Skocz do zawartości
*KROKO*

*Sempron 2500+**Gigabyte7VT600P-RZ-C* - temperatura ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono forumowiczów.

Czym można mierzyć temperaturę, a dokładniej jaki programik podaje wiarygodne informacje :?:

Narazie mam SpeedFan'a, ale nie wiem, czy on nie "wpuszcza mnie w maliny" swoimi wartościami (procek w temacie, mobo w temacie, wentylek - jakiś Mint od Duroniska może zmienie jak $ będzie) i tak od 46 do 55 czasami (jak się dowolną gierkę odpali).

Jakie programy polecacie (narazie nie instalowałem softu dostarczanego z mobo) :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szanowne grono forumowiczów.

Czym można mierzyć temperaturę, a dokładniej jaki programik podaje wiarygodne informacje :?:

Narazie mam SpeedFan'a, ale nie wiem, czy on nie "wpuszcza mnie w maliny" swoimi wartościami (procek w temacie, mobo w temacie, wentylek - jakiś Mint od Duroniska może zmienie jak $ będzie) i tak od 46 do 55 czasami (jak się dowolną gierkę odpali).

Jakie programy polecacie (narazie nie instalowałem softu dostarczanego z mobo) :oops:

miałem ze 4 płyty gigabyta. Na każdej temperatura była zawyzona, zle czujniki podają :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki @Pretorian.

Tylko w jaki sposób można sprawdzić ile jest rzeczywiście stopni - nie wiem, może gdzieś jest podane jaki jest błąd, może ktoś już to "fizykalnie" zbadał?

@gent: Ponad połowa postów tutaj powinna być w podstawowych zagadnieniach. Jeśli Cię to bawi - to sobie pisz takie posty.

Chłodzenie zmienie (ale o co z tym chodzeniem Ci "chodzi ;) to nie wiem), paste mam. A jeśli czujnik oszukuje - to program też chyba źle podaje - więc wynik jest niewiarygodny - czyja wina nieważne, ważne, że źle podaje :P.

Może Cię to zdziwi, ale szukalem po modelu płyty i co: ZONK - zero postów. A przecież firma mogła zmienić w danym modelu czujniki na inne - nieprawdaż - więc "daj na luz" i nie nerwuj się tak (innych też nie w**) :roll:

To pewnie nawet i o 10stopni może przekłamywać - ciekawe :)

No nic - dzięki serdeczne :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@gent: Ponad połowa postów tutaj powinna być w podstawowych zagadnieniach.

zgadzam sie na 110%

A jeśli czujnik oszukuje - to program też chyba źle podaje - więc wynik jest niewiarygodny - czyja wina nieważne, ważne, że źle podaje :P.

jak zmienisz program na inny to nadal bedzie zle podawal ;)

Może Cię to zdziwi, ale szukalem po modelu płyty i co: ZONK - zero postów.

ciesze sie, bo ludzie robia sie coraz bardziej leniwi (nie Ty ale inni)

(...)więc "daj na luz" i nie nerwuj się tak (innych też nie w**) :roll:

ja umiem sie nie dererwowac nawet jak sie na mnie krzyczy :) Wogule sie niezdenerowalem, ale moj post tak wyglada :(

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...