Nimitz Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam. Czy ktos mial doczynienia z ta obudowa? Bardzo ciekawa jest konstrukcja: • Obudowa zbudowana w sposób umożliwiający swobodny przepływ powietrza z wewnątrz na zewnątrz obudowy. • Wentylowane powierzchnie wyposażone są w specjalny filtr powierza zapobiegający przedostawaniu się kurzu do obudowy Wyglada tez bardzo ladnie. Tutaj link do sklepu... http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&id...=2165&idk=8&kl= Cena kolo 300, wiec wcale nie tak duzo. Czekam na jakies opinie. Pozdrawiam Nimitz [/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Wygląda ciekawo, cena ciekawa, ciekawe ile miejsca w środku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 ładne! :-) nabieram ochoty na wymianę enlighta ;-) jest jedno ale - na pewno o ile 1mm stali tłumi szum to taka siateczka - nie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 hmm właśnie się dowiedziałem że mogę ją mieć jutro koło południa do odebrania w Lublinie,,, 264zł brutto :-D teraz trzeba zacząć liczyć :-) policzyłem,,, jutro o 14 jadę odebrać - będzie to wersja srebrno-czarna :-) z góry zapowiadam małą reckę razem z foto :-) beta juz zapewne jutro, tutaj w tym temacie,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 bardzo prosze o dokladne fotki w duzej ilosci, bo naszla mnie chcec na zmiane chiefteca ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 jak dla mnie buda wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 no z zewnatrz bardzo ladna , ale to co widze przez szybke to mi pod codegony itp zlatuje... ;/ Obym sie mylil bo sam bym sobie chetnie taka bude sprawil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nimitz Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Jak tylko odbierzesz to zrob fotki wnetrza tej budy.A potem zrob fotki wnetrza z juz zamontowana plyta, napedami itp. Napisz tez swoimi slowami, ile jest miejsca nad plyta do zasilki. :-) Czekam niecierpliwie na recenzje. Pozdrawiam Nimitz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 beda i fotki bedzie i pare slow o niej :-) bede tez przekladal kompa wiec i o tym bedzie ;-) no chyba ze sie nie spodoba :P obudowa jest juz w lublinie, ide na zakupy :-) jak by ktos z l chcial sobie podotykac - w comp'ie na 1szego maja zostaje druga sztuka na wystawę :-) edit - do compa przyjechala jedna sztuka :P jak się domyślacie mam ją juz w domu :-) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 obiecywałem fotki ?? ;-) RAZ 29KB DWA 23KB TRZY 25KB kilka słów - na zewnątrz bardzo pozytywne wrażenie, w środku - wszystko ładnie pozaginane, miejsca na duże wentyle (choć obudowa jest przezroczysta ;-) - chyba nie będą potrzebne),,, brak rozwiązań znanych z obudo w hiendowych tj obsługi bez śrubek itd,, spasowanie wszystkiego do kupy jest ogolnie dobre - ale znalazłem kilka błędów - np niedoskonałe mocowanie szyny na napędy 3,5" które jednak da się łatwo poprawić,,, obudowa jest dosyć lekka - na stronie www znalazłem info o 8+KG tymczasem waga netto to 6,2KG,,, zobaczymy jak się to przełoży w praktyce na np. wibracje etc... Tym co zaskakuje najbardziej pozytywnie jest to co widać - innowacyjność - w tej obudowie nie trzeba wymuszać obiegu powietrza,,, ale o tym będzie jak się nią pobawie :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 forest bardzo cię poproszę o info na temat wentyli. Przód 120 a tył też 120? Ile wentyli można zapakować(fabryczne miejsca) i jakie te wentyle czy w bocznej ściance jest miejsce itp. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nimitz Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Czesc. Dwa pytanka: 1) jak jest z miejscem w srodku. Ile zostaje miejsca od plyty do zasilacza? 2) Jak jest ze sztywnoscia konstrukcji? Czy obudowa sie za bardzo nie wygina?Czy stelarz jest mocny? Pozdrawiam Nimitz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Feluś - co do miejsca na wentyle - tył 120, przód 120 lub 80, Nimitz - miejsca jest hmm jak w midi nie ma tu znacznej różnicy w stosunku do mojego starego enlighta,,, starczy aby spokojnie wsadzić a7v880 (fullatx) i dopakować napędami,,, do wieczora postaram się wzucic fotki jak to wyglda :-) sztywność - słabiej niż u Enlighta, nie chodzi tu o ilość ale o jakość - blacha jest gorsza - u enlighta wygląda jak stal,, w sumie w środku obudowa nie zachwyca,,, mam w zwyczaju trzymanie komputera w środku więc nie rusza mnie to specjalnie,,, wazne zeby nie bylo wibracji - wibracji nie ma, zeby bylo cicho - jest - wywalilem wetyle, zostaly 1x120 w zasilce, 1x80 na grafie + zalman 7000,, podejzewamze wszystkie beda mogly chodzic wolniej niz wczesniej na razie po 10 minutach seti load 39*C,,, w pokoju 23*C,,, przy 25*C w pokoju w starej obudowie (wentylowanej i neotekiem i 2x80mm coolermastera z autoreg) miałem 41-42idle hehe ;-) jeszcze jedno foto - TUTAJ 19KB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 napaliłem się na tą obudowę miała być recenzja ;) czekam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nimitz Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Dolaczam sie do powyzszego postu :-) Licze na dalsze uwagi co do tej obudowy. Sam mam jeszcze kilka pytan: 1) Jak z glosnoscia? Jest glosniej niz bylo w poprzedniej budzie? 2) To samo z temp.Zmienila sie w porownaniu do poprzedniej budy? 3) Z czego jest przedni panel?Plastik? Jak z tymi drzwiczkami, czy sa dosc mocne? Jak z ich zawiasami? 4) Ile jest miejsca miedzy gorna krawedzia plyty i zasilaczem :-) 5) Gdzie ja kupiles tak tanio i czy inni tez moga :-) Pozdrawiam Nimitz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 chętnie się zbiorę i skrobne coś ciekawego i fotek też kilka zrobię ale - nie mam czasu,, zaczęły się zaliczenia, potem egzaminy, potem.. relax i wtedy skrobnę ;-] btw. najprawdopodoniej jutro dojadą do mnie 2x120 crystalfany + arctic pro fan 3 na grafikę,, licze że wszystkie na 7v i będzie spox,,, wentylacja sie przyda bo - przyjemnie cicho jest z zalmanem na 1400rpm ;-) tylko przy zamkniętej obudowie temp rośnie o te 4-5*c a po co ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 chętnie się zbiorę i skrobne coś ciekawego i fotek też kilka zrobię ale - nie mam czasu,, zaczęły się zaliczenia, potem egzaminy, potem.. relax i wtedy skrobnę ;-] btw. najprawdopodoniej jutro dojadą do mnie 2x120 crystalfany + arctic pro fan 3 na grafikę,, licze że wszystkie na 7v i będzie spox,,, wentylacja sie przyda bo - przyjemnie cicho jest z zalmanem na 1400rpm ;-) tylko przy zamkniętej obudowie temp rośnie o te 4-5*c a po co ;) 1213475[/snapback] to chociaż daj fotkę z zamontowanym wszystkim w tej obudowie - jak ten Zalman się tam mieści, czy nie gryzie się z zasilaczem itp. sam mam Pentagrama QVC 120 Cu i jestem ciekaw, czy mi się zmieści bez problemów (płyta EPoX 8RDA3i) no i jakieś zdjęcie jak to wygląda po otwarciu panelika przedniego z zamontowanym napędem. i dołączam się do pytania: czy da radę kupić za tą miłą cenę? nawet faktury bym nie potrzebował ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ogolnie ceny w tym shiftcie wygladaja na atrakcyjne. CM Stacker za mnie niz 700PLN, czyli praktycznie cena taka jak na Zachodzie. Np w 4max'ie obudowa kosztuje 1000PLN. forest- czy wszystkie te dziurkowane powierzchnie maja filtry przeciwkurzowe? W mojej budzie (stacker) mam wielki wlot powietrza na bocznym panelu, na szczescie zakryty filtrem. Bez niego kurzylo sie w srodku jak jasna cholera ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 To ja poproszę jeszcze fotkę z otwartą klapką z przodu.Też się szykuję do zmiany Codegena :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarball Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 W piątek jadę po nią do sklepu dam znać jakie wrażenia :D Bo wygląda bajecznie, a niby tylko przerobiony Cheiftec Dragon :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 chieftec dragon to to nie był raczej nigdy ;) zamówione fotki za 15 minut,,trzeba coś zjeść wcześniej za 2minuty ;-] już ;-] Z otwartą klapką - 22KB i od środka - 101KB (1060x862) co do filtrów - sa na obu bokach i z góry,, nie ma ich z tyłu i z przodu przy miejscach na wentylatory, i to jest imo duża wada jeśłi ktoś planuje wentyle jako wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ące,,, będe musiał tego poszukać gdzieś w lublinie ale raczejłatwo się nie znjadzie... ( jak by co cekam na cynk ;-) ) wcześniej szczerze nie zwrócióem uwagi.. jak by nie było - mam trochę czasu na rozmyślanie, pieprzony proline zpaomniał w paczke do lublina wsadzić moje wentylatory (w sumie z pewnych względów paczka jeszcze przez wawkę ma przeskoczyć).. będą jak sądze w przyszłym tygodniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Dzięki za fotki,widzę że dysk prawie zawadza o krawędź płyty.Szkoda że trochę nie dłuższa ta obudowa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 koło dysku jest więcej miejsca i składa się to bez kombinowania od płyty do dysku jest ~3cm na głębokość ;) ,, planuje z przodu wentyl więc zostawiłem trochę miejsca, o ile pamiętam do dało by rade złapać dyska na dwie pierwsze śróbki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h-y-d-e Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 z czego jest panel przedni ? plastik czy metal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Patrząc napierwsze zdjecia, powiedziałbym, że jest ciasnawa. Jednakże ostatnie (po wpakowaniu bebechów) nastraja pozytywnie - całkiem przestronne bestia. Jakby ktoś chciał coś poczytać, to najlepiej u producenta: http://www.yesico.de/products/p_openair.htm A ja i tak wolę mojego dragona - przynajmniej dzidzia jest mniejsza: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Sorry za nekroposting ale nadaje się toto do podświetlenia? Będzie ładnie widać komponenty w środku czy siatka jest za ciemna i kiepsko to wygląda? Chcę wiedzieć czy może spełniać funkcję szyby 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 jak zamknę dzisiaj kompa to pokażę fotki z 120 cyrstalami w środku sam ocenisz ;) panel przedni z plastiku http://forestow.republika.pl/konfig/foto.htm tutaj kilka foto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Jak wygląda sprawa z górnym panelem byłby ktoś uprzejmy napisać jak wielkie jest wymiarowo (mm albo cm) te okno zastanawiam się zmieści się tam chłodniczka @Forest... I czy mógłbyś poprawić linki do zdjęć bo nie działają Przepraszam za reanimowanie wątku sprzed prawie dwóch lat ale zastanawiam się nad kupnem tej budy i raczej niebyło sensu zakadać nowego watku aby się tego dowiedzieć Edytowane 3 Marca 2007 przez macias84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) Nie bede zakladac nowego tematu, napisze tutaj. Na dniach bedzie u mnie ta buda, wyrwalem od Miodka za 150zl. 1) Chcialem sie dowiedziec jak z temperaturami w tej budzie, ma ktos z was ja wogole jeszcze ?? 2) Czu jest duzo glosniej w porownaniu do zwyklej budy ? 3) No i czy warto zamontowac tam jakies dwa 120mm wentyle, nie bedzie wibrowac ? Mam na oku Arctica na gumowych zawiasach na tyl, a na przod pomysle jak juz bude dostane :) 4) Probowal ktos moze podswietlic ? Jesli tak, to jaki efekt, warto kupic 120mm blue na tyl ? http://www.pc-look.com/boutik/Plus_700812-002.php - fotki dla przyszlych pokolen, jak by ktos chcial obejrzec :) Edytowane 10 Marca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@t Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Witam Temat zauważyłem przez przypadek, ale się wypowiem :wink: Pracowałem jakiś czas we wspomnianym wyżej sklepie i miałem okazje dokładnie sprawdzić tego OpenAir 1. Są różnie wykończone, tzn. raz jest wszystko w miarę spasowane i oszlifowane, a innym razem luzy, wszystko piszczy, a ręce pokaleczone od blach. 2. Przyciski reset i power potrafią wypadać ot tak sobie 3. Buda jest lekka, waży tyle, co codeshit o podobnych wymiarach i dyski przykręcone tylko na podkładkach bez silencerów, gum i innych wytłumiaczy robią z obudowy wibrator :sad: 4. Filtry czyści się łatwo, a nawet bez wentylatorów jest chłodno w środku Konkluzja- za te pieniądze wole Centuriona 5, albo dołożyć i wziąć coś cięższego, bo do tego yesico i tak wydamy z 50-100 zł na wytłumienie drgań, dodatkowe wentyle, których brak w wyposażeniu PS. wyświetlacz tylko denerwował PS2 Sprzęt cooler mastera w shifcie jest zazwyczaj najtańszy, ale to jeden z dwóch dystrybutorów detalicznych oficjalnie w naszym kraju :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...