Skocz do zawartości
got3

Mp3 player - noname czy markowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewien dylemat tyczacy sie kupna mp3 playera. Mam okazje kupic takowy za 250 zł, ale noname. Jego dane techniczne:

-zasilanie z baterii AAA

-sluchawki

-kabel usb 1.1

-dyktafon

-karaoke

-wyswietlacz lcd niebieski

- flash disc 256MB

Towar sprowadzony jest z zagranicy.

Juz mialem go brac, ale widzialem w MediaMarkt MuVo 256 MB wersja bez wyswietlacza za 199zl. Nie wiem czy ten sie bardziej oplaca. Czy dzwiek w takich playerach naprawde az tak uzalezniony jest od bebechow czy mozna wszystko nadrobic sluchawkami? W koncu ten noname to 50 zl wiecej, ale za to ma wyswietlacz, ktory znacznie ulatwia uzytkowanie. Sam nie wiem co o tym myslec.

Dziek z gory za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@got2 - mam akurat taki w domu od kumpeli 128MB/bez LCD, za 30-40eur.

Cicho gra, mp3 powyzje 128kbps stopuja i trzaskaja, ogolnie lipa.

Ktos zapyta, po co az >128kbps, po to,zeby bylo!

Powinno chodzic.

Tez wole, sprzet markowy, Tyu tez powinienes taki brac, jest na lata!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ostatnio widziałem coś takiego: Zoltrix Z-cyber MACER 256MB. Cena poniżej 300pln. Słuchawki i radio (w słuchawkach) ponoć tragiczne. Ale ciekawe, jak reszta, obudowa wygląda solidnie, usb od razu bez kabelka.

I pytanko, Zoltrix to sprzęt markowy? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie chodzi ci o taki:

http://allegro.pl/show_item.php?item=39242436

Ja go mam i jest bardzo dobry. Na akumulatorkach ciagnie ponad 8 godzin (ciaglego grania). Jakosc dzwieku dobra, wyswietlacz pomaga i to bardzo ;] Bez tego nawet playera nie szukaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za sprzet ten Zoltrix?

Nie tak dawno temu jeden z największych producentów doskonałych modemów :)

A wracając do tematu to też miałem dylemat czy kupić drogiego playera (iRiver, Samsung itp.) czy może zaoszczędzić sporo kaski i kupić na przykład takiego Zoltrixa. Doszedłem do wniosku że tańsze playery (również "noname") i tak mają w środku bebechy samsunga lub philipsa. Różnią się tylko wyglądem zewnętrznym, dodatkowym wyposarzeniem i (chociaż nie zawsze) jakością wykonania. Tak więc mój wybór padł na tego Zoltrixa (Zoltrix sprzedaje mp3 playery pod marką Z-cyber) i do tego słuchawki Sennheisera. W sumie jakies 280 zł za playera z możliwością rozbudowy pamięci i najlepszymi słuchawkami w swojej klasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla tych, co uważają że pojemność ma znaczenie polecam APACER'a AV220 512MB - nie ma wyświetlacza i kosztuje 290zł - jestem akutalnie w jego posiadaniu i jestem ogólnie zadowolony

aha... jako argument za posiadaniem playerów bez wyświetlaczy mogę powiedzieć jedno - trzymając playera w kieszeni na nic mi się nie zda ten wyświetlacz: liczy się, że gra to co sobie wgrałem w domciu

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to rzecz gusta... wgrywam na mpeka te utworki, które chcę posłuchać w danym dniu, zakładam słuchawki, wbijam się do autobusu i jazda do szkoły - a muzyczka sobie leci

z tym wyświetlaczem to jest głupota: Creative za sam wyświetlacz woła 150zł, nigdy w życiu bym nie dał tyle za takie gówienko (bajer) tyle hajsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystajac z okazji dopisze sie do tego topicu. Kupilem niedawno na allegro MuVO TX. Czekam sobie na paczuszke i w miedzy czasie zaczalem zastanawiac sie nad kwestia zasilania. nie bardzo mam ochote latac co dwa dni po baterie, a muzyki slucham bardzo duzo. Chcialem kupic jakies akumulatorki. Najwieksza pojemnosc jaka znalazlem to:

www.allegro.pl/show_item.php?item=39306399

Tyle, ze to tez jakis no name. Jak myslicie, czy beda z tym jakies problemy ? I czy to bezpieczne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi