Skocz do zawartości
milicja3

ABIT KW7 /KT880/

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy Abit, przed tem miałem Asusa KT600-bardzo nieudany model. mam następujący problem. Po starcie i wykryciu urządzeń na IDE płyta czegoś szuka trwa to około 5 minut potem przechodzi do następnego czarnego ekranu i znowu około 5 minut. Sama instalacja Win XP SP2 ekspresowa około 20 minut.

konfiguracja IDE1 Seagate Barracuda 7200 40 GB master

Seagate Barracuda 7200 120 GB slave

IDE2 Liteon 832S master

Quantum Fireball ATA 66 15 GB slave

Grafa Gainward 4800 SE muza SB Audigy 2, komp jest w sieci 6 userów DSL 1000 na freesco.

Ogólnie procedura startowa trwa około 10 minut.

Proszę o pomoc jak przyśpieszyć start.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszperaj w biosie ,wylacz wszystkie nieuzywane urzdzenia (sata ,siec ,dzwiek - niepotrzebne skreslic)

JA tak oftopicowo z racji ze zadnego testu tej plyty:

czy moglbys podac jakie ta plyta ma regulecje napiec na procka ,pamiec i NB ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abit ma pewnie inaczej wykalibrowany czujnik - nie przejmuj sie ta temp

co do napiec to jakis dziwny syf - jak przegladalem PDFa z manualem to nie bylo tam procentow tylko normalne wartosci np. 1.65v - ciekaw tylko bylem czy jest do 2.3v czy mniej

mowilem ze jakies urzadzenie zwalnia start :D

co do fsb200 to proponuje ustawic te fsb198 i zmienic FSB:AGP:PCI na 6:2:1 i dalej zwiekszac fsb

jak nie pomoze to ustawic odrazu fsb202 pomijajac 200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wszystkie opcje masz na User set (Manual czy Expert albo jeszcze podobnie) i nadal to samo to wychodzi na to że płyta pozwala podnieść FSB tylko o 32 w stosunku do standardowego na procku. Poszukaj w manualu może jest gdzieś zworka na płycie która to odblokowuje. Jeśli nie ma, to chyba tylko drut mod Ci został (teraz nie wiem czy w sempronach sztuczka z L12mod też działa, ale to ktoś się wypowie co tego na nich próbował).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...