Gość h2opolomatti Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Zostane jednak przy modecomie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 mam juz Geniusy :) powiem jedno we wszystkim przebijaja moje stare glosniki (nawet w basie) bardzo dobry dzwiek sie z nich wydobywa :P co mnie bardzo zdziwilo to wielkosc/ciezar glosnikow :) sa prawie tak wysokie jak moj 17" LCD i dosyc ciezkie wykonanie tez stoi na bardzo wysokim poziomie co tu duzo mowic - godne polecenia :D teraz musze sie jeszcze pobawic z ustawieniami equalizera, aby wszystko bylo ok i mam jeszcze jedno pytanie...mam kabel AC (zasilanie glosnikow), ktory trzeba podlaczyc do jednego z glosnikow (wtyczka czerwona i biala) i z nich wychodzi jedna pojedyncza wtyczka, abym mogl podlaczyc glosniki z k. dzwiekowa... i teraz mam pytanie jakbym wtyczke czerwona podlaczyl z bialym gniazdem wtykowym, a biala z czerwonym gniazdem wtykowym to moglo by to jakos negatywnie dzialac na glosniki? bo teraz mialem maly problem ustawieniem glosnikow... tzn. kabel byl za krotki i nie moglem podlaczyc glosnikow do k. dziwkowej... abym mogl je podlaczyc musialem glosniki ustawic odwrotnie (lewy na miejsce prawego itp.) no i teraz tak graja... a jak mnie pamiec nie myli to jak wtyczki (czerwona/biala) podlacze odwrotnie to glosniki beda odwrotnie graly co w moim wypadku daloby poprawna gre glosnikow sry za zamotanie jak cos :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Nie ma problemu z zamianą kanałów ( czerw-do białego i vice versa ) . Możesz tak zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 DarkArrow No to zachęciłeś mnie do zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 a tu fotka jak to u mnie wyglada... moze sie wydawac, ze glosniki sa troche blisko ale narazie nic nie poradze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 nowych juz nigdzie ich nie dostaniesz... sam szukalem ;/ - aha i byly w podobnej cenie co te Geniusy, lecz sa wycofane Własnie dzisiaj widziałem te monitory Creativa w sklepie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 no moze jeszcze jakies ostatni w sklepach sa... lecz online w PL nie dasz rady zamowic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) Kurnia .... ależ one wielkie .... ten LCD to 17' ?? W ....... nie mam tyle miejsca. Wygląda, że będe potrzebował stendów pod głośniki komputerowe :-D . Może od razu kupie 2 pary stendów - pod Geniusy i pod Wafle ... Edytowane 20 Lipca 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 tak to 17' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Ja mam pare pytań jak te Geniusy do Logi X230 i jakie jakiej są długości kable między jednym głośnikiem a 2gim ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 miedzy glosnikami to moze z 1,5 metra lecz mozna kupic dluzszy bez problemu jak cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 a czyli z jednego głośnika wychodzi bakel chinchą i tak samo wchodzi 2gą chinchą do 2go głośnika ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) dwa glosniki laczy kabel RCA (chinch) nastepnie do tego glownego glosnika podpinamy tez kable zasilajace glosniki (dla prawego i lewego glosnika), z ktorych odchodzi wtyczka 3.5mm, ktora mozemy wetknac w k. dzwiekowa Edytowane 21 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 A słuchaj zależy mi na porównaniu twoich monitorów z Logi z-2300 wiem że logi to nie ta klasa basu ale chodzi mi o jakość dźwieku czy mają podobną lepszą/gorszą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) http://img138.imageshack.us/my.php?image=picture2fn2.jpg ALTEC FX6021 też są wysokie,podobnie jak Geniusy,które zakupił DarkArrow. Edytowane 21 Lipca 2006 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) A słuchaj zależy mi na porównaniu twoich monitorów z Logi z-2300 wiem że logi to nie ta klasa basu ale chodzi mi o jakość dźwieku czy mają podobną lepszą/gorszą ??nie wiem jak dokladnie... bo u mnie w domu nie slyszalem/nie testowalem tych logow... jedynie w MM EDIT heh dopiero teraz slysze jak niektore mp3 potrafia byc slabe mimo dobrej jakosci :) (moze zle byly konwertowane) bo, np. wiekszosc w jakosci 192 kbps lub wiekszej brzmi bardzo ladnie... lecz zdarzaja sie takie padaki, ze nawet przy tej samej jakosci brzmia bardzo slabo, cos bzyka etc. nawet equalizer nie pomorze :E - a watpie, ze to wina glosnikow bo to sie dzieje, zarowno jak jest cicho/glosno, gdy basy sa na 0/max (podobnie treble) na wczesniejszych glosnikach nie nie zwracalem na to uwagi bo polowy instrumentow nie slyszalem :E Edytowane 21 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Gdzie nie zaglądnę (poza granicami naszego kraju) to jest szeroki wybór dobrych głośników ( tzw. High End multimedia ) do komputera ( 2.0 ). A u nas z dobrych mamy Genius 1250X ( niezwykle udane jak na swoją cenę )...... Genius 1250X i ..... zgadnijcie ..... Genius 1250X. No jeszcze są powiedzmy te T20. ... na zdjęciu Swans M-200 Edytowane 22 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 scalalak za 2zl w koncowce geniusow i odrazu mamy doczynienia z wysoka jakoscia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) wazne, ze dosyc dobrze graja, malo kosztuja (165 zl) nie wiem czy bym dal te 280 zl za T20 - sluchalem ich w MM przed kupnem Geniusow, jakosc az tak bardzo mnie nie urzekla... male sa dosyc... do tego ten tandetny plastik i swiecaca sie dioda jak psu jajca (to nie nfs u :E) mozliwe gdybym je tesotwal w domu to jakosciowo by wypadly troche lepiej bo jak sie testuje w MM to kazdy wie :) Edytowane 22 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 dobrze ze wiesz jak to jest z testowaniem w mm zgadzam sie w 100 procentach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 wiem wiem i nie ma co ukrywac... w domu zawsze da sie cos ustawic lepiej itp. dzieki czemu zawsze zyskamy na lepszej jakosci no i nie ma szumow/halasow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Mam problem z głośnikami Creative Inspire P380 .. mam karte dźwiękową Sound Blaster Live. Po podłączeniu głośników praktycznie nie ma możliwości regulacji głośności .. na pokrętle mam ustawione na 2 a grają jakby było ustawione na max :| nawet minimalne podgłoszenie rowna sie graniu głośników na maxa :| co to może być?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Mam problem z głośnikami Creative Inspire P380 .. mam karte dźwiękową Sound Blaster Live. Po podłączeniu głośników praktycznie nie ma możliwości regulacji głośności .. na pokrętle mam ustawione na 2 a grają jakby było ustawione na max :| nawet minimalne podgłoszenie rowna sie graniu głośników na maxa :| co to może być?? Możliwe, że potencjometr jest uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 a da sie to jakoś naprawić ? gdzie wogóle sie znajduje ten potencjometr ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 To jest ta gałka którą kręcisz. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 heh a jakbym rozkręcił ten pilocik to da sie tam jakoś to naprawić, przeczyścić ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 heh a jakbym rozkręcił ten pilocik to da sie tam jakoś to naprawić, przeczyścić ? :PW zestawach Creative'a często sypią się potencjometry. Tu masz temat z różnymi pomysłami jak temu zaradzić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolowina Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) witam, właściwie już wybrałem Geniusa sw-5.1, ale ciekawi mnie jak długie są kable, zwłaszcze do tylnich monitorów Może ktoś zmierzyć ? :lol2: OK, już znalazłem : http://www.dzikie.net/?art=genius_sw51_ht Uwagę zwraca nie tylko ilość dołączonych przewodów (oprócz zwykłych kabli połączeniowych dodano również kable zakończone wtyczkami Chinch, np. do podłączenia głośników do amplitunera kina domowego), ale ich długość. Przewody do podłączenia satelit tylnich mają długość 8 m, przednich 3 m, a do centralnego 2 m. :banana: Edytowane 23 Lipca 2006 przez wolowina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) A jak sądzicie LOGITECH Z-2300 będzie lepszym rozwiązaniem do kompa w którym jest SB Live 24bit czy może ta wieża <link> podłączona pod kompa. Ma to służyć do słuchania muzyki z kompa mp3 i radia które też jest w karcie tv. Chodzi mi o jakość dźwięku ponieważ na Creativach 380 nie jest to za ładnie słyszalne, zależy mi na czystym,wyraźnym dźwięku, kwota do dyspozycji to max 600zł. Z góry dzięki za opd..... Edytowane 23 Lipca 2006 przez Soften Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Za 600zł kup lepiej głośniki ALTEC MX5021,które zjadają Logi Z-2300 na śniadanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...