KrisJR Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Co według was będzie godne z 2.1 żeby podłączyć to pod x-fi, jak narazie miałem GW t20, jednak po zakupie x-fi myślę że te głośniki nie są w stanie ukazać możliwości karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Co według was będzie godne z 2.1 żeby podłączyć to pod x-fi, jak narazie miałem GW t20, jednak po zakupie x-fi myślę że te głośniki nie są w stanie ukazać możliwości karty.Logitech Z-2300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Co według was będzie godne z 2.1 żeby podłączyć to pod x-fi, jak narazie miałem GW t20, jednak po zakupie x-fi myślę że te głośniki nie są w stanie ukazać możliwości karty.Tochę stare, ale można się zorientować: http://www.behardware.com/art/imprimer/493/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Te logitechy widziałęm i słyszałem cośik lepszego bym szukał Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie. Nie ma żadnych pisków, buczeń itp. Przynajmniej ja nie zauważyłem u siebie :PPrzy całkowitej ciszy, nie wydają absolutnie żadnych niepożądanych dźwięków? Kiedyś kupiłem Modecom AV-2000, topowy wówczas model Modecom (5.1) za cenę nieco większą niż te wychwalane Geniusy. W każdej recenzji piali zachwyty jakie to cudowne, drewniane i w ogóle cacy a Creative jest ble bo plastik i przereklamowane. Miałem wtedy wcześniej P580, które sprzedałem. Przyszła paczka - owszem duże, ładne, kable cienkie ale długie, pilot w zestawie - niby wszystko spoko. Podłączyłem - brzmienie takie sobie, w porównaniu do byle jakich wolnostojących kolumn podłogowych bieda z nędzą. Owszem, nieco więcej środka niż w poprzednim Creative ale za to całe pasmo nieładne, puste i harczące (nie wina karty - wtedy SB Live! @KX która na dobrym sprzęcie grała poprawnie). Co więcej - z subwoofera dzięki tragicznej jakości komponentów wzmacniacza cały czas wydobywało się buczenie, a z satelit piszczenie. Jakość wykonania zachwalana w testach - z subwoofera wypadła tuba BR i rozkleiła się obudowa. Odpadała okleina jaką pokryta była obudowa. Panel z wyświetlaczem na subwooferze wyglądał tak tandetnie, i odpustowo, że ciężko to opisać - tylko na zdjęciach się dobrze prezentował. Okropnej jakości plastik z jakiego był wykonany pękł na długości. Powierzchowe usterki naprawiłem sam - przydał się klej, taśma. Po kontakcie z serwisem w sprawie niepożądanych dźwięków uzyskałem jakże cudowną odpowiedź - ten typ tak ma i może je poprawią kiedyś w przyszłości. Przypominam, że cały czas te głośniki zbierały bardzo dobre opinie w testach (przeprowadzanych przez ludzi albo głuchych i ślepych albo dobrze sfinansowanych). Po miesiącu męczarni sprzedałem to i kupiłem Creative T5900. Brzmienie owszem, nie porażające, jednak ogólne wrażenia dużo lepsze niż w szrocie Modecoma - filmach poprawnie, w muzyce średnio ale na pewno lepiej niż było, zaś pod względem jakości wykonania nie ma sensu robić jakiegokolwiek porównania. Później zmieniłem na obecne Logitech Z-2300 + Audigy 2 i póki co jestem zadowolony - to dość dobry sprzęt do słuchania muzyki w czasie pracy w pomieszczeniu w którym nie ma miejsca na duży sprzęt z dobrym wzmacniaczem. Przyznam szczerze, że Wasze opinie mogą skłaniać do kupna takiego zestawu, sam nawet się zastanawiam czy nie wezmę ich na próbę do domu (no, chyba że mi się uda gdzieś dobrze kupić Altec Lansing ;-)). Mam tylko nadzieję, że nie będzie to po raz kolejny ta sama historia i nie trzeba będzie znowu szukać na to "chętnego" po miesiącu użytkowania. Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez PSYLO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Pan "koneser" logi i cretiva wniosl troszke humoru w ten topic widze :D No coz, takich ludzi tez szanujemy ;] lol. A co do tematu, to czy ktos mi powie jakie sa dlugosci kabli jakie daje genek do zestawu Genius SW-HF5.1 5000 ? Bo chyba sobie je wezme. Usprawiedliwie sie tez przed "znawca": tak, przyznaje sie... mialem 3 rodzaje creativow i 1 logi. Ale teraz przeciagneli mnie na ciemna strone mocy i chce kupic "chinskie gowna". O ja glupi. lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Dobra mam jakiś trop na innym forum maSTHa212 polecił mi głośniczki Bose Companion 3 Series 2, wygląd mają jak dla mnie kapitalny (nareszczie głośniki które można na biurku postawić i jakoś to wygląda) jednak drogie jest ustrojstwo 1199zł i zastanawia mnie czy warto sie w to pchać. Co myślicie o tych głośniczkach ?? Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Logitech Z-2300Słyszałem te głośniki - nie są wcale precyzyjne ... są całkowicie przeciętne pod wzgl. dokładności. Sądzę że do X-Fi jest sens kupić coś lepszego. Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 do PSYLO: też zanim miałem geniusy kupiłem modecomy 2000 :mur: . po miechu, jak doszło do mnie że buczenie jest nie do przyjęcia, że krzywo powkręcane głośniki nie mogą byc usprawiedliwiane klasą produktu i że bas to nie wszystko, spakowałem i sprzedałem na allegro. Potem zakupiłem geniusy home theater 5.1 (czyli starszą wersję niż aktualne 5000) i jedyne co mogę powiedziec po półtora roku użytkowania to to że mucha nie siadała i nie siada :wink: . nic się nie rozpada itd, wszystko dopięte na ostatni guzik. jedyne co mi szkoda było jak je zobaczyłem, to że w ogóle zetknąłem się z czymś takim jak modecom, tak więc bez lęku brac, bo to kawał dobrego sprzętu :) teraz jak przechodze koło pokoju siostry gdzie stoją moje stare creativy 5.1 , to się usmiecham do siebie że się już z nimi nie morduję :rolleyes: PS. przy absolutnej ciszy jest absolutna cisza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Wlasnie dzisiaj dotarły do mnie geniusy i dzwiękówka z siga. Z początku byłem mocno zniesmaczony, jednak po odpowiednich modyfikacjach opcji oraz dorzuceniu wtyczek do winampa wgniotło mnie w fotel. Te geniusy graja 3x lepiej od moich starych 5.1 firmy Manta, na które wydałem 400 zł swego czasu :mad: . Dziękuję wszystkim, którzy tak zachwalali te głosniki, co mnie przekonało do ich zakupu :) Podejrzewam jednak ze na tej dzwiekowce i tak nie pokazują pełni swych mozliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja się pobawiłem troszkę EQ w Foobarze i powiem jedno te Geniusy naprawdę ładnie grają. Chociaż i tak nie to samo co na mojej starej wieży Technicsa. Po prostu jeśli chodzi o muzykę to tylko dobre Stereo. Tak czy inaczej w porównaniu do starych [ciach!]ianych creative'ów 4.1 grają o wiele lepiej. I nie sugeruję się tylko filmami jak ktoś tam wyżej napisał. Oczywiście że każdy zestaw 5.1 by się do tego typu zastosowań nadał. Jak dla mnie za 350 zł głośniki ,które naprawdę mocno i ładnie grają, to wystarczający powód by być z nich zadowolonym. Na razie się nie rozpadły i nic w nich nie siadło.Poczekam jeszcze na mój X-Fi i myślę że będę w pełni zadowolony.Zwłaszcza że od kilku dni jadę na zintegrowanej dźwiękówce ,więc z pewnością usłyszę różnicę. SB live 5.1 zamilkł na wieki :) Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Przy całkowitej ciszy, nie wydają absolutnie żadnych niepożądanych dźwięków? Nie nie ma kompletnie żadnych szumów... Uwierz mi zanim ja je kupiłem miałem podobne podejście Genius hehe co to jest ... jakis shit, teraz ciesze się że właśnie je wybrałem. I nikt mi nie wmówi że do 350 zł kupie lepsze NOWE 5.1 bo w tej chwili nie ma lepszej propozycji na polskim rynku ... Ktoś pomyśli jak nie ma jak G500 są lepsze hehehe tylko ze one są droższe a co do wykonania wystarczy poszukac, poczytać i policzyć (o ile sie da) ile razy byly w seriwsach xD :) Szkoda tylko ze tak szybko kupiłem bo teraz bym miał ten nowszy model :D ;) Ja się pobawiłem troszkę EQ w Foobarze i powiem jedno te Geniusy naprawdę ładnie grają. Hmm możesz mi podesłać twoje EQ na PW :P ?? A co do tematu, to czy ktos mi powie jakie sa dlugosci kabli jakie daje genek do zestawu Genius SW-HF5.1 5000 ? Bo chyba sobie je wezme. 3x3m , 2 x8m ten do pc ma chyba ok 2 - 2,5 m najkrótszy :/ troche wada jak ktos chce daleko odstawić sub od pc Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Dobra mam jakiś trop na innym forum maSTHa212 polecił mi głośniczki Bose Companion 3 Series 2Jeśli myślisz o sprzęcie tej klasy cenowej to może zastanowisz się nad czymś konkretnym - zestawem kolumn stereo z chociażby używanym wzmacniaczem. No, chyba że w grę wchodzi też kwestia miejsca, podobnie jak to jest w moim przypadku. Te geniusy graja 3x lepiej od moich starych 5.1 firmy MantaWszystko gra lepiej niż Manta, nawet wiaderko i dwa patyki ;-) Słyszałem te głośniki - nie są wcale precyzyjne ...Zgadza się, ale czego oczekiwać od prostego biurkowego zestawu audio za 450 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Jeśli myślisz o sprzęcie tej klasy cenowej to może zastanowisz się nad czymś konkretnym - zestawem kolumn stereo z chociażby używanym wzmacniaczem. No, chyba że w grę wchodzi też kwestia miejsca, podobnie jak to jest w moim przypadku. Wszystko gra lepiej niż Manta, nawet wiaderko i dwa patyki ;-) Zgadza się, ale czego oczekiwać od prostego biurkowego zestawu audio za 450 zł. Załóż sobie osobny temat o dobrym Sterero i tam nakłaniaj ludzi ,by nie kupowali tych badziewiastych pierdziawek. Nie każdy tu jest audiofilem jak ty ,a co chwile krytykujesz jakie to Geniusy są be ,a to Logi czy Modecomy . Nie każdy kupuje do muzyki zestaw za 800 PLN. Sorry ,ale dla mnie to szkoda tyle kasy wydawać na głośniki. Po za tym przeczytaj tytuł topica. Mówimy ogólnie o komputerowych zestawach 2.1 ,5.1. I żeby nie było że jestem jakiś ograniczony czy coś to zgodzę się, że dobre Stereo połknie te wszystkie zestawy 2.1/5.1 Sam troszkę słuchałem u ludzi co mieli całkiem dobre kolumieńki.Moja wieża lepiej gra niż te Geniusy ,ale nie jest to jakaś ogromna różnica. Dalej stoje przy tym że Genius HT 5000 5.1 to naprawdę dobre głośniki ze względu na jakość/cenę. Na Allegro można je dostać nawet za 300-320 PLN . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Załóż sobie osobny temat o dobrym StereroPrzeczytaj moje pozostałe wypowiedzi z łaski swojej. Nigdzie nikomu nie mówię, że "komputerowe" 2.1 czy 5.1 to zły sprzęt, ba nawet sam z takiego korzystam (co również napisałem wyraźnie). Jak ktoś chce jednak wydać 1200 zł na taką zabawkę to warto wspomnieć, że w tych pieniądzach może sobie pozwolić już na sprzęt, który będzie niezaprzeczalnie lepszy, co również sam przyznałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Postanowiłem kupić lepsze głośniki do kompa za ciężko zarobioną kasę ;) Na początku byłem zdania, że ma być subwoofer koniecznie i byłem napalony na jakieś 2.1 albo nawet 5.1 Logitecha, bo ponoć Creative "sux". Już szukałem na allegro x230 w przystepnej cenie, bo jednak mam pare innych wydatków oprócz głośników, ale zaciekawiła mnie dobra opinia na temat tych tajemniczych Geniusów sp hf 1250x Eee tam - 2.0 pomyślałem... i do tego moje poprzednie "głośniki" 2.0 były geniusa więc nie byłem specjalnie zachwycony, ale im wiecej czytałem to coraz bardziej mnie przekonywały, i w końcu zdecydowałem się :D Dzisiaj do mnie przyszły i muszę powiedzieć, że to co teraz się z nich wydobywa przeszło moje oczekiwania :) Ciesze sie że nie uległem marketingowi logitecha, tylko posłuchałem dobrych rad :) Kumpel ma x530 i jeśli chodzi o muzykę (taką prawdziwą) to nie da się tego porównać do geniusa. Cały interes kosztował mnie 180 z przesyłką i myślę, że to napewno nie są pieniądze wyrzucone w błoto. P.S. Dołączam do grona "onanistów Geniusa" LOL :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) Właśnie zależy mi na miejscu chce to postawić na biurku które stoi na środku pokoju dlatego wygląd jest też ważny. Chyba zamówie te bose głośniki i tyle. Mam nadzieje że firma Bose w równi z wyglądem zadbała o jakosc dźwięku. Edytowane 8 Sierpnia 2007 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) Właśnie zależy mi na miejscu chce to postawić na biurku które stoi na środku pokoju dlatego wygląd jest też ważny. Chyba zamówie te bose głośniki i tyle. Mam nadzieje że firma Bose w równi z wyglądem zadbała o jakosc dźwięku. Bardzo wątpię czy te Bose zagrają dużo lepiej niż AltecFx 6021, który kosztuje prawie 2 razy mniej...... Za to Bose Companion 2 za niecałe 600zł, mogą być całkiem ciekawą ofertą. http://twojepc.pl/artykuly.php?id=bose&strona=3 Autor recenzji mało się nie opluł z wrażenia..... Edytowane 8 Sierpnia 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Złożyłem już zamówienie na Bose Companion 3, mam nadzieję że są warte tej kasy. W piątek-sobote powinienem juz je mieć na biurku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) Altec FX6021. Kilka zdjęć i pomiarów. Edytowane 8 Sierpnia 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docento Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Miałem okazje posłuchac Bose Companion 3 series II, bawilem sie nimi w Galerii Krakowskiej w sklepie iSpot. Nie wiem jak Bose to robi, ze z tak małych głosniczków moze wydobywac sie tak potezny dzwiek, byłem pod duzym ich wrazeniem. Dla mnie ten dzwięk był rewelacyjny! Tylko cena wzięta z kosmosu. Gdyby kosztowały tyle ile w USA, czyli 224$ (po obecnym kursie wychodzi jakieś 630zł) to może bym je kupil ale 1200zeta :mur: to przesada. Fajny jest sklep Appla, można zobaczyc co kupuja amerykanie i w jakich cenach Apple Store moją uwage zwróciły tam głosniki Altec Lansing, model FX6021 :rolleyes: tak jak w wiekszości testów również w sklepie appla zbiera bardzo dobre opinie. I gdybym mial tylko troche grubszy portfel...... ale nie mam, wiec rogladałem sie jeszcze w poszukiwaniu czegos tańszego i znalazłem :) Altec Lansing VS2321 - brzmienie podobne do Bose choć duzo mniejsza moc, imprezy w dużym salonie raczej na nich nie zrobimy, ale dzwiek marzenie i wiem co mówie bo kupiłem je 2 tygodnie temu :) Są dostepne w Polsce za 160zł. Tylko 160. Polecam z całego serca i ucha ;) szczególnie osobom ktore tak jak ja, najwiecej wykorzystują głośniki do słuchania muzyki a w mniejszym stopniu do gier czy filmów. Są to głosniki 2+1 ale nie ma przeklamań w dzwiekach tak jak w sprzecie chocby creativa, miałem zestaw creativa I-Trigue, nie powiem, sprzet wygladał cudnie, ładny design, satelitki masywne odlew z metalu, ale bas ktory sie wydobywal z suba był na żenującym poziomie :( w grach i filmach ok, ale w muzyce istna tragedia. Zupełnie inaczej jest w moich nowych Altecach, bas jest zupełnie inny, mocny ale nie dudniący i rozlazły Nie namawiam zeby kupowac te głośniki w ciemno, ale jesli tylko bedziecie mieli okazje je gdzies odsłuchac zróbcie to :) Uważam, ze w tej cenie te głosniki to rewelacja. Znalazłem taki test ThinkComputers i taką recenzje pcmag Acha, miałem też Geniusy HF1250X, moja opinia na ich temat jest taka: jesli słuchasz głosno muzyki te głosniki są dla Ciebie, ale pamietaj ze przy cichym słuchaniu sie nie sprawdzają :( czasami sobie siedziałem poźnym wieczorem przed kompem słuchając mptrójek i była straszna kupa, przy cichym odsłuchu głosniki nie mają zadnej dynamiki, dzwiek jest płytki, płaski, dopiero jak sie przekreci lekko w prawo wtedy pokazują pazur, no ale nie zawsze sie tak da, nie zawsze sie chce słuchac głosno i dlatego sprzet wymienilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Miałem okazje posłuchac Bose Companion 3 series II, bawilem sie nimi w Galerii Krakowskiej w sklepie iSpot. Nie wiem jak Bose to robi, ze z tak małych głosniczków moze wydobywac sie tak potezny dzwiek, byłem pod duzym ich wrazeniem. Dla mnie ten dzwięk był rewelacyjny! Tylko cena wzięta z kosmosu. Gdyby kosztowały tyle ile w USA, czyli 224$ (po obecnym kursie wychodzi jakieś 630zł) to może bym je kupil ale 1200zeta Szkoda że wcześniej nie wiedziałem\wpadłęm na myśle że różnica może być aż taka wielka <_< bo bym chętnie sprowadził. No coź człowiek uczy się na błędach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docento Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Sprowadzając sprzet z usa trzeba pamietac tez o innych voltach ;) ale z tego co wiem są dostepne na rynku transormatory 230V/110V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Niektóre banglają tu i tu w moich Gigaworksach miałem dwa kable jeden normalny drugi z wtykiem amerykańskim ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.B Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) ja obecnie jestem na etapie dylematu. Altec Leasing FX6021 - 649zł lub Logitech Z-2300 - 508zł nieukrywam że wiele głosników THX Creative i Logitech słyszałem. Ostatnio sprzedałem 5.1 Gigaworks Creative bo mnie naszło na zmiane na 2.1 . U kolegi słyszałem Z-2300. Altec to dla mnie jedna wielka niewiadoma.. Kasą nie sram więc wziąłbym Logitecha. Jednak chciałbym jeszcze do Was o pomoc sie zwrócić odnośnie Logitech Z-2300 vs. Altec Leasing FX6021 , bo jeśli Altec ma być DUŻO lepszy, to kupie altec może. Chodzi mi o piękny Wokal. Creative robi słabe satelity moim zdaniem brak dynamiki im. Z-2300 są już niezłe , zadowalające mnie .. natomiast czy te Altec grają zdecydowanie piękniej czy podobnie ? czytałem dużo opinii i rozmawiałem z paroma osobami ale mam mętlik w głowie. BŁAGAM POMOCY!! Edytowane 8 Sierpnia 2007 przez moron' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 O kurde. Ale prosty wybór. Oczywiście że Altec FX6021. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 ja obecnie jestem na etapie dylematu. Altec Leasing FX6021 - 649zł lub Logitech Z-2300 - 508zł Również obstawiam za Altec, bez cienia wahania. Sam korzystam z Z-2300 ale to tylko dlatego, że Altec nie był w ogóle dostępny wtedy gdy je zamawiałem. Owszem, Logitech Z-2300 to bardzo dobry zestaw, jednak Altec jest najkrócej mówiąc lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) Kiedyś natknąłem się w piśmie ''Estrada i Studio'' na recenzję dość ciekawego zestawu .2.1 ''Blue Sky Media Desk'' czyli dwie satelity+sub do zastosowania studyjnego ,czyli należy sie spodziewać bardzo dobrych parametrów B-) w każdym bądź razie nieporównywalnych do typowych zestawach 2.1do kompa :D , jednak ich cena była wtedy nieco ZAPOROWA czyli ponad 2.500 zł ! ,teraz jednak widzę że nieco staniały ,a konkretnie można je teraz kupić za ok~ 1900 zł ,mało to nie jest ale jeżeli ktoś szuka czegoś z 2.1 na odpowiednim poziomie jakościowym ,to może je wziąć pod uwagę :wink: . Najciekawsze cechy to: >Wejścia: liniowe symetryczne XLR(najlepsza jakość połączenia !) >Możliwość rozbudowy do 5.1 >głośniki wysoko tonowe ''– Vifa'' >W komplecie nóżki izolujące [kolce] >aluminiowe membrany w głośniku nisko/średniotonowym >wszystkie obudowy w systemie zamkniętym . Poniżej test tych głośników: Blue Sky Media Desk - system odsłuchowy- Estrada i Studio 02/2005 Fotka na żywo O firmie O blue Sky Media Desk Można je najtaniej kupić w: http://system.djshop.pl/dj/sklep/Blue_Sky/...iaDesk-2.1.html Jeszcze jest tańszy zestaw''Blue Sky EXO'' http://musictoolz.pl/oferta/bluesky/exo.php Edytowane 8 Sierpnia 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Blue Sky EXO 2.1 kosztuje 1600zł a Blue Sky MediaDesk 2.1 1900zł. Zdecydowanie za drogo...... Gdyby tylko w Polsce można było kupić Swans M200MKII...... Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.B Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 powiem wam ze poczytałem troche co pisaliście i zastanawiam sie jeszcze nad : GENIUS HOME THEATER SW-HF5.1 5000 Podobają mi sie gabaryty i porecznosc uzytkowania, wyglad i waga 20kg. mysle swiadczy o pokroju zestawu. Moje stare Gigaworks G500 mialy 20,5kg. Tylko czy to nie będzie cofniecie sie w stecz ? Mi głównie zalezy na satelitach lepszych a nie mocy.. i wydaje mi sie że będą lepsze bo są już 2 drożne i drewniane. Chce realistycznego dzwieku z satelity :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...