BeRNaL Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 mam nadzieje ze to odpowiednie forum na tego topic-a. mianowicie chce zapytac jak najlepiej utworzyc partycje na takim dysku. napewno bede robil partition magic-iem, pytanie jest o to na jakie wielkosci go podzielic zeby bylo optymalnie i wydajnie. na dysku bedzie duzo filmow i muzyki wiec beda male i duze pliki i chodzi mi o to tez zeby nie kombinowac czy miu sie zmiesci film na ta partycje czy szukac miejsca na innej. beda tez dwa systemy: win 98se i win xp pro. byc moze to lamerskie pytanie, mimo wszystko oczekuje jakichs podpowiedzi. z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 czy nikt niechce mi pomoc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 ja bym zrobil tak 50GB - filmy 15GB - Muzyka 5GB - system 10GB - cala reszta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 8 GB system . Dwa razy po 30 GB ( badz jeden 60) , jeden na filmy a drugi tez na filmy czy tam na gry jak chcesz . Reszta na mp3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Tak jak poprzednicy. Jeden dysk na System programy i może nawet gry bo i tak po formacie trzeba bedzie je instalowac a reszte dzielisz jak chcesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 spoko i dzieki, w sumie niedoczekalem sie odpowiedzi na czas bo juz jest zrobione ale podzielilem tak: 2.5 gb na win98se 2.5 gb na download :) 8 gb na xp 12 na gry 13 na programi i mp3 42 na filmy nbie wiem czy dobrze czy nie, w kazdym razie mi odpowiada narazie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 spoko i dzieki, w sumie niedoczekalem sie odpowiedzi na czas bo juz jest zrobione ale podzielilem tak: 2.5 gb na win98se 2.5 gb na download :) 8 gb na xp 12 na gry 13 na programi i mp3 42 na filmy nbie wiem czy dobrze czy nie, w kazdym razie mi odpowiada narazie :wink: Narobiles tych partycji , troche za duzo . Gry programy i mp3 trzeba bylo dac na jednej , a ten download 2,5 GB to na cholere robiles ;) mogles sobie katalog zalozyc . Im mniej partycji tym lepiej , znajomy wogule nie dzieli 80 GB dysku . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Ja slyszalem, ze im wiecej partycji tym wolniej dysk chodzi? I to chyba prawda :D. Ja zawsze robie 2 max 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 5 gb na system a reszta wedle uznania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 no teraz to juz pozamiatane, chyba ze bede robil gruntowne czyszczenie dysia to pozmieniam, do tej pory mialem 2 partycje 2.5 na system i reszta, a dysk 40 gb.coz narazie dysio wymiata jak trzeba wiec niebede nic juz grzebal ale wielkie dzieki za zaintereowanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 no teraz to juz pozamiatane, chyba ze bede robil gruntowne czyszczenie dysia to pozmieniam, do tej pory mialem 2 partycje 2.5 na system i reszta, a dysk 40 gb.coz narazie dysio wymiata jak trzeba wiec niebede nic juz grzebal ale wielkie dzieki za zaintereowanie :) Sam pisales ze bedziesz robil partycje Partition Magiciem, wiec nie rozumiem w czym problem, pozmieniaj rozmiary, pozlaczaj partycje do kupy, i.t.p. W konu ten program to potrafi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 aj mam : 4gb winxp 2gb win98 4gb linux 256mb linux swap reszta - wiadomo, dane gry duperele i według mnie taki podział jest najlepszy (to znaczy systemy i reszta) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 2. prawo Murphy'ego: Doswiadczenie jest wprost proporcjonalne do stopnia zniszczenia sprzętu cos moge o tym powiedziec ;) juz z 30 procow zjaralem, nie zlicze plyt glownych ;) szkoda ze wszystkie padly od skroplonej wody badz umarly same po jakims czasie (na szczescie wszystkie wymieniali na gwarancji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 aj mam : 4gb winxp 2gb win98 4gb linux 256mb linux swap reszta - wiadomo, dane gry duperele i według mnie taki podział jest najlepszy (to znaczy systemy i reszta) tez potwierdzam (z wlasnego doswiadczenia) ze najlepiej dzielic dysk na male partycje dla systemu i reszta ja mam tak: 2 GB win98 4 GB win XP 40 GB na reszte a drugi dysk: 2 GB - partycja typu Download :wink: 4 GB - reszta przy takiej konfiguracji OS bardzo szybko startuje, bo pliki systemowe sa w jednym miejscu a nie porozruczane po calym obszarze dysku i glowica nie musi latac jak powalona po calym talerzu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...