Subon Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Mam problem: Chcialem wpinac tasme druga strona i niestety.. poszedł pin, tzn. wgniótł sie do srodka. Chyba przez to dysk strasznie wolno chodzi, tzn wolno sie win xp laduje, ogolnie-bardzo wolno chodzi, przed tem wszystko bylo OK! Czy mozna to jakos naprawic, bo gwarancji raczej nie przyjmą... Mój dysk- IBM 160GB Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 weź szczypczyki do elektroniki montowania albo takie do obcinania skórek przy paznokciach i wyciągnij - jeśli choć kawałek widać tego pina jeśli nie to trzeba wszystko rozkręcać - a o tym to juzci nic nie powiem bo nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 mi się wyłamał,to z Cu zrobiłem mały bolec,na stałe do taśmy i działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 ah te ibm w sumie to ibm nie ma nic z tym wspolnego chlam jakich malo mialem podobny problem tylko ze nie wcisnal sie do konca i wyciagnalem go powoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 miałem taki sam problem to go przylutowałem do dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 miałem taki sam problem to go przylutowałem do dyskuTaki sposób naprawi uszkodzenie, ale kiedy będziemy chcieli wymienić podzespoły kompa nie będzie tak łatwo. Może to też uszkodzić dysk. Weż szczypce i spróbuj delikatnie wyciągnąć to co wglęzło do środka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Witam! Udało się! Wziąłem małe nożyczki do paznokci :) ,i zaczalem bawic sie z tym, okazalo sie, ze oprocz tego jednego wklesnietego pinu były jeszcze dwa skrzywione. Wszystko wyprostowalem, porownywalem z moim drugim dyskiem Samsungiem 80GB. Po odpaleniu kompa dysk chodzi tak jak powinien, czyli bardzo szybko. Xp-ek zainstalowal sie w ok.10 min, a na dodatek jest BAArdzo cichy! Jakos nie moglem sie przeekonac do Hitachi/IBM, ale jednak go zakupilem i z cala pewnoscia, nazekac na niego nie mogę, wręcz przeciwnie:) Dzieki Wam za rady, Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...