Techu 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2005 Mam problem kupilem zestaw t5900 mam soundstorma i mam problem test glosnikow all mi przechodzi i mam ustawione 5.1 dolby digital ale przy suchaniu muzyki oraz filmow centralny nei gra co jest nie tak :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elbios 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2005 czy logitechy z-5300 stykna do pokoju 3,5x2,5m? nie chce wylecieć przez okno :wink: jesli nie to kupie X-530, ale te sa z kolei za slabe i maja gorsza jakosc dzwieku ;/ co poradzicie? mam audigy1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Torwald 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2005 Elbios - a ty slyszales Z-530 w akcji ? Bo wydaje mi sie ze nie. Na taki maly pokoik 3,5x2,5 te glosniki spokojnie wystarcza, uwierz mi. Ja w akademiku mam pokoj ~6x7 i moje Z-230 bardzo dobrze sie sprawdzaja, wiec u ciebie zestaw 5.1 tym bardziej "da rade". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pe_Jot 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2005 witam mam pytanko jak u was biegaja zetawy 5.1 w grach ?? 1 - cs -steam -czy dzialaja tylko fronty czy wszystkie i czy dzwiek jest hmmm.... (czy slychac ze ktos idzie z PRAWEGO TYLU ?? ) 2 - NFS-undergruand2 - to samo ?? 3- jakies inne przyklady ?? aaa i jeszcze jedno czy tylnie graja ciszej niz reszta ?? np.przy sluchaniu muzy ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Techu 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2005 zalezy jak ustawisz i jaka masz karte muzyczna ja mam soundstorma i dopiero po modyfikacji rejestru dziala mi centralny a tak to wszystkie na realtekach nie ma problemu z konfiguracja i grami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1jedrzej1 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=81099 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pe_Jot 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2005 1jedrzej1 dzieki za link ale tamten wantek przebrnelem caly juz wczesniej (chcialem sie tylko upewnic co to tych tylow :) ) techu no wlasnie mam realteka i dziwna sprawa bo WMP -dzwiek i ilosc kanalow od poczatku oki Winamp -dopiero po pewnych ustawineniach filmiki - czasami trzeba cos poprzestawiac ( meczace ale da sie wytrzymac) i ostatnie -GRY -wielka lipa wszystko na 2 frontach (moze unreal 2004 wmiare oki -2fronty oki - reszta cicho) -niewiem nieznam sie niemam pojecia co pomotac by dzialalo :( -najbardziej mnie meczy w CS-ie/stemie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jim Beam 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2005 Ja tam polecam Creative P5800 jestem bardzo zadowolon z tych głośników :) 1198408[/snapback] Czołem Mam również P5800 i Audigy 2 ZS ale nie działa mi subwoofer. Gdy korzystałem z AC97 na soltek SL-NV400 i ustawiłem dzwięk na 5.1 wszysto działało a subwoofer walił jak w bęben. Po zainstalowaniu Audigy 2 ZS jest przytłumiony jakby był pasywny. Jak to skonfigurować? Zainstalowałem oryginalne sterowniki. Daj znać Pozdrawiam Mariusz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Heimdall 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2005 Witam mam zamiar kupic sprzet grajacy ktory ma byc zarowno do sluchania muzyki, ogladania filmow jak i gry z dobrym dzwiekiem . Chce kupic zestaw muzyczny Logitech Z-5500 THX lub Creative GigaWorks™ 7.1 S750 THX oraz do tego Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS. Co o tym sadzicie i ktory z tych zestawych jest lepszy ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elbios 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2005 Elbios - a ty slyszales Z-530 w akcji ? Bo wydaje mi sie ze nie. Na taki maly pokoik 3,5x2,5 te glosniki spokojnie wystarcza, uwierz mi. Ja w akademiku mam pokoj ~6x7 i moje Z-230 bardzo dobrze sie sprawdzaja, wiec u ciebie zestaw 5.1 tym bardziej "da rade". 1230781[/snapback] źle mnie zrozumiałeś, chodziło mi o to czy jest sens kupowania takich mocnych głośników do tak małego pokoju, jeśli miałbym słuchać tylko na 1/20 mocy głośnika to raczej nie ma sensu ;/ lepiej kupić te najtańsze za 300 i słuchać ich na 1/2 mocy, tylko z kolei jakość będzie dużo gorsza ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
uncaspila 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2005 Chcę kupić głośniki do 150 zł interesują mnie 2.1 Zastanawiam się nad dwoma modelami ? proszę o fachową radę. Creative CREATIVE INSPIRE P380 17 W RMS TRACER CANTANTE Moc RMS: 25 W Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamien 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2005 bierz creativa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwiecień 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2005 (edytowany) Czemu prawie wszyscy patrzą na tą magiczną literkę "W" ?? Myślicie że skoro ma więcej "W" to będzie lepiej/głośniej grało ?? A g... prawda. Porównajcie sobie 100W Altusy ze słabszymi Tannoy M2 :) Altusy mają 30cm głośnik, a basu 3x mniej niż w Tannoyach z 16.5cm głośnikiem. I jaki z tego morał ?? PO PIERWSZE I NAJWAŻNIEJSZE S Ł U C H A Ć PRZED ZAKUPEM !! BTW - mój wzmacniacz ma 2x20W i trzęsie domem 20x lepiej niż wieża ze sklepu 2x200W :lol: :lol: Edytowano Styczeń 29, 2005 przez Kwiecień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nimitz 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2005 (edytowany) Witam. Mam takie pytanko...potrzebuje głośników do gier. Praktycznie tylko, bo do filmów i muzy mam amplituner + głośniczki. CZy do gier lepiej zestaw 5.1 czy 2.1 ? W tym temacie czesto jest poruszany temat, ze glosniki 5.1 nie chca wszystkie dzialac w grach - czy to prawda? Jak juz doradzicie 2.1 lub 5.1 to jakie? ZAstanawialem sie nad Logitechami... Z-3 lub X-530 (ten sam przedzial cenowy :-) Z gory dzieki za odpowiedz. Nimitz Edytowano Styczeń 29, 2005 przez Nimitz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemekc1 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2005 (edytowany) A co myślicie o tych głośniczkach? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13500 Edytowano Styczeń 31, 2005 przez Przemekc1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
[PEDRO] 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2005 A co myślicie o tych głośniczkach? 1248859[/snapback] Małe pierdziawki, dla niewymagającego usera (bardzo niewymagającego) wystarczą. Poza tym - każdy z tych zestawików do kompa (rozdzielając to na pewne przedziały cenowe) gra identycznie. Nie wiem dlaczego istnieją pytania typu: "to czy tamto?, creative czy logitech?" W tego typu zestawach należy chyba patrzeć tylko na funkcjonalność i wygląd - reszta jest identyczna. <_< Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AmFe 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2005 Witam ! Ja ze swojej strony z czystym sumieniem polecam Logitech Z-2200THX(bodajze) :) Przed tem mialem najpierw kompa podlaczonego pod wieze,potem Logitech Z-640 a teraz te... i powiem tylko tyle:ziemia a niebo Dzwiek jak za te pieniadze,po prostu klasa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nimitz 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2005 Witam ! Ja ze swojej strony z czystym sumieniem polecam Logitech Z-2200THX(bodajze) :) Przed tem mialem najpierw kompa podlaczonego pod wieze,potem Logitech Z-640 a teraz te... i powiem tylko tyle:ziemia a niebo Dzwiek jak za te pieniadze,po prostu klasa :) 1248985[/snapback] A ja tak sie zapytam... duzo grasz? ogladzasz filmow? czy razczej tylko sluchasz muzy? Zastanawiam sie czy glownie do gier brac zestaw 5.1 czy lepiej wyzszej klasy 2.1 :-) Jak pisalem wyzej zestaw bedzie glownie do grania i sporadycznie do ogladania filmow i sluchania muzy. Pozdrawiam Nimitz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1jedrzej1 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2005 A co myślicie o tych głośniczkach? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13500 Osobiscie to sluchalem ich u kumpla, graly nawet niezle, ale nie podoba mi sie wykonanie pokretla do regulacji dzwieku. Reszta raczej ok, ale z innymi 5.1 jesznie nie mialem okazji porownywac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KiNDer 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2005 witam mam pytanko jak u was biegaja zetawy 5.1 w grach ?? 1 - cs -steam -czy dzialaja tylko fronty czy wszystkie i czy dzwiek jest hmmm.... (czy slychac ze ktos idzie z PRAWEGO TYLU ?? ) 2 - NFS-undergruand2 - to samo ?? 3- jakies inne przyklady ?? aaa i jeszcze jedno czy tylnie graja ciszej niz reszta ?? np.przy sluchaniu muzy ?? 1233530[/snapback] U mnie w Gothicu II NK ładnie słychać efekty przejścia w dźwieku, np. gdy stoję tyłem do ogniska, to ogień pali się i bucha tylko z tyłu, jak stoję z boku to analogicznie.. A dialogi słychać tylko z centralnego. Co do mp3 nie wiem jaką masz muzyczną, ale w Audigy2 (i pewnie innych Creative'a) wszystko można ustawić w EAX Console. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KiNDer 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2005 A co myślicie o tych głośniczkach? 1248859[/snapback] Mam T5700 i nie narzekam ale też nie jestem szczególnie zachwycony :wink: Z kartą muzyczną można je doskonale skonfigurować, bas jest mocny (aż za mocny jak dla mnie), ale same głośniki mogłby mieć większa moc (chociaż jak na mieszkanie w bloku wystarczają na tyle, że narazie nie miałem żadnej wizyty sąsiadów), tylnie przy sile dźwięku na maksimum trochę trzeszczą, no i okropnie mi strzelają jak gra fortepian w "Imagine" Johna Lennona :( <- do wszystkich posiadaczy innych bądz tych samych głośników - puśccie tą piosenkę i opiszcie wrażenioa ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Budweiser 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2005 Jak wypadają w bezpośredniej konfrontacji logitechy X-530 (277PLN)i Mercury 5.1 HT-6200(250PLN)? Doradźcie które wybrać, chyba że lepszym rozwiązaniem jest dozbierać trochę kasy i kupić Genius 5.1 Home(530PLN) ? Co wy na to, które z tej trójcy wybieracie? A jeżeli są to Geniusy to czy faktycznie są na tyle lepsze aby zrekompensować różnicę w cenie? Dodam jeszcze, że tylko logitechy mogę kupić tu na miejscu (Kraków) a dwa pozostałe zestawy musiałbym zamówić z neta a wtedy byłoby chyba trochę więcej problemu z gwarancją. P.s Jeżeli wiecie o jakimś sklepie w Krakowie gdzie można dostać bądz zamówić Mercury lub Geniusy to dajcie znać. 1225179[/snapback] z tych glosnikow mam geniusy 5.1 Home Mercury 5.1 HT-6200 i Creative Labs DTT 2200 wiec najslabsze sa creative bas w porownaniu do pozostalych marny :) pokoik 5x5m karta SB live digital i nie ma co ukrywac ze genius gra najlepiej bas z suba i sama moc satelitek jest bardzo duza no ale cena 2x jak mercury i mysle ze tak wlasnie graj 2x lapiej :) bardzo fajna sprawa w geniusach jest ilosc wejsc mam podpietego kompa ,DVD,TV,wieza i tylko na przednim panelu przyciskami wybieram sobie co mi tam trzeba do tego pilocik ciszej/glosniej obraca sie odrazu galeczka na sub taki bajerek :) naprawde bardzo praktyczne sa w domowym zastosowaniu i jak za te ~500zl to naprawde ciekawa pozycja Mercury w pokoiku 5x5m graja ale to juz nie to co genius :) bas to 25W a nie 45W jak w GENIUS :) pewnie tak samo mozna powiedziec o geniusach po podpieciu zestawu yamaha za kilka tysiecy :) no ale wszystko ma swoja cene i zastosowanie :) wiec wracajac do mercury, wykonane sa bardzo ladnie caly przedni panel to aluminium galki tez ladne podswietlenie na niebiesko posiadaj do wyboru 2 wejscia 5.1 i stereo mam wpiete w niego jeszcze tuner cyfrowy wiec jak nie siedze na kompie i nie ogladam filmow, mp3 to sobie radyjko gra mozna tez spokojnie TV podpiac itp SUB w mercury skierowany jest ku dolowi i naprawde basik jest bardzo mily gleboki a satelitki graj tez przyjemnie wstawilem to w pokoik 2x4m i naprawde przy dobrej mp3 z ladnym basem potrafi bardzo duzo:) mysle ze do bloku sa wystarczajace filmy w ac3 oglada sie bardzo fajnie i naprawde wiecej juz nie trzeba :) Ciekawa sprawa sa potenciometry na panelu przy podpietym kompie 5.1 mamy mozliwosc sterowania kazda para glosnikow dowolnie wiec mozemy wyciszyc bas lub 2 tylne lub 2 (przednie glowna galka) lub centralny i tony nie ma mozliwosci sterowania ciszej/glosniej jedna galka tak jak w Creative Labs DTT 2200 mozemy to robic w sterowniku karty muzycznej gdy mamy dziwiek zewnetrzny wlaczony np z tunera to sprawa wyglada podobnie tylko glowna galka mozemy juz sterowac calosciowo dziwkiem ciszej/glosniej ale poszczegolnymi potenciometrami mamy dalej mozliowsc wyciszenia calkowicie srodka basu i 2 tylnych Ogolnie bardzo jest to ciekawe i mozemy sobie dobrac odpowiednnie polozenie dzwieku i sile glosnikow bas central itp za 250zl moge spokojnie polecic glosniki mercury 5.1 HT-6200 1.graja bardzo ladnie 2.wygladaja ladnie i efektownie nie jakis czarny plastyk:) wykonane z drewna i aluminium 3.kontrola dzwieku glosnikow itp 4. mozliwosc podpiecia zewnetrznego zrodla dzwieku wiec mozna podpiac TV, wieze itp i odrazu funkcionalnosc zestawu rosnie jezeli macie 500zl to genius jakosc i funkcjonalnosc a za 250 spokojnie mercury Creative Labs DTT 2200 to juz nie to nie ten dzwiek bas :) no bas no fun :) no i zastosowanie tylko do kompa porownania do logitech brak nie mam tu zadnego zestawu :) Pozd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=uri=- 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2005 Witam a czy ktos widzial jakis dokladniejszy test takich glosnikow? TRACER ECLIPSE TRG-5SKR-7200-B-3 7200W, jak graja i jak maja sie do Logitechow z5300 (cena podobna)? Moc Tracerow jest mniejsza o 40W RMS ale ten bezprzewodowy pilocik kusi...tyle tylko ze zadnych recencji nie znalazlem...pomozecie :wink: Tracerki Eclipse 7200 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukoz 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2005 [ciach] jezeli macie 500zl to genius jakosc i funkcjonalnosc a za 250 spokojnie mercury Creative Labs DTT 2200 to juz nie to nie ten dzwiek bas :) no bas no fun :) no i zastosowanie tylko do kompa porownania do logitech brak nie mam tu zadnego zestawu :) 1252400[/snapback] A jak się mają te geniusy sw 5.1 home theater do: - Modecom 5.1 - MC - AV2000 (dobre wyniki w PCWK 01/05) - MediaTech MT345 Bolero 5.1 (dobre opisy na stronie komputronika) - Logitech X-530 (dobre wyniki w PCWK 01/05) - Ferguson HT-730DT (sprzedawca mi polecał) Co wybrać, zakładając dla uproszczenia, że wszystkie kosztują jednakowo ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Budweiser 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2005 A jak się mają te geniusy sw 5.1 home theater do: - Modecom 5.1 - MC - AV2000 (dobre wyniki w PCWK 01/05) - MediaTech MT345 Bolero 5.1 (dobre opisy na stronie komputronika) - Logitech X-530 (dobre wyniki w PCWK 01/05) - Ferguson HT-730DT (sprzedawca mi polecał) Co wybrać, zakładając dla uproszczenia, że wszystkie kosztują jednakowo ? 1254458[/snapback] z parametrow to najslabiej tu wypadaja Logitech X-530 ale czy najslabiej graja? a co do resztu poszukaj poczytaj najlepiej bylo by posluchac wszystkiego razem no ale wiadomo nie jest to takie proste Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukoz 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2005 z parametrow to najslabiej tu wypadaja Logitech X-530 ale czy najslabiej graja? a co do resztu poszukaj poczytaj najlepiej bylo by posluchac wszystkiego razem no ale wiadomo nie jest to takie proste 1254560[/snapback] ech, żeby jakiś sklep trafić w 3mieście z mediatechami, modecomami, logitechami i geniusami... a na dodatek jeszcze pomocnego sprzedawcę, a nie takiego który pokaże Ci pudełka i powie "no to który pakować - zdecydował się Pan wreszcie?" :mur: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emem 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2005 czy ktos posiada glosniki logitech z-3?? jestem ciekaw jak sa opinie uzytkownikow tego zestawu... na http://www.tomshardware.pl/video/20031013/...systems-07.html zestaw ten marnie wypadl, a z tego co widzialem w jakims temacie kamien polecal ten zestaw...czy oplaca sie dorzucic 150-200 zl do tego zestawu czy lepiej kupic x-230?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Budweiser 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2005 czy ktos posiada glosniki logitech z-3?? jestem ciekaw jak sa opinie uzytkownikow tego zestawu... na 1257439[/snapback] 2.1 za 360zl? :) parametry tez nie sa porazajace Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamien 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2005 ja to mysle ze parametrow sie nie slucha tylko dzwieku... a graja dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Budweiser 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2005 (edytowany) ja to mysle ze parametrow sie nie slucha tylko dzwieku... a graja dobrze 1257920[/snapback] ja mysle ze bez parametrow nie ma dzwieku jak na zestaw za 360zl i to tylko 2.1 jak dla mnie malo oplacalne a jakie jeszcze inne glosniki miales okazje slyszec ,porownac z tymi z3 ? Edytowano Luty 5, 2005 przez Budweiser Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach