Xanagaz Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Jakieś wrażenia :?: Czy to jest najlepsza nagrywarka na 300zł,- jak "na teraz" Ktoś już kupił :?: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ja osobiście mam tylko nagrywarke CD litona i przymierzałem się właśnie do DVD ale znajomy który miał odradzał mi mówił że lepiej wybrać NEC-a w tym przedziale cenowym od innych słyszałem różne opinie o Liteon jedni zachwalająinni jadą z nim równo w sumie sam jestem ciekaw co ludzie powiedzą w tym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 jak ktos kupi tego 1673S to niech mi podesle biosik :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) w czym moze byc problem kolega dzisiaj kupil LITEON 1673S i podoblo "mineło 18 minut a nagrał 40 % z prędkością x8" w czym moze byc problem Edytowane 26 Marca 2005 przez qaz43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 w czym moze byc problem kolega dzisiaj kupil LITEON 1673S i podoblo "mineło 18 minut a nagrał 40 % z prędkością x8" w czym moze byc problem 1350087[/snapback] Nie ma wlaczonego DMA dla nagrywarki dvd lub nie zainstalowal aspi - windows domyslnie tych sterownikow nie instaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam jestem posiadaczem tej nagrywarki od tygodnia i wypala wszytko jak należy zmieniłem w niej bios na JS05 i śmiga w porównaniu do neca mój kumpel se kupił model 3250a i pali mu filmy dvd nie mógł przegrać wszytkich części władcy pierścieni a ja je bez problemu wypaliłem.Dla mnie ta nagrywarak jest najlepsza i nie żałuje że ją kupiłem. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Co to za model 3250a. Bo ja mam 3520a. Paru kumpli mialo liteony, i nie byli zachwyceni. Musieli kupowac do tego markowe plytki, a ja wypalam na noname i wszystko jest dobrze. Sam mam liteona cd-rw 2,5 roku wypala cicho i bez zarzutu, ale mimo wszystko dvd-rw wybralem neca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 mam tego litka , czy jestem zadowolony , hmm powiem ze Tak narazie palilem na maxwellah 4 nie bylo i nie ma bledow , pierwsze plytki palilem na biosie js02 pozniej zminana na js05 pali pieknie , w porownaniu z nagrywara cd lg ( 52 , 24 52 ) < patrz podpis ) jest cichszy ( jest glosny ale nie tak denerwujacy jak nagrywara cd ) to wyle odemnie aha zaplacilem 208 ( albo jakos tak ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1980 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Witam powiem ci swoja historie. Miałem litka 1633 fajna nagrywarka super wypalała i super dzialała do momentu gdy nie zaczołem zmienia w niej biosy i inne histroie. ale oki nagle odczytywała płyty ale nie nagrywała wiec ja buch do sklepu i dostałem w zamian 1673 i jestem zadowolony na maxa mam teraz biosik js05 i smigam na maxa jak chcesz wybierz litka a podzespoły masz sony.. co wiecej chciec jak bedziesz chcial wgrasz bios od soniaka jakiegos i bedziesz sie tylko chwałił miedzy kolegami ale takiego czegoś nie polecam. Pozdrawiam i zycze trafnego wyboru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) Mam problem. Dziś nagrywałem płytke DVD-R. Nagrywała się prawie godzine. Wcześniej było wszystko lux nagrywała poniżej 10 min. Co się stało? Jak sprawdzić czy mam włączone DMA i czy mam zainstalowane ASPI? Edytowane 21 Lipca 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 najszybciej w Nero tool info tam masz wszystko czego mozesz chciec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Hmm... w nero toolkit mam wyłączone DMA na cd-romie i na tym lajt onie, a Aspi mam : not installed :/ Jak włączyć to DMA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 moj komputer ---> prawym ---> wlasciwosci ---> sprzet ---> menadzer urzadzen ---> kontroler IDe ---> dla kazdego kanalu osobno --> wlasciwosci --> ustawienia zaawansowane jezeli nei pomoze nalezy kompletnie usunac kanal IDe resetnac kompa i zainstalowac jeszcze raz stery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Ok zainstalowałem ASPI (plik frcaspi17.zip) i włączyłem to DMA. Teraz jeszcze sprawdzić czy działa :wink: Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouzeQ Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Mam pytanko jaki aktualnie BIOS polecilibyście do tej nagrywarki? Ja mam fabryczny i właściwie wszystko OK ale miałem raz problem z wykryciem rodzaju płytki DVD A może pasują tu jakieś "magiczne" BIOSy upgradujące model do czegoś wyższego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...