Peef Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam! Ostanio chciałem zflashować bios w XpertVision 9800se@pro. Flashromem zgrałem bios, Rabitem przerobiłem VendorsID (żeby wykrywał jako 9800pro) i podniosłem taktowania pamięci. Odpaliłem kompa z dyskietki startowej, zapuściłem flashroma. Gdy dałem parametry: flashrom -f 0 nowy_bios.rom udawał, że coś zmienia, ale bios był ten sam (zgrałem z ciekawości). Potem jeszcze raz flashowałem: flashrom -f -p 0 nowy_bios.rom . Tym razem wyskoczył error: Block protect not disabled. Jak mogę odblokować bios w tej karcie, żebym mógl wgrać nowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manex Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 źle. zrób sobie bios jako . bin a nie rom. programikiem rabit a potem wpisz komęde: flashrom -p 0 nazwa_pliku_z_biosem.bin - f Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peef Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 To nic nie daje. Mam zablokowane zmienianie biosu. Czy problem rozwiązuje ten progs do flashowania kart Gigabyte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiub1 Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Tak ,sciagnij sobie programik GVF12 . Polecenie to gvf12 -u - f nazwa biosu.bin Na 1000% pojdzie. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...