lookasw Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam wszystkich forumowiczow! Juz kiedys poruszylem ten temat w moim poscie, ale w sumie nie uzyskalem odpowiedzi. Konfiguracja mojego kompa to AMD Duron 950 MHz, GeForce 2 MX 400, plyta ECS K7VZA, 128 MB SDRAM 133 Mhz, dysk SAMSUNG 20 GB. Nad tym wszystkim panuje Windows 2000 :P. Od pewnego czasu (mimo formatow) mam doczynienia z dziwna sytuacją. Opiszę to wam na przykładzie oglądania filmu. Zapuszczam sobie np. w Vplayerze jakis DivX-owy film. Przez pol godziny idzie normalnie, po czym nagle dzwięk zaczyna skakać i obraz przestaje się poruszać. Pałzuję film, czekam kolo 15-20 sekund i wszystko znów w najlepszym porządeczku. Ta sytuacja powtarza się cyklicznie powiedzmy co 45 minut. Po prostu system co jakiś czas tak się zamula, że nie można nic robić. Kiedyś na tym samym kompie i z tym samym systemem nie miałem takich kłopotów. Myślałem, że może to wina uaktualnień, które zainstalowałem, ale po ostatnim formacie nie odwiedziłem witryny Windows update i mimo to problem nie zniknął. Może wiecie co to może być? Wirus żaden raczej mi nie doskwiera, gdyż używam antywira AVG 7.0 Pro. Pozdrowienia Lukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Jakie masz kodeki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasw Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Stary to nie problem kodeków. Pisałem tylko przykładowo o odtwarzaniu filmu. To samo dzieje sie, gdy buszuję sobie po necie, gadam przez gg, itd. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zobacz czy w czasie "zamulania" nie uruchamia sie jakis program skaner antyvirusowy/update itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasw Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Nie sadze , zorientowalbym sie gdyby taka sytuacja miala miejsce . Poza tym mam wylaczony harmonogram zadan i akutualizacje automatyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napi Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Wywalic antyvira, zbedne uslugi oraz inne programy ladowane przy starcie. Przejzec menedzer zadan czy nie ma uruchomionych jakis obcych aplikacji i obserwowac... Jak zacznie sie zamulac, spojz ktora z aplikacji zajmuje najwiecej pamieci procesora. Jak sie znajdzie, usunac ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasw Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 No i sprawdzilem, raz najwiecej pamieci zajmowala przegladarka Mozilla Firefox, a innym razem internet explorer :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napi Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Oczywiscie mialo byc: (...)najwiecej czasu procesora(...), ale mysle, ze sie zrozumielismy ;). Firefox jest znany z tego, ze zajmuje troche procesora... Sproboj go wylaczyc i zobacz czy bedzie Ci sie lepiej pracowalo. Mam nadzieje, ze powylaczales wszystkie zbedne programy, uslugi itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...