Skocz do zawartości
wunat

Komputerowe zestawy 2.1 / 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

to nie o to chodzi ze nie graja jak nalezy, tylko ze moga grac jeszcze lepiej. troche denerwujace jest to twoje wybrzydzanie, tyle ludzi ma solo, teraz kupuja vigoole i sa zachwyceni a ty tu wydziwiasz.. no offence oczywiscie, ale jak chcesz pelnej satysfakcji to nie w cenie do 400zl.

Edytowane przez Neon69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie o to chodzi ze nie graja jak nalezy, tylko ze moga grac jeszcze lepiej. troche denerwujace jest to twoje wybrzydzanie, tyle ludzi ma solo, teraz kupuja vigoole i sa zachwyceni a ty tu wydziwiasz.. no offence oczywiscie, ale jak chcesz pelnej satysfakcji to nie w cenie do 400zl.

Nie wydziwiam, ale 400 zl to też nie jest mało i nie chciałbym lekką ręką kupić czegoś, czego będę żałował. A ludzie kupują - owszem. Ale wybor nie jest prosty, ponieważ skłądają się na to problemy dostępności i inne - w końcu z jakiegoś powodu powstało 118 stron tematu. No i różne są opinie - niektórzy piszą, że vigoole lepsze a niektorzy, że to tylko podróbki solo. Pozatym nie mam pojęcia kto rozprowadza Vigoole na polski rynek. Nigdzie nie można ich dostać.

Dostępne teraz w sklepie znalazłem następujące modele Vigoole:

Vigoole - C2038

Vigoole - C2039

Vigoole - C2048

Vigoole - C2138

Najbardziej z wyglądu podobają mi się C2038 i C2048 no ale wiadomo, że wygląd to nie wszystko. W specyfikacji technicznej tak bardzo te 4 modele się nie różnią, głównie to wyglądem i wymiarami. No albo czekac na Solo6c. Jakaś dobra rada mile widziana ;)

Edytowane przez michal_banszel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wydziwiam, ale 400 zl to też nie jest mało i nie chciałbym lekką ręką kupić czegoś, czego będę żałował. A ludzie kupują - owszem. Ale wybor nie jest prosty, ponieważ skłądają się na to problemy dostępności i inne - w końcu z jakiegoś powodu powstało 118 stron tematu. No i różne są opinie - niektórzy piszą, że vigoole lepsze a niektorzy, że to tylko podróbki solo. Pozatym nie mam pojęcia kto rozprowadza Vigoole na polski rynek. Nigdzie nie można ich dostać.

Dostępne teraz w sklepie znalazłem następujące modele Vigoole:

Vigoole - C2038

Vigoole - C2039

Vigoole - C2048

Vigoole - C2138

Najbardziej z wyglądu podobają mi się C2038 i C2048 no ale wiadomo, że wygląd to nie wszystko. W specyfikacji technicznej tak bardzo te 4 modele się nie różnią, głównie to wyglądem i wymiarami. No albo czekac na Solo6c. Jakaś dobra rada mile widziana ;)

Po pierwsze 400zł na głośniki to mało! Po drugie jak pytasz o głośniki to nie spodziewaj się jakiś super konstruktywnych opinii. Możesz się spytać o ich zalety i wady ale nie pytaj się o jakość dźwięku. Jak tak bardzo Ci zależy aby twój sprzęt był dobrze dobrany to poszukaj po kolegach czy któryś ma jakieś głośniki które by Ci odpowiadały. Posiedź chwile i posłuchaj. Jak Ci się spodobają to kupisz jak nie to nie kupisz. No bo jak 10 osób Ci powie że te głośniki są super a Tobie one nie będą kompletnie odpowiadać to co powiesz? Że Cię okłamali? Czy zrozumiesz że masz własny gust pod który masz szukać sprzętu. (Przepraszam, że jak do dziecka ale jest późno)

Ogólnie wnioskuje że i tak masz "nadepnięte" ucho (nic osobistego) i w sumie będzie wszystko jedno które z tych głośników wybierzesz. Różnicy nie usłyszysz.

Ale oczywiście nie musisz mnie słuchać. Chłopaka który słucha muzyki na zestawie 5.1 (tak, tak słucham muzyki na całym 4.1 [frontowy nie gra bo by było już przegięcie]) z opisu które pierdzi już dobre 4 lata...

Na allezło znalazłem Vigoole C2180 cena 230zł. Sprzedawca ten sam co od Solo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze 400zł na głośniki to mało! Po drugie jak pytasz o głośniki to nie spodziewaj się jakiś super konstruktywnych opinii. Możesz się spytać o ich zalety i wady ale nie pytaj się o jakość dźwięku. Jak tak bardzo Ci zależy aby twój sprzęt był dobrze dobrany to poszukaj po kolegach czy któryś ma jakieś głośniki które by Ci odpowiadały. Posiedź chwile i posłuchaj. Jak Ci się spodobają to kupisz jak nie to nie kupisz. No bo jak 10 osób Ci powie że te głośniki są super a Tobie one nie będą kompletnie odpowiadać to co powiesz? Że Cię okłamali? Czy zrozumiesz że masz własny gust pod który masz szukać sprzętu. (Przepraszam, że jak do dziecka ale jest późno)

Ogólnie wnioskuje że i tak masz "nadepnięte" ucho (nic osobistego) i w sumie będzie wszystko jedno które z tych głośników wybierzesz. Różnicy nie usłyszysz.

Ale oczywiście nie musisz mnie słuchać. Chłopaka który słucha muzyki na zestawie 5.1 (tak, tak słucham muzyki na całym 4.1 [frontowy nie gra bo by było już przegięcie]) z opisu które pierdzi już dobre 4 lata...

Na allezło znalazłem Vigoole C2180 cena 230zł. Sprzedawca ten sam co od Solo

Gdzieś masz rację, gdzieś jej nie masz. Jeśli nie mam możliwości posłuchania głośników to wówczas pytam o opinie innych - zawsze może mi to jakoś pomóc. Bywa i tak, że nie pomaga. Na tej podstawie kupiłem z-2300 które sprzedałem po miesiącu, ponieważ średnie tony wg mnie były fatalne - a opinie o tym produkcie są w 99% pozytywne. "Poszukaj po kolegach..." - znajdź mi kolegę, który będzie miał któreś z tych vigooli. Co do jakości dzwięku to uważam, że jak najbardziej pytanie jest na miejscu. Głośniki mogą grać różnie, ale generalnie można stwierdzić czy jakośc dzwięku jest dobra czy nie. Subiektwna będzie tylko ocena czy taki dzwięk komuś odpowiada, czy nie. Pisząc do mnie, że mam własny gust i jednocześnie stwierdzając, że mam "nadepnięte ucho" i wszystko jedno (...) przeczysz sam sobie. Albo jedno, albo drugie. Ja o swoim słuchu mam bardzo dobrą opinię i wydaję mi się, że ktoś komu dzwięk jest obojętny nie szuka Vigooli tylko kupuje zestaw za 50 zł. Zresztą wymagania co do muzyki to jest coś co się rozwija. Kiedys zadowliłem się zestawem za 50 zł. Potem był zestaw za 150, potem za 300 a teraz za ponad 400. Muzyka, której słucham ma zresztą duże wymagania. Nie wyobrażam sobie słuchania Return To Forever albo Peter'a Cincotti na sprzęcie za 50 zł. Jak mnie będzie stać, to kupię kolumny za 30.000 za sztukę. I nie dlatego, żeby je dać do opisu, ale żeby mieć przyjemność ze słuchania, choć zapewne nie jestem melomanem, za jakiego zapewne Ty się uważasz ;) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sadzicie o glosnikach Microlab - HI-FI H-300 2.1 ? Cena okolo 450zl, dostepne w Infosoft/Inermax. Na oficjalnej stronie producenta tego zestawu nie ma (dlaczego??). Sa H-600, ktore wygladaja podobnie, ale to juz zestaw 5.1.

Jedyna recenzje jaka znalazlem, przeczytalem "razem z google" i wynika z niej, ze glosniki sa calkiem dobre, choc troche slabo radza sobie z basem i jest w nich miejsce na wprowadzanie udoskonalen.

Jestem ciekaw Waszych opinii o tych glosnikach.

Edytowane przez Adam7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sorry, ale jak ktoś usłyszy creative'a i mu się spodoba, to co, już skończył poszukiwania? Bo przecież skąd ma wiedzieć, czy jest coś lepszego? :>

I nie wiem jak nadepnięte ucho trzeba mieć, żeby nie usłyszeć różnicy. To nie jest jakaś tam malutka różnica jak ASIO/KS/Wasapi, a kolosalna przepaść!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jakiś czas szukam zestawu audio do mojego komputera. Kwota, którą mogę na to przeznaczyć oscyluje w granicach 350zł. Dopóki nie trafiłem na ten wątek byłem zdecydowany na Logitech'y X-540 i kartę dźwiękową Sound Blaster AUDIGY SE 7.1. Teraz czytając wątki na forum widzę nowych dwóch zawodników: Microlab Solo6C i Vigoole C2039, które można dostać w infosofcie.

Chciałbym abyście mi doradzili który zestaw głośników + Sound Blaster AUDIGY SE 7.1 będzie lepszy. Dodam, że nie jestem jakimś wielkim audiofilem - do tej pory korzystam z zestawu Realtek ALC655 + Logitech S-200. Chciałbym też się dowiedzieć czy te głośniki nadają się do gier czy bardziej do słuchania muzyki (słucham wszystkiego).

................................................................

Jednak zamiast Sound Blaster AUDIGY SE 7.1 wziąłbym Sound Blaster Audigy 2 SB0240, którą można dorwać na allegro na 90zł w wersji OEM.

Edytowane przez Mission123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sadzicie o glosnikach Microlab - HI-FI H-300 2.1 ? Cena okolo 450zl, dostepne w Infosoft/Inermax. Na oficjalnej stronie producenta tego zestawu nie ma (dlaczego??). Sa H-600, ktore wygladaja podobnie, ale to juz zestaw 5.1.

Jedyna recenzje jaka znalazlem, przeczytalem "razem z google" i wynika z niej, ze glosniki sa calkiem dobre, choc troche slabo radza sobie z basem i jest w nich miejsce na wprowadzanie udoskonalen.

Jestem ciekaw Waszych opinii o tych glosnikach.

Też jestem ciekaw tego zestawu. Poszukuje jakiegoś zestawu 2.0/2.1 do 32 calowego Samsunga A551 i nie potrafię niczego rozsądnego znaleźć. Microlabów Solo 7c już nigdzie nie dostanę, a czekać też nie bardzo mam ochotę tak długo, więc pozostaje inny wybór. Ciekaw właśnie jestem czy Microlaby słynne są tylko z serii Solo, czy inne ich głośniki też wypadają tak dobrze, albo chociaż podobnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Czy orientuje się ktoś czy Logitech ma zamiar wypuścić następce Z-5500? Głośniki są już dość długo na rynku i w sumie kupiłbym bym je, no ale jeżeli mogą wejść nowe to dlaczego by nie zaczekać :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie również dawno tutaj nie było ;) Mam pytanie odnośnie głośników Logitech Z-2300. Po przeprowadzce nie mam jak rozmieścić moich X-530 i chcę się ich pozbyć na rzecz Z-2300. Czy z nimi jest tak samo jak z X-530 jeśli chodzi o pykanie oraz odbieranie ruskiego radia ? Ewentualnie co byście polecili. Wymagania ? Jedynie by był to zestaw 2.1. Dobry do muzyki jak i gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W z-2300 nie ma odbierania ruskiego radia. Do gier/filmów jest to znakomity zestaw, ale do muzyki się nie nadaje. Polecam Ci tańszy z-3e, który świetnie sprawdza się zarówno w filmach jak i w muzyce różnego rodzaju. Oprócz tego z-3e jest o wiele ładniejszy a satelitki wykonane z lepszych materiałów niż w z-2300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z-2300 wcale nie tylko do techno...fakt że meloman doczepi się że średnica to że wysokie tamto...ale bez przesady nie rozumiem najazdów ciągłych na ten zestaw skoro idzie na nim posłuchać czego się chce jeśli nie oczekuje się nie wiadomo czego, może muzyka symfoniczna nie zabrzmi jak trzeba ale rap, techno,pop brzmi IMO jak trzeba...zmieniłem z X-530 i różnica jest, nie tylko w mocy ale i w tym jak głośniki wypełniają dźwiękiem pokój. Natomiast filmy i inne sprawy wypadają wraz z tymi głośnikami świetnie. Niema co przesadzać że satelitki w Z-2300 to największe G bo wygląda to tak jakby porównywać je z satelitkami z zestawu tracera za 100zł :E słuchałem już tego i owego i naprawde słuchanie muzyki po odpowiednim ustawieniu equalizera daje dużą radość i w dodatku czuć moc...po tym jak satlitka w X-530 miała 7,4W to niema porównania. A większość ludzi mających opinie o Z-2300 zapewne się nasłuchało opinii z for a nie samych głośników ;) Ponadto nawet przy dużych głośnościach i utworach gdzie dominuje głos męski, damski itd...satelitki grają czysto. Subwoofer potrafi zagrać miękko i bardzo dynamicznie. Polecam na tych głośnikach posłuchać próbki THX Jurassic Lunch. Wgniata w fotel. I to nie tylko moja opinia.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem ten zestaw przez 3 tygodnie i sprzedałem go na rzecz Vigoole C2149 bo na z-2300 słuchanie muzyki innej niż techno to były tortury :D Bas owszem -

"super hiper ekstra bajer na maksa wypasiony wypas" ale satelitki tragednia, zarówno pod kątem wykonania, designu jak i samej jakości dzwięku. Czystość czystością ale średnie tony były zupełnie gdzieś zagłuszone w tle.

A czy lekarz musi miec AIDS aby sie na jego temat wypowiadać?

Z całym szacunkiem - ale głupszego i bardziej prymitywnego porównania w życiu nie przeczytałem. Kwestia dzwięku jest kwestią subiektywną. Nie miałeś z-3e więc nie słyszałeś jak grają, więc nie mów do czego się nadają a do czego nie. A przynajmniej nie neguj opinii ludzi, którzy ten zestaw mają i są w stanie coś o nim powiedzieć.

Edytowane przez michal_banszel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem ten zestaw przez 3 tygodnie i sprzedałem go na rzecz Vigoole C2149 bo na z-2300 słuchanie muzyki innej niż techno to były tortury icon_biggrin3.gif Bas owszem -

"super hiper ekstra bajer na maksa wypasiony wypas" ale satelitki tragednia, zarówno pod kątem wykonania, designu jak i samej jakości dzwięku. Czystość czystością ale średnie tony były zupełnie gdzieś zagłuszone w tle.

To jest twoja opinia, tamta jest moja. Tyle :wink: Nie zamierzam się wykłócać czy te głośniki są cudowne, wspaniałe itd. ;]

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem w domu przez ponad rok Z-3e, a sąsiad ma Z-2300 przez ok. 2 lata. Miałem wiele okazji aby oba zestawy porównać i stwierdzić czy faktycznie są warte swoich pieniędzy. Słuchałem na nich muzyki wszelkiej maści, grałem i oglądałem filmy.

Logitech Z2300 znakomicie nadaje się do oglądania filmów oraz gier. Subwoofer w tym zestawie jest naprawdę potężny. Nie jest to żaden odgłos kopania w karton. Bas jest soczysty, miękki i miły dla ucha. Jeśli chodzi o satelity, to tutaj nie jest tak dobrze jak mogło by się wydawać. Wykonanie mizerne w porównaniu do suba. Śmierdzi naprawde chińskim plastikowym plastikiem. Jeśli chodzi o dźwięk, to kompletnie brak w nich średnicy. Tony wysokie są dość dobre. Jakby te satelity miały na prawdę po 40W, to mogło by być dobrze, ale one wcale takiej mocy nie mają. W tym zestawie jest dominacja basu nad całą resztę, która i tak już jest mizernej jakości. Satelity w Z-3e są dużo lepiej wykonane, tworzywo użyte do produkcji sprawia dużo lepsze wrażenie wizualne, które w połączeniu masywna podstawką tworzy sensowna satelitkę, jak na zestaw za takie pieniądze. Suba nie ma co porównywać. Jest on po prostu dużo słabszy, nie ma takiego kopnięcia jak w Z-2300 ze względu na moc, lecz sama jakość wykonania i brzmienia suba w Z-3e stoi na dobym poziomie.

Podsumowując to wszystko mogę powiedzieć, że zestaw Z-2300 nie jest wart tych pieniędzy, gdyż za ponad dwa razy mniejszą kwotę mamy zestaw Z-3em, który jest tylko cichszy, ale jakość dźwięku ma lepszą niż Z-2300. Wszystko przez to, że satelity są po prostu za słabe. Oba zestawy nie nadaja się do słuchania muzyki, chociaż Z-3e sobie radzi znacznie lepiej pod tym kątem. Co do filmów i gier, zestawy znakomicie spełniają swoje role.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całym szacunkiem - ale głupszego i bardziej prymitywnego porównania w życiu nie przeczytałem. Kwestia dzwięku jest kwestią subiektywną. Nie miałeś z-3e więc nie słyszałeś jak grają, więc nie mów do czego się nadają a do czego nie. A przynajmniej nie neguj opinii ludzi, którzy ten zestaw mają i są w stanie coś o nim powiedzieć.

Z całym szacunkiem ale skoro nie rozumiesz tego porównania to wytlumacze jak dziecku.

Systemami audio rzadza prawa fizyki i matematyka, nie jest to magia czy tez sztuka tajemna, czlowiek ktory ma o tym pojecie nie mosi wcale sluchac kazdego badziewnego zestawu aby moc o nim sie wypowiadac, tak samo jak lekarz ktory ma duza wiedze nie mosi miec AIDS aby o nim prawić.

Wiec jako osoba ktora slyszala Z3e powiem Ci ze do muzyki sie wogole nie nadaje, i zmienilbys zdanie gdybys uslyszal dobry zestaw stereo.

Na tle innych zestawow 2.1 wypada lepiej, jednak w swoim przedziale cenowym na chwile obecna nie stanowi żadnej alternatywy dla solo czy vigooli.

I na koniec przypomne madre 2 powiedzenia.

Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma.

Kazdy swoje chwali.

Wiec nie dziwie Ci sie ze tak sie nimi zachwycasz, sam wyroslem juz z komputerowych pierdziawek plastikowych, jesli chcesz wpadnij do Zabrza (pw podam adres) na odsluchy zestawu stereo. Gwarantuje Ci ze z3e wywalisz przez okno i bedziesz chial popelnic eutanazje B-) (hiperbolizacja użyta specjalnie aby podkreślić przepaść dzielaca owe zestawy, nie jest to żadna zlośliwosc)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poleci ktoś zestaw, który ma rozmiary np. Z3e, ale gra tak jak solo? ;) Nie mam miejsca na kolumny, stąd poszukuje zestawu 2.1 z satelitkami, które można na biurku postawić.

Przeznaczenie - muzyka, film (w tej kolejności, żadne gry). Cena do 800zł. Kiedyś w oko wpadły mi Creative GigaWorks T3 (ale nie ma ich jeszcze w sprzedaży).

Nie jestem super wymagający, ma to ładnie grać i ładnie się prezentować. Moc nie jest ważna, gdyż nie słucham głośno.

RBEJ, bardzo ciekawa propozycja. :) Dzięki

Edytowane przez studenc1k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całym szacunkiem ale skoro nie rozumiesz tego porównania to wytlumacze jak dziecku.

Systemami audio rzadza prawa fizyki i matematyka, nie jest to magia czy tez sztuka tajemna, czlowiek ktory ma o tym pojecie nie mosi wcale sluchac kazdego badziewnego zestawu aby moc o nim sie wypowiadac, tak samo jak lekarz ktory ma duza wiedze nie mosi miec AIDS aby o nim prawić.

Wiec jako osoba ktora slyszala Z3e powiem Ci ze do muzyki sie wogole nie nadaje, i zmienilbys zdanie gdybys uslyszal dobry zestaw stereo.

Na tle innych zestawow 2.1 wypada lepiej, jednak w swoim przedziale cenowym na chwile obecna nie stanowi żadnej alternatywy dla solo czy vigooli.

Kazdy swoje chwali.

Wiec nie dziwie Ci sie ze tak sie nimi zachwycasz, sam wyroslem juz z komputerowych pierdziawek plastikowych, jesli chcesz wpadnij do Zabrza (pw podam adres) na odsluchy zestawu stereo. Gwarantuje Ci ze z3e wywalisz przez okno i bedziesz chial popelnic eutanazje B-) (hiperbolizacja użyta specjalnie aby podkreślić przepaść dzielaca owe zestawy, nie jest to żadna zlośliwosc)

Umiejętnie obróciłeś kota do góry ogonem, brawo. Co do samych głośników - "kazdy swoje chwali" tu nie pasuje, ponieważ moje z-3e od dobrego miesiąca leżą w szafie. Jak już chyba wspomniałem wcześniej ustąpiły miejsca Vigoolom C2149. Praktykiem pierwszego przysłowania również nie jestem - na dowód przez ostatnie pół roku kupowałem/sprzedawałem różne zestawy 2.1 w poszukiwaniu dzwięku, który by mnie zadowolił. Vigoole póki co w zupełności mnie zadawalają. Natomiast o z-3e pisałem, że nadają się do muzyki bardziej od z-2300, że słuchanie muzyki na nich nie jest takim koszmarkiem jak w przypadku z-2300, które nota bene są droższe. Oczywiście, że jak ktoś ma stereo za kilka tys to nigdy w życiu nie spodoba mu się dzwięk z z-3e. Ale jeśli ktoś w tym temacie pyta o głośniki 2.1 to raczej pyta o głośniki w przedziale cenowym Logów z-3e a nie sprzętu audio za 2k.

Co do porównania - jeśli jesteś tak zaawansowanym audiofilem, że możesz powiedziec o sobie w odpoowiedniku medycznego lekarza, a logi z-3e to jedne z najgroszych głośników 2.1 do kompa na świecie to porównanie trafne. Jeśli nie - sam sobie odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W z-2300 nie ma odbierania ruskiego radia. Do gier/filmów jest to znakomity zestaw, ale do muzyki się nie nadaje. Polecam Ci tańszy z-3e, który świetnie sprawdza się zarówno w filmach jak i w muzyce różnego rodzaju. Oprócz tego z-3e jest o wiele ładniejszy a satelitki wykonane z lepszych materiałów niż w z-2300.

Ja sie do tego przyczepilem, bo skoro juz tak dlugo szukales i teraz masz vigoole powinienes troszke bardziej krtycznie do owego 2.1 podejsc.

Nie jestem lekarzem, audiofilem, używałem porownan bo mnie na polskim meczyli w liceum takimi zabiegami:)

A co do stwierdzenia ze ktos pyta o 2.1/5.1, ok w przypadku 5.1 wyjscia nie ma, jak ktos chce przestrzenny dzwiek miec to rzadne stereo tego nei zastapi, ale 2.1 tanie nie ma prawa bytu 100x lepiej bedzie tanie stereo dorwac i tyle. No chyba ze ktos potrzebuje glosnikow do lapka, ale wtedy raczej T40 kupi a nie solo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy swoje chwali.

Co rządzi systemami audio - może i fizyka, może i matematyka. Ale wytłumacz fenomen lampowych wzmacniaczy, płyt gramofonowych, ręcznie robionych instrumentów, itd .....

Słuchem odbiorcy rządzi wiele rzeczy. Odczuciem subiektywnym jeszcze więcej rzeczy .....

To, że Tobie coś się nie podoba, nie znaczy, że Janowi Kowalskiemu też nie będzie .....

Słuchałem wielu różnych zestawów audio, część mi się podobała, część nie (często wbrew powszechnym opiniom). Byłbym zdecydowanie ostrożniejszy z tymi bezwzględnymi ocenami.

A skoro o chorobach można coś tam poczytać i wygłaszać opinie to czemu każdy nie jest lekarzem ??

Lekarz nie musi mieć tego przykładowego AIDS, ALE musi mieć doświadczenie, żeby mieć doświadczeniu MUSI się od kogoś nauczyć i musi pracować z ludźmi chorymi.

Tak samo z zestawami, chcesz się wypowiadać - posłuchaj jak grają i jak się Tobie nie podobają to napisz "wg. mnie są do d." ALE nie stwierdzaj autorytatywnie, że się nie nadają.

Jak już stosować hiperbolizacje, to trzeba najpierw zajrzeć do słownika

Eutanazja (euthanazja) (od gr. εὐθανασία euthanasia - "dobra śmierć") – zadanie śmierci osobie nieuleczalnie chorej umotywowane skróceniem jej cierpień.

Eutanazja jest w pewnym sensie (zależy od kraju, kultury, prawa) odmianą zabójstwa. Zadanie śmierci sobie to samobójstwo ........

Kazdy swoje chwali.

To też ma 2 końce. Masz stereo to je chwalisz, bo co innego jest bleeee ....

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świeże Krety atakują :grin:

GigaWorks T3

http://www.hfm.pl/news_txt.php4?id=1135

Prawie jak Bose...

GigaWorks T20, T40 Series II

http://tech.wp.pl/kat,1009789,wid,10321829,wiadomosc.html

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi