Manex Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Mam problem z dyskiem twardym. Zakupiłem sobie dysk WD Caviar 80 gb 8 mb cache, ata 100, i po zamontowaniu go włączam kompa i nie chce sie on włączyć. pokazuje się logo firmy Mercury[taką mam płytę-mercury knu 400xl] i nawt nie moge wejść do biosu płyt głównej. czy jest tospowodowane nie wykryciem przez płytę gł. dysku?? dodam że dysk obsługuje ata 66,100,133. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 a bez podlaczonego HDD mozesz wejsc? sprawdź czy dobrze podpiales Primary/Secondary IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manex Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 dysk na pewno dobrze podpialem a do biosu moge wejść jak nie ma dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 A zworke ustawiłeś ;) na sigle drive ?? czyli jedno urządzenie na tasmie. Wyciagnij zworkę wogóle z dysku i podepnij do taśmy ale żadnego innego urządznie nie podłaczaj pod nia. Taki urok Caviarów P.s. Twój dysk jest caly czarny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ostatnio mialem watpliwa przyjemnosc spotkac sie z WD i zauwazylem, iz jedynym i sensownym miejscem dla zworki jest CS czyli Cable Select - po ustawieniu dysku na MASTER (samego na tasmie) mialem podobne problemy, jak tu opisane... Po prostu WD nalezy wyciagnac z pudelka (opakowania), BRON BOZE przestawiac zworke, podlaczyc do kompa i bedzie dzialal i dzialal .. az sie zepsuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 podlaczyc do kompa i bedzie dzialal i dzialal .. az sie zepsuje. Dobre :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...