*KROKO* Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam szanowne grono forumowiczów. Czym można mierzyć temperaturę, a dokładniej jaki programik podaje wiarygodne informacje :?: Narazie mam SpeedFan'a, ale nie wiem, czy on nie "wpuszcza mnie w maliny" swoimi wartościami (procek w temacie, mobo w temacie, wentylek - jakiś Mint od Duroniska może zmienie jak $ będzie) i tak od 46 do 55 czasami (jak się dowolną gierkę odpali). Jakie programy polecacie (narazie nie instalowałem softu dostarczanego z mobo) :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 programy nie oszukuja jak co to czujniki 8) " 46 do 55 czasami" - zmien chodzenie i naloz paste :lol: ten temat chyba powinenes umiesic w podstawowych zagadnieniach, ale przed tym mozna bylo zkorzystac z automatycznej pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam szanowne grono forumowiczów. Czym można mierzyć temperaturę, a dokładniej jaki programik podaje wiarygodne informacje :?: Narazie mam SpeedFan'a, ale nie wiem, czy on nie "wpuszcza mnie w maliny" swoimi wartościami (procek w temacie, mobo w temacie, wentylek - jakiś Mint od Duroniska może zmienie jak $ będzie) i tak od 46 do 55 czasami (jak się dowolną gierkę odpali). Jakie programy polecacie (narazie nie instalowałem softu dostarczanego z mobo) :oops: miałem ze 4 płyty gigabyta. Na każdej temperatura była zawyzona, zle czujniki podają :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*KROKO* Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Dzięki @Pretorian. Tylko w jaki sposób można sprawdzić ile jest rzeczywiście stopni - nie wiem, może gdzieś jest podane jaki jest błąd, może ktoś już to "fizykalnie" zbadał? @gent: Ponad połowa postów tutaj powinna być w podstawowych zagadnieniach. Jeśli Cię to bawi - to sobie pisz takie posty. Chłodzenie zmienie (ale o co z tym chodzeniem Ci "chodzi ;) to nie wiem), paste mam. A jeśli czujnik oszukuje - to program też chyba źle podaje - więc wynik jest niewiarygodny - czyja wina nieważne, ważne, że źle podaje :P. Może Cię to zdziwi, ale szukalem po modelu płyty i co: ZONK - zero postów. A przecież firma mogła zmienić w danym modelu czujniki na inne - nieprawdaż - więc "daj na luz" i nie nerwuj się tak (innych też nie w**) :roll: To pewnie nawet i o 10stopni może przekłamywać - ciekawe :) No nic - dzięki serdeczne :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 @gent: Ponad połowa postów tutaj powinna być w podstawowych zagadnieniach.zgadzam sie na 110% A jeśli czujnik oszukuje - to program też chyba źle podaje - więc wynik jest niewiarygodny - czyja wina nieważne, ważne, że źle podaje :P. jak zmienisz program na inny to nadal bedzie zle podawal ;) Może Cię to zdziwi, ale szukalem po modelu płyty i co: ZONK - zero postów.ciesze sie, bo ludzie robia sie coraz bardziej leniwi (nie Ty ale inni) (...)więc "daj na luz" i nie nerwuj się tak (innych też nie w**) :roll:ja umiem sie nie dererwowac nawet jak sie na mnie krzyczy :) Wogule sie niezdenerowalem, ale moj post tak wyglada :( pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ja mysle ze dobre [w miare] sa SpeedFan oraz Everest [dawniej AIDA] ale oczywiscie wszystko najlepiej mierzyc termometrami z rdzenia procesora... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...