Skocz do zawartości
boofi

problem z OUTLOOK EXPRESS (winXP)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

forum przeszukałem ale nic nei znalazłem na ten temat

sprawa wygląda tak:

podczas kompaktowania wiadomości w outlooku EXPRESIE przez przzypadek wyłączyłem kompa

obecnie skutek tego jest taki ze outlook exprese nei startuje a mianowicie mowi cos takiego ze

nei mógł uruchomić menadżera kont internetowych W komputerze zabrakło pamięci albo dysk jest pełny (3 gb wolnego na C) i ze skontaktować sie z microsoft 0x80007114

2 okienko co wyskakuje : nie mozna uruchomić OE bo biblioteka MSOE.DLL nie moze zostać zainicjalizowane

Program outlook express nei mozebyć prawidłowo zainstalkowany

tyle pisze

co do listy kontaktów to sam sobie ją wyciągnełem

podobnie wszystkie (albo i nie) wiadomości ( R-mail - polecam ) dodam ze w katalogu identities/smieszne cyferki/itd nic nei było ......

sądze ze rozwiazaniem bylo by odinstalowac w jakis sposób outlooka expresa - ale w tym problem jak

jest on chyba zblokowany w jakis sposob z IE ?!

z programów nei da sie odinstalowac

a w skladnikach windows mozna co najwyzej usunac jego nazwe z menu start ....

czy została mi tylko reinstalacja SYSTEMU

moze ktoś mądry coś na to doradzi

dadam ze nei chce kozystac z innych programów do obsługi kont....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zostaw outlooka i zacznij normalnych progsów użwyac tzn. do mejli to tylko i wyłacznie Mozillia Thunderbid ;], a do przegladania stron czywsicie ;] Firefox :P:D, a outlooka da sie odinatlowac były dzieś kiedyś trzeba pusuwać dzieś wpisy hide w jakimś pliku windowsowym ale nie pamietam dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RAFIKO36 ---> DZIĘKI mistrzu rozwiązałeś moje problemy !!

problem dało się rozwiązać i to bez problemu

jeszcze raz dzięki

jestem ci dłużny

a dla potomnych gdyby ktos to zobaczył - jest na to sposób :

Nie można uruchomić programu Outlook Express, ponieważ biblioteka Msoe.dll nie może zostać zainicjalizowana.

Nie można uruchomić programu Outlook Express. Aplikacja nie mogła uruchomić Menedżera kont internetowych. W komputerze zabrakło pamięci lub dysk jest pełny. Aby uzyskać dodatkową pomoc, skontaktuj się z obsługą techniczną firmy Microsoft. (0x80007114)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boofi, tyle czasu na forum i nie zauważyłeś jeszcze przycisku Dołączona grafika :?: :evil:

....

II. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy:

....

6. Unikać zamieszczania w danym wątku kilku swoich postów z rzędu - jeżeli pojawia się potrzeba dopisania czegoś do wysłanego już posta, należy skorzystać z opcji "zmień" (ikona Dołączona grafika w poście).

....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem !

zauważyłem ale mi sie trochę pomyliło

na pewnym forum jest mechanizm który dopisuje do starych wiadomości

i dla tego bez problemu sobie odpowiadałem "na nowej kartce" i jak odświeżylem zobaczyłem swój błąd

ale problem naprawiłem :-D

pozdrawiam i udanego sylwestra życzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi