Skocz do zawartości
pac

Pasta silikonowa "H" ???

Rekomendowane odpowiedzi

JA takiej pasty uzywalem jak mialem jeszcze pentiumII 266 i pentium III 533EB (szal to byl) Znaczy najpierw nie uzylem zadnej i... no i sie 266 wyprazyl niestety :( wiec w 533 walnalem ta paste, podkrecilem do ok 650 (nie pamietm dokladnie, sorry) i chodzil pieknie przez dwa lata.Pewnie ekstremalnych wartosci nie przezyje, ale lepsze to niz nic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Używałem tej pasty jeszcze całkiem nie dawno (w kompach przezmnie złożonych do dnia dzisiejszego jest na jądrach :P )szczerze powiedziawszy nie mogę na nią narzekać - temperaturka OK. Jednak polecam zakup czegoś lepszego może ArcticSilver5 ostatnio się na nia przeżuciłem i nie nażekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory że się do tematu podepnę 8)

Niedługo dokładam dodatkowe radiatory do mojego ,zasilacza linkworld(lol)

Nie chce mi się sprowadzać kleju termoprzewodzącego,gdyż na taki sprzęt szkoda funduszy,zatem wg

założeń radiatory mają być klejone przy użyciu kleju silikonowego który nakłada się po podgrzaniu

Już testowałem go ,nawet się trzyma,ciepło też przewodzi w miarę,ale czy oby nie zamało?bo radiatory będą klejone ,również do mosfetów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

srebrny titan nie jest zły, kiepski jest arctic cooling srebrny ;-) słabszy od H mimo tej swojej srebrności,,, obecenie u mnie AS5 - nie wiem jak się dokładnie krztałtują różnice (zmieniałem na raz procka i paste) ale na a7v880 i zalmanie 7000alcu - axp2000+ (thorton) @ 2200MHz i 1,7v potem 2500+ (barton) @ 2440MHz 1,65v z AS5 - barton ma niższe temp o jakies 2-3*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

srebrny titan nie jest zły, kiepski jest arctic cooling srebrny ;-) słabszy od H mimo tej swojej srebrności,,, obecenie u mnie AS5 - nie wiem jak się dokładnie krztałtują różnice (zmieniałem na raz procka i paste) ale na a7v880 i zalmanie 7000alcu - axp2000+ (thorton) @ 2200MHz i 1,7v potem 2500+ (barton) @ 2440MHz 1,65v z AS5 - barton ma niższe temp o jakies 2-3*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceramiq napewno lepszy niz Titan srebrny

1202432[/snapback]

tylko że titan przewodzi prąd, a jak nie chcesz ryzykowac nawet tej "niby" nie przewodzacej prądu arctic silver 5 to "H" albo za 15zł ceramique będzie spoko

ktos wyżej napisał "poszukaj po serwisach OC"

patrz nie muisz daleko latac

http://www.tweak.pl/artykul/pasty_termo2

http://www.tweak.pl/artykul/pasty_termo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi