) Będą lepsze od tych Logitechów ? Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez Charnaś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 (edytowane) Może to? wersja 2.1 została ciepło odebrana więc powinny ciekawie grac.Wersja 5.1 (FC-730) też ciepło odebrana:) http://forum.purepc.pl/Audio-f63/Wybrac-t2...74#entry3139074 http://forum.purepc.pl/Audio-f63/Wybrac-t2...83#entry3139283 Tutaj chyba najtaniej teraz: http://www.allegro.pl/item698687734_glosni..._fv_zabrze.html Myślę, że to lepszy wybór niż X-540. Scythe wypuściło komputerowy zestaw głośników 2.0 do kupienia w komplecie ze wzmacniaczem cyfrowym lub osobno : http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...ama_bayamp_kro/ Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 słyszałem te microlaby 5.1 i mogę powiedzieć jak na cenę rewelacja :D ale sub nadrabia dużo pasma oj dużo i to słychać i można zostać zniesmaczonym przy muzyce ale ta cena :D poniewiera to zestawy logitecha i creative w podobnych cenach choć patrząc już na droższe zestawy tych firm f-730 wypada cienko ale T6200 i X-540 nie mają podejścia bardzo. Także szczerze polecam lub dołożyć 100zł do gienków ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psp360 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Co lepiej ? Głownie zależy mi na mocnym basie i duzej głośności. Geniusy 5005 Microlab FC-730 Logitech G51 Z góry dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaaz Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam, Planuje zakupic zestaw glosnikow 5.1, cena ~300 zl. Na chwile obecna najwiekszym faworytem sa Logitech x-540 (http://www.allegro.pl/item707652353_logitech_x_540_pilot_x540_gratis_w_wa.html). Rowniez chce kupic karte dzwiekowa poniewaz obecnie mam zintegrowana na plycie dfi lanparty ut nf4, cena za karte ~100 zl. Zestaw ma glownie sluzyc do ogladania filmow, sluchania muzyki (nie wymagam duzego basu, bo nie bedzie mi zbytnio potrzebny) i mniej do grania (posiadam sluchawki). Moglby ktos cos zaproponowac? Pozdrawiam, Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) Chociażby kilka postów temu była o tym dyskusja <_< Edit: Zamówiłem te Microlaby fc-730. Jak przyjdą to zdam relację co i jak ;) Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Charnaś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Przepraszam za post pod postem, ale zależy mi na szybkiej pomocy :) Doszły do mnie te Microlaby FC-730. Ogólnie wszystko jest elegancko i w porządku. Zauważyłem przed chwilą jednak, że w głośnikach cały czas słychać cichy pisk. Czego to może być wina ? Pisk słychać niezależnie od głośności, również przy wyłączonym komputerze, gdy włączone są tylko głośniki. Jutro odbieram Sound Blastera x-fi extreme gamer, może zmiana karty pomoże. Dodam jeszcze, że przez pierwsze kilka godzin tego pisku nie słyszałem. Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez Charnaś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 czesc, zamowilem solo 5c ale okazalo sie ze beda dopiero w polowie wrzesnia. na allegro sa ale po 340, a moj budzet to 300. mam w takim razie do wyboru (z dostepnych) solo 3c i pro1 - jak sie ma do 5c wiadomo cos o tych modelach? jak wypadaja na tle swoich braci? ew. mam jeszcze do wyboru vigoole C2038 za ktorymi przemawia membrana 6,5", ale moc 2x25 na tle microlabowskich troszke dokucza sluzyc one beda do sluchania muzyki, czasem jakas napiredolanka albo rajdowka tez sie pyknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Włożyłem X-fi, głośniki dalej piszczą. Jest jakiś sposób żeby się tego pozbyć ? przez pierwsze kilka godzin tego pisku nie było .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Do jakiego gniazdka masz je podłączone ? Pojedyńcze uziemione, czy z listwy zasilającej ? Spróbuj np. w innym pokoju je włączyć + jakis odtwarzacz mp3. W moich starych X-530 tylko pukało, po części wina gniazdka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) Do listwy. Zaraz podłącze w drugim pokoju. Ale to trochę dziwne bo przez kilka godzin nie piszczało i nagle zaczeło :( Edit: w innym gniazdku to samo.. (a mp3 nie muszę podłączać bo głośniki od razu piszczą aby je włącze bez podłączania do komputera jeśli to ma jakieś znaczenie.) Kolejny problem. Po ponownym podłączeniu do komputera podczas słuchania muzyki i ogólnie w windowsie przestały działać tylne głośniki. (wszędzie w możliwych opcjach i w amplitunerze ustawione na 5.1 i podczas testu w opcjach x-fi słychać tylne). W grach działają wszystkie. Wie ktoś jak z powrotem włączyć te tylne głośniki ? Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez Charnaś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Jakie głośniczki 2.1 z dobrym basem polecacie? Tylko do muzyki (dyskopodobnej - w większości Trance). Nie słucham Chopina i jemu podobnych, a oczekuję miękkiego i głębokiego brzmienia. Z-2300, Z-Cinema, Z-4? Przeglądając allegro tylko te wyglądają sensownie. Może jakieś JBL, Microlab czy Modecom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Ja posiadam Z-2300. Grają bardzo dobrze. Przy głośności na pół gwizdka wszystko na biurku chodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...