marcin_groen Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 oto fragment maila ktory otrzymalem w odpowiedzi od MSI na pytanie czy plyta posiada blokade AGP/PCI. Dear Customer, Yes, the mb and chipset does not support PCI Divider which will OC the PCI or AGP Bus when OC the CPU FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Czyli nie ma? To marnie troche.. myslalem ze wszystkie plyty na Nforce3 maja blokade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 ta płyta jest na via nie na nforce! wg. specyfikacji chipset VIA K8T800 Pro ma blokade ale jak widac w praktyce jest inaczej przynajmniej u msi :):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Chipset ma blokadę (o ile pamieć mnie nie myli) ale to czy ona jest zaimplementowana zależy od producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 oto fragment maila ktory otrzymalem w odpowiedzi od MSI na pytanie czy plyta posiada blokade AGP/PCI. Dear Customer, Yes, the mb and chipset does not support PCI Divider which will OC the PCI or AGP Bus when OC the CPU FSB. Ma blokadę na 100%. Na tej płycie zrobiłem HTT o częstotliwości 260 MHz, więc musi mieć :D Za kilkadziesiąt minut podlinkuję do mojej recki, którą wklejam na stronę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 U mnie jak ustawie fsb z poziomu biosu np na 215 to wywalaja mi sie aplikacje 3d (vpu recover - podejrzewam ze to wina zbyt wysokiej czestotliwosc agp) natomiast z poziomu windowsa programem CoreCenter smiga wszystko na fsb 235, wiecej nie robie bo mam sata raid i boje sie o dyski :):) programy tylu everest, clockgen niezaleznie czy podnosze fsb z poziomu biosu czy windowsa pokazuja wzrost czestotliwosc agp. no i oczywiscie testowalem wszystkie 3 ustawienia agp/pci w biosie (66mhz, 75mhz oraz default - nie wiem po co taka opcja w biosie skoro nic nie daje, przynajmniej u mnie :) aktualnie mam wersje biosu 3.31 - jakas przyslana od msi, wczesniej mialem 3.2 oficjalna wersje ze stronki i to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 U mnie jak ustawie fsb z poziomu biosu np na 215 to wywalaja mi sie aplikacje 3d (vpu recover - podejrzewam ze to wina zbyt wysokiej czestotliwosc agp) natomiast z poziomu windowsa programem CoreCenter smiga wszystko na fsb 235, wiecej nie robie bo mam sata raid i boje sie o dyski :):) programy tylu everest, clockgen niezaleznie czy podnosze fsb z poziomu biosu czy windowsa pokazuja wzrost czestotliwosc agp. no i oczywiscie testowalem wszystkie 3 ustawienia agp/pci w biosie (66mhz, 75mhz oraz default - nie wiem po co taka opcja w biosie skoro nic nie daje, przynajmniej u mnie :) aktualnie mam wersje biosu 3.31 - jakas przyslana od msi, wczesniej mialem 3.2 oficjalna wersje ze stronki i to samo Kurcze dziwne. Masz ta samą wersję płyty co ja. Spróbuj przeresetować ustawienia BIOSu i ustaweić go od nowa (tylko to mi przychodzi na myśl. Aha i tu jest recka - http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=114 która wczoraj obiecałem, ale jak zwykle się spóźniłem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 focus_ mam pytanie - jak ty to zrobiłeś?? mam tą płyte i nie moge sie wybić na HTT powyżej 240. Zwiększenie napięcia nic nie daje. komp albo sie wiesza albo resetuje. To nie temperatury bo w stresie max. 42 stopnie. Pomożecie?? Chciałbym osiągnąć około 2.4 GHz. Dodam że mam najnowszy bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 bez blokady agp/pci nie ma sesu podkrecac za wysoko szkoda dyskow, grafiki - ja juz postanowilem zmienam plyte :):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 focus_ mam pytanie - jak ty to zrobiłeś?? mam tą płyte i nie moge sie wybić na HTT powyżej 240. Zwiększenie napięcia nic nie daje. komp albo sie wiesza albo resetuje. To nie temperatury bo w stresie max. 42 stopnie. Pomożecie?? Chciałbym osiągnąć około 2.4 GHz. Dodam że mam najnowszy bios. Pisałem już o tym w innym wątku ale napiszę jeszcze raz :) - płyty podkręcały się bardzo dobrze. Jedyne co ujemne zauważyłem, to fakt iż nie dało się rady przeskoczył z 200 na 250, trzbea było ją podkręcać stopniowo - może to wina okreslonego BIOS'u, ale jak przeswkakiwałem co 20 - 25 MHz to szło oki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...