chemiczny_ali Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Jak kupujesz aktywne głośniki/monitory to nic nie musisz dodatkowo kupować. Podłączasz je do dowolnego źródła dźwięku jak laptop/pc/ipod/komórka/i co sobie wymyślisz i jedziesz. Z tego co widzę te Behringery to zupełnie inna waga niż Swans i KPK. Mają prawie 9 calowy głośnik niskotonowy, a reszta 5 :) Bas będzie niższy, ale są to studyjne monitory, a nie głośniki więc nie bardzo wiem czy Ci będzie to odpowiadać :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xyhu Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Jak kupujesz aktywne głośniki/monitory to nic nie musisz dodatkowo kupować. Podłączasz je do dowolnego źródła dźwięku jak laptop/pc/ipod/komórka/i co sobie wymyślisz i jedziesz. Z tego co widzę te Behringery to zupełnie inna waga niż Swans i KPK. Mają prawie 9 calowy głośnik niskotonowy, a reszta 5 :) Bas będzie niższy, ale są to studyjne monitory, a nie głośniki więc nie bardzo wiem czy Ci będzie to odpowiadać :wink: pzdr No właśnie nie wiem czy mi będzie pasował dźwięk monitorów. Nie jestem jakimś tam audiofilem. Poprostu oczekuję porządnej jakości dźwięku w stylu przystępnym dla normalnego słuchacza muzyki. Przede wszystkim słucham metalu ale nie uciekam od innych styli. Raz lubie bez basu innym razem potrzebuje zatrzęsienia w domu. Ciężko jest wyczytać jakiekolwiek info dotyczące Creative T3. Kilka opinii twierdziło, że jest to niemalże bliźniak BOSE Companion 3. Ile w tym prawdy - nie wiem. Cena o połowe tańsza więc jeśli zbytnio nie będzie różnicy to po co przepłacać. Jest ktoś na forum kto słyszał jak to gra? Proszę o jakieś opinie. Rónież posiadaczy bądź osoby które słyszały BOSE Companion 3 i 5 niech opiszą jak one grają. Jaki dźwięk, bass itp. Będe wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 w metalu to ci się za bardzo ani bose ani T3 nie sprawdzą jak masz do wydania 1300, że pytasz o bose to może czas pomyśleć nad ampem i kolumnami a jak totalny brak miejsca no to wolałbym swansy bo na zestawach z słabszą średnicą metal brzmi jak zlepek brzęczenia i ogólnie brak jakiejkolwiek czytelności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xyhu Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 w metalu to ci się za bardzo ani bose ani T3 nie sprawdzą jak masz do wydania 1300, że pytasz o bose to może czas pomyśleć nad ampem i kolumnami a jak totalny brak miejsca no to wolałbym swansy bo na zestawach z słabszą średnicą metal brzmi jak zlepek brzęczenia i ogólnie brak jakiejkolwiek czytelności Rozumiem, ze mówisz o Swans D1080 mkII: http://delta-audio.com.pl/Swans_D1080_mkII-184.html Według Ciebie sprawdzą sie w metalu? Jak z basem - daje rade? Nie mówie, że ma bić jak Z2300 ale na jakimś przyzwoitym poziomie by się przydało. Ale troche pewnie lipa w filmach z zestawem 2.0? Tutaj to jest IMO minus w stosunku do 2.1 np. BOSE. Sam nie wiem. Hmmm...pomóżcie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Rozumiem, ze mówisz o Swans D1080 mkII: http://delta-audio.com.pl/Swans_D1080_mkII-184.html Według Ciebie sprawdzą sie w metalu? Jak z basem - daje rade? Nie mówie, że ma bić jak Z2300 ale na jakimś przyzwoitym poziomie by się przydało. Ale troche pewnie lipa w filmach z zestawem 2.0? Tutaj to jest IMO minus w stosunku do 2.1 np. BOSE. Sam nie wiem. Hmmm...pomóżcie. ;) Lipa w filmach to jest na komputerowych 2.1-5.1 (wiem bo miałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 (edytowane) Ciężko jest wyczytać jakiekolwiek info dotyczące Creative T3. Bardzo profesjonalna recenzja z pomiarami głośników Creative T3 była w magazynie ''estrada i studio'' przeglądałem ale niestety nie kupiłem tego numeru ,ale na pewno można to wydanie w int zamówić - jak ktoś ma to niech zrobi skana tego artykułu :D . http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=2046 Jeszcze sobie przypomniałem o poniższej recenzji : http://tech.wp.pl/kat,1009789,title,GigaWo...,wiadomosc.html Edytowane 14 Grudnia 2009 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Rozumiem, ze mówisz o Swans D1080 mkII: http://delta-audio.com.pl/Swans_D1080_mkII-184.html Według Ciebie sprawdzą sie w metalu? Jak z basem - daje rade? Nie mówie, że ma bić jak Z2300 ale na jakimś przyzwoitym poziomie by się przydało. Ale troche pewnie lipa w filmach z zestawem 2.0? Tutaj to jest IMO minus w stosunku do 2.1 np. BOSE. Sam nie wiem. Hmmm...pomóżcie. ;) I tu zależy bo przy 2.0 i to takim jak swans masz ładną przestrzeń, scenę, detale za to BOSE jakby to ująć brzmią efektownie ale będzie wszystkiego mniej oprócz basu ten będzie intensywniejszy choć nie zawsze mocniejszy i dokładniejszy bo w Bosach siedzi tylko 5,25 ogólnie te bose złe nie są, grają przyjemnie ale jest jeden problem w swojej klasie cenowej są zwyczajnie słabe jak za 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 A ja nie rozumiem czemu z takim budżetem nie kupić wzmacniacza i pasywnych kolumn. Nawet na takich Altusach 110 słuchanie metalu powinno dawać więcej przyjemności niż niedużych, typowo komputerowych 2.0 (nie wspominając o jakichkolwiek 2.1). W dodatku podkręcenie basu przy tak dużych głośnikach daje niesamowite efekty w filmach. Co prawda piszę to na podstawie moich starych radiotehnik (których już się pozbyłem choć były lepsze od wspomnianych Altus 110) oraz jeszcze starszego radmora (w miejsce którego lada dzien będzie yamaha). Cały zestaw nabyłem za równowartość ok 230zł, ale przy budżecie przynajmniej 800zł jestem pewien że znajdzie sie coś znacznie ciekawszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 racja ale to topic o komputerowych 2.1/5.1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 A ja nie rozumiem czemu z takim budżetem nie kupić wzmacniacza i pasywnych kolumn. Nawet na takich Altusach 110 słuchanie metalu powinno dawać więcej przyjemności niż niedużych, typowo komputerowych 2.0 (nie wspominając o jakichkolwiek 2.1). W dodatku podkręcenie basu przy tak dużych głośnikach daje niesamowite efekty w filmach. Co prawda piszę to na podstawie moich starych radiotehnik (których już się pozbyłem choć były lepsze od wspomnianych Altus 110) oraz jeszcze starszego radmora (w miejsce którego lada dzien będzie yamaha). Cały zestaw nabyłem za równowartość ok 230zł, ale przy budżecie przynajmniej 800zł jestem pewien że znajdzie sie coś znacznie ciekawszego.Bo altus to tragedia, blizej temu do estradowek niz do klumn do domu. Nie wszyscy lubia szum starych potkow, buczące i brzęczące trafo... Juz wiesz czemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xyhu Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Ok. Wpadły mi w oko głośniki KEF iQ1, takie: http://megahz.com.pl/go/_info/?id=3097&...16fea97420cd885 Co o nich sądzicie? Znajomy je ma i sobie chwali. Tylko teraz jaki wzmacniacz w rozsądnej cenie do nich? Prosze o rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Ok. Wpadły mi w oko głośniki KEF iQ1, takie: http://megahz.com.pl/go/_info/?id=3097&...16fea97420cd885 Co o nich sądzicie? Znajomy je ma i sobie chwali. Tylko teraz jaki wzmacniacz w rozsądnej cenie do nich? Prosze o rady. iQ1 mają mniejszy woofer (~5") ... to są Q1 (~6" - szersze pasmo w dół). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) Charakterystyka częstotliwości zestawów Creative Inspire T6160 i T3130 : ChCZ satelity ChCZ satelity (kolor biały) i ChCZ subwoofera (kolor zielony) Edytowane 17 Grudnia 2009 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Potrzebuje dobre, nie drogie glosniki 2.0 lub 2.1. Sprzet typowo do komputera, nie musi grac glosno i nie do muzyki. Od tego jest inny sprzet. Wazne zeby byl mily dla ucha miekki bas i dobra jakosc dzwieku przy "cichym graniu". To bedzie dobre? http://www.allegro.pl/item856326138_genius...50w_2_0_em.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Również chciałem zapytać o te gienki 1800A. Czy ktoś miał już okazję ich posłuchać? Planuję zakup jakiegoś zestawu 2.0 i podpięcie go do xboxa, a nie chcę wydawać fortuny - po prostu dźwięk ma być przyjemniejszy niż na telewizorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Potrzebuje dobre, nie drogie glosniki 2.0 lub 2.1. Sprzet typowo do komputera, nie musi grac glosno i nie do muzyki. Od tego jest inny sprzet. Wazne zeby byl mily dla ucha miekki bas i dobra jakosc dzwieku przy "cichym graniu". To bedzie dobre? http://www.allegro.pl/item856326138_genius...50w_2_0_em.html Ja bym wybrał jeden większy woofer w kolumnie (5"-6") niż dwa małe (2x4"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) A co polecacie do ~200zł zestaw 2.1 lub 2 z pilotem, najlepiej żeby był bezprzewodowy :) - coś takiego się sprawdzi ?? >> http://allegro.pl/item847617519_logitech_s...36m_wys24h.html Nie interesują mnie modecomy itp, zestaw musi być ładny i zgrabny. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Do 200zł czy do 100zł? Do 100zł ostatnio w teście Modecom-S1 się najlepiej spisały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Do 200zł oczywiście :) Dziękuje za radę, a z poniższych co jest godne polecenia: 1. Logitech X-140 2. Creative Inspire T12 lub T10 3. CREATIVE 2.0 INSPIRE 280 W grę wchodzą tylko zestawy 2.0 z jako takim wyglądem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najtron Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Czy można gdzieś obecnie dostać Geniusy 2000X ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Model wycofany z oferty i sprzedaży, zostały tylko używki. Narazie masz modele 1800A i 3000A w zamian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom108 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam :) Poszukuję głośników tak do 300 zł. Przewertowałem różne fora, i dalej nie mogę się zdecydować... Zastanawiam się między logami z-3 ,a microlabami fc-530 . Co bardziej polecacie? Może warto spłukać się i dołożyć do microlabów solo-6c? Głośników będę używał do wszystkiego, ale interesuje mnie tylko jakość przy odsłuchu muzyki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Zastanawiam się nad kupnem geniusów 5050 http://www.allegro.pl/item905918575_potega..._5050_wood.html Myślę czy warto kupować taki zestaw 5.1 do pokoju dość małego 2,5x6m czy może lepiej sprawdzi się jakiś wzmacniacz stereo z kolumnami ? Głośniki głównie będą do filmów 5.1 i gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Pomoże ktoś w wyborze głośników? Jeszcze mam pytanie odnośnie rozmieszczenia tylnych satelit, maja one być po bokach widza czy z tyłu za głową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Gienki 5050 to bardzo ciekawa opcja.. Nie wiem jak z dźwiękiem, czy będzie taki jak z 5000, ale przynajmniej nie ma analogowego potencjometra, który był najczęściej się psującą częścią tego zestawu. Z rozmieszczeniem możesz eksperymentować. W kompie karta dźwiękowa może dawać możliwość ustawienia gdzie znajdują się głośniki. I właśnie ja tak ustawiłem że są z boku. Ale ogólnie w zestawach 5.1 tylne głośniki to tylne głośniki.. Dopiero w 7.1 mamy parę po bokach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Mam już te geniusy 5050. Grają nawet ładnie, w filmach spisują się idealnie :razz: Moc, którą podaje producent jest trochę zawyżona, no chyba, że te głośniczki już tak cicho grają. Zaskoczył mnie subwoofer, gra naprawdę bardzo dobrze, bas jest głęboki i dość mocny, nic nie dudni. Taka ciekawostka, kolumna centralna ma głosniki 4 Ω a kolumny od stereo są już 8 Ω. Teraz podłączone są pod auidgySE i zastanawiam się czy warto kupować xonara ds pod te głośniki oraz czy będzie jakaś różnica jeżeli wymienię kable na lepsze, zarówno te od podłączenia wmacniacza z komputerem jak i kable do kolumn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CjRudi Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Witam, Mam nie lada zagwozdkę, pozbyłem się dogorywającej wieży z pokoju siostry, zostało poczynione przemeblowanie = mało miejsca i brak głośników... Na upartego po usunięciu drukarki z biurka uda się zrobić miejsce na coś pokroju geniusa 3000a i w ten model celuje jeśli chodzi o 2.0 ( zastanawiam się czy przy siedzeniu blisko biurka nie straci się na wrażeniach ). Drugą opcją jest Microlab FC-530 bo mniej miejsca na biurku zajmą, firma budzi zaufanie, ale nie wiem czy to się nada do słuchania muzyki... Znalazłem jeszcze Microlab X16 - ale żadnej opinii o nich i nie mam odwagi chyba kupić.. Pytanie - 3000a czy może FC-530 - miał ktoś, słuchał, zna się ktoś i doradzi? Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz0101 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam 2 głośniki razem z wierzą podłączoną do kompa (philips), chciał bym to jakoś rozbudować dodać np. jeszcze z 3 głośniki. Jak to zrobić? Głośniki będę chciał wykorzystać w szczególności do muzyki rockowej i filmów. Kupić cały zestaw od razu? Co polecacie? Pozdrawiam Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez Lukasz0101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Wie ktos jakie sterowniki są mi potrzebne żeby w Geniusach 5005 na Vista x64 i Audigy 2 ZS zaczął grac Sub?Juz używałem tych ze strony Creative i jakies zmodowane od Daniela z forum Creative i niestety nie działa.Używałem juz opcji bass redirect(bas jest ale strasznie słaby i dziwny) i bawilem sie w AC3 i jakies inne dziwne rzeczy robiłem ale ogólnie juz nie mam do nich siły i poszly pod młotek.Zanim je sprzedam to wołaniem o pomoc prosze o instrukcje jak na tym ustrojstwie wywołac dzwiek z suba.Miał juz ktos taki problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam, Gienki 5005 poszły na sprzedaz bo nie miałem do nich ani siły ani miejsca.Chce kupić zestaw 2.0 lub 2.1 który bedzie uzywany sporadycznie do gier i od czasu do czasu do słuchania muzyki.Z tego co widze nigdzie nie ma chwalonych Geniusow 2000x ani już nawet 3000A wiec kompletnie nie wiem co mozna teraz kupić do 300zł.W ogole nie ma Geniusow z tego przedziłu cenowego w kategorii 2.0. Z tego co widze na allegro: Zestawy 2.0 Vigoole C2149- no troche ponad budżet 400zł Solo6C lub 5C-ale to troche zawyżona cena jak za te głosniki Zestawy 2.1 Logitech Z2300 Logitech Z-4 Genius Sw-T2.1 1800 W które celować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...