Ozzy_diamond Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Kupiłem okazyjnie kość 512MB DDR Nanya cl2, miałem wcześniej kostkę 256MB tej samej firmy, więc mam teraz 768MB. Zastanawiam się czy sprzedać te 256MB, jak myślicie, do czegoś potrzebne jest więcej niż 512MB :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Moim zdaniem powinienes sie pozbyc tych 256 MB, zupelnie Ci wystarczy tyle ile masz. No chyba ze produkujesz filmy i zajmujesz sie profesjonalną obróbką grafiki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 768Mb to dopiero poczatek jesli zamierzasz dlubac cos na np. Softimage XSI lub renderowac Pixar Rendermanem. Mental Ray dla przykladu po zastosowaniu AA 2/5 w scenie z wlosami renderowanej z w miare dobra jakoscia zassa ok 1Gb Ramu. Dobrym przykladem jest tez obrobka wideo. Nie trzeba chyba nikogo przekonywac o ile bardziej komfortowa jest praca po wrzuceniu kawalka filmu do Ramu niz ciagly odczyt z dysku. Jesli tylko rozrywka to smialo 512 wystarczy (subiektywna opinia). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 nie warto sprzedawac, bo potem mozesh tego zalowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 :lol: :lol: za ile sprzedajesz $$$ :lol: :lol: moze odkupie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Tak Tak powinienes sie pozbyc tych pamiatek i sprzedac je... MI!!!! Jestem zainteresowany powiec tylko ILE my lord :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Licytujcie :!: :!: :!: Cena minimalna to ~250zł, kto da więcej :!: Pamiątki prześlę za zaliczeniem pocztowym. Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Albo jeszcze inaczej, licytujcie tą pamięć pod tym linkiem: http://allegro.pl/showitem.php?item=5636119 Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Licytujcie :!: , pamięć jest w dobrej cenie i używana tylko 2 tygodnie :wink: Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Jakie FSB max na tych pamiatkach? Na max taimingach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCCo Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Stary nie warto sprzedawac - pamiatek nigdy za wiele :) Ja mam 512mb i kompresuje dvd => divx, czasem sie bawie jakimis zdjeciami cz cos- myslalem ze jak bede mial 512mb to mi wystarczy - kres szybko osiagnalem - skan fotki w 4800 DPI (1,12gb w operacyjnej) dosc szybko powalil moja maszyne na kolana :) - Teraz zbieram na drugie 512 :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Stary nie warto sprzedawac - pamiatek nigdy za wiele Ja mam 512mb i kompresuje dvd => divx, czasem sie bawie jakimis zdjeciami cz cos- myslalem ze jak bede mial 512mb to mi wystarczy - kres szybko osiagnalem - skan fotki w 4800 DPI (1,12gb w operacyjnej) dosc szybko powalil moja maszyne na kolana - Teraz zbieram na drugie 512 pozdro Ja mam 384 MB i w zupełności mi wystarcza, nie odpowiedziałeś w ten sposób na pytanie Ozzy'iego, wcześniej miał 256, teraz ma 768 MB, trzy razy więcej, poza tym pamięci tanieją, jak pisze kupił okazyjnie, a nie dlatego że mu były potrzebne. Na to pytanie powinien odpowiedzieć sobie Ozzy, a swoją drogą był moment gdy 256 MB pamięci kosztowało 120 złotych, teraz sprzedaje za 250 złotych, znasz lepszy moment? PS. Skanowałeś w 4800 DPI? co i po co, bo nie widzę zbytnio sensu takiego skanowania, rozumiem że była to rozdzielczość optyczna a nie interpolowana... PS2. A tymczasem sam piszesz, ze "czasem bawisz sie jakimis zdjeciami", czy warto w tym celu miec 768 MB, zeby sie pobawic? Najlepiej napisz Ozzy'iemu zeby sobie kupil 4 GB, nigdy przecież nie wiadomo już jutro mogą być skanery 56000 DPI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 mrtnt - brawo, to chciałem właśnie napisać :) Ciekawe tylko czy sprzedam te pamiątki za 250zł. Chodzą na 154MHz na 2-2-5-2, dalej zasilacz mi nawala (codegen :cry: ). Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 hmm mozesz sobie zaladowac win98se do ramu zajmie ci 500mb wiesz jak ci sie bedzie szybko wlaczal!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 hmm mozesz sobie zaladowac win98se do ramu zajmie ci 500mb wiesz jak ci sie bedzie szybko wlaczal!!! ...a win98 nie moze :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 stupid question and stiupid answer proste ze nie moze do ramu mozna tylko systemy se ladowac!!!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Chodzą na 154MHz na 2-2-5-2, dalej zasilacz mi nawala (codegen :cry: )Pozdrawiam, A jaki to codegen. Ja mialem z dwoma do czynienia oba 300W. Jeden trzyma napiecia rewelacyjnie (do tego stopnia ze podmienilem go gosciowi z jego obudowy, jemu to wisialo), natomiast drugi- szkoda gadac. Roznia sie tym (zewnetrznie) ze jeden na naklejce w slupku pod +12V ma 10A a drugi 13A. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Przypomnę treść tego topicu: Kupiłem okazyjnie kość 512MB DDR Nanya cl2, miałem wcześniej kostkę 256MB tej samej firmy, więc mam teraz 768MB. Zastanawiam się czy sprzedać te 256MB, jak myślicie, do czegoś potrzebne jest więcej niż 512MB Jeśli ładowanie Windowsów ma być powodem zatrzymania zbędnej ilości RAMu... PS. a może napiszecie jak tego dokonać w praktyce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCCo Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 >Na to pytanie powinien odpowiedzieć sobie Ozzy Tu masz racje - kazdy robi cos innego na kompie - to co jest potrzebne jednym - innym bedzie calkowicie zbedne >znasz lepszy moment? Pracuje w sklepie komputerowym wiec orientuje sie zdeczko w cenach i ich wachaniach :) >co i po co, bo nie widzę zbytnio sensu takiego skanowania A mialem taka potrzebe zrobienia dobrego skanu do obrobki i drukowania. >A tymczasem sam piszesz, ze "czasem bawisz sie jakimis zdjeciami", >czy warto w tym celu miec 768 MB, zeby sie pobawic? Uzywam kompa zarowno do pracy jak i zabawy - sam sie przekonalem ze RAMu nigdy zawiele - ale jak mowilem wyzej - to zalezy od tego co kto robi na kompie Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 mozna tylko systemy se ladowac!!!. pisze sie -mozna tylko systemy sobie ladowac!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Pracuje w sklepie komputerowym wiec orientuje sie zdeczko w cenach i ich wachaniach To bardzo interesujące, ja pracowałem w zyciu w 4 sklepach komputerowych. A teraz założyłem własną firmę. Jak chcesz, mogę Cię zatrudnić, bo potrzebuje jeszcze 2, 3 pracowników, ile Ci placą? Czy masz wyższe wykształcenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Kosher, on mial na mysli Systemy SE :) :D :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 To bardzo interesujące, ja pracowałem w zyciu w 4 sklepach komputerowych. A teraz założyłem własną firmę. Jak chcesz, mogę Cię zatrudnić, bo potrzebuje jeszcze 2, 3 pracowników, ile Ci placą? Czy masz wyższe wykształcenie? a w jakim miescie masz ta firme ?? chetnie zapisal bym sie do niej na robote na wakacje mam na razie srednie (w tym roku maturka) ale na kompach sie znam dosc dobrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Kosher, on mial na mysli Systemy SE :) :D :) Jakie SYSTEMY SE :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 RaF - to dość daleko od Torunia :( Kosher - chyba chodziło o system Windows 98 SE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCCo Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Czy masz wyższe wykształcenie? :) wsumie zbieglismy dosc z tematu - ale skoro pytasz - mam puki co tech. inf. spec. UTK. :) pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 szkoda a moze ma ktos firme w Toruniu i potrzebuje pracownika na wakacje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 RaF - to dość daleko od Torunia :( Kosher - chyba chodziło o system Windows 98 SE No to wreszcie system czy systemy. Tak na powaznie to :wink: :wink: :wink: :wink: fiem o so chosi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 oni maja racje - nie ma sensu trzymac ty 256 !!! lepiej idz i to sprzedaj jak najszybciej i kup kolejne 512 tak dla rownego rachunku :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Chodzą na 154MHz na 2-2-5-2, dalej zasilacz mi nawala (codegen :cry: )Pozdrawiam, A jaki to codegen. Ja mialem z dwoma do czynienia oba 300W. Jeden trzyma napiecia rewelacyjnie (do tego stopnia ze podmienilem go gosciowi z jego obudowy, jemu to wisialo), natomiast drugi- szkoda gadac. Roznia sie tym (zewnetrznie) ze jeden na naklejce w slupku pod +12V ma 10A a drugi 13A. Niestety mój ma 10A :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...