Gość Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 To tak po pierwsze: Moj codegen ma 10A i to prawda jest do niczego! Juz jednego zjarlem, ale na szczescie w sklepie nie robili problemów. Po drugie: Mrtnt z kad jestes??? Ile trzeba miec lat zeby pracowac w takim sklepie (Tylko nie mowcie ze 18 :cry: )??? Co bym tam robił??? Si naprawiał kompy??? Czy wycierał podłoge?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Ile trzeba miec lat zeby pracowac w takim sklepie Ja zacząłem pracę mając 17 lat Co bym tam robił??? Si naprawiał kompy??? Czy wycierał podłoge?? W mojej pierwszej pracy robiłem wszystko to co napisałeś + sprzedaż, obsługa komputerów (wraz z dostawami) + sprzedaż, obsługa i naprawa kas fiskalnych (wraz z dostawami) + sprzedaż, obsługa i naprawa ksero (wraz z dostawami) + sprzedaż, obsługa i naprawa telefonów komórkowych (to był autoryzowany sklep XXX, a ja zdobyłem wszystkie możliwe uprawnienia, własną plombownicę do kas i klucz serwisanta i inne bajery), pracowałem od 6:00 do 20:00 i często odrabiałem "prace domowe". Szczerze mówiąc poszukuje jedynie osób z wyższym wykształceniem i wysokimi kwalifikacjami, nie napisałem że to jest sklep komputerowy. A tak na poważnie, jeśli szukacie pracy, szukajcie pracy w lokalnych sklepach, w takich zawsze poszukują kogoś młodego, kogo mogli by zatrudnić na krótszy okres, wiąże się to z niskimi kosztami zatrudnienia i po prostu się opłaca, najlepiej oczywiście mieć własny samochód. Do odważnych świat należy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Mrtnt - ciagle nie wiemy skad jestes :) Chyba, ze sie czegos obawiasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Mrtnt - ciagle nie wiemy skad jestes :) Chyba, ze sie czegos obawiasz? A co? Chcesz pisać do mnie listy? 8) Woj. śląskie, myślę że tyle starczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 ja jeszcze bym na chwile poruszyl sprawe zasilaczy i pradu na +12V. Jaka jest roznica miedzy 13 a 10? Duza? U mnie akurat jest 13A, z tego co wiem to lepiej, ale co to konkretnie daje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 a ja zrobilem cos za co powinni mnie wpisac na ksiege rekordow Guinessa... Zainstalowalem Windowsa 2000 pl SP2 pro na .... uwaga: Intel Pentium 133 MHz Mobo Intel HX 48 MB EDO RAM S3 trio32 1 MB i co? odpalilem na tej bestji karte tv/radio (tv nie dziala bo ... tlumczyc czemu nie trzeba), radyjko pieknie gra. Mozna jeszcze wlaczyc przegladarke IE6 (gooora dwa okna) i... cwiczyc cierpliwosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carver Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 nie warto sprzedawac, bo potem mozesh tego zalowac Zgadzam sie w100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Kosher, on mial na mysli Systemy SE :) :D :) Jakie SYSTEMY SE :?: Albo se jajca robisz albo....ekhm, nie dokoncze :P SE - Second Edition. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Kupiłem okazyjnie kość 512MB DDR Nanya cl2, miałem wcześniej kostkę 256MB tej samej firmy, więc mam teraz 768MB. Zastanawiam się czy sprzedać te 256MB, jak myślicie, do czegoś potrzebne jest więcej niż 512MB :?: Ja mam 128 ramu na wiecej kaski brak i tez "wystarcza" :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 ja tez mam 128mb DDR i styka! w drugim kompie jest 256 sdram :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_TP Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Ile RAM... ? pytanie jest ogolnie wzgledne bo zalezy do czego dany komputer sluzy, to wiadomo ze jak ktos pisze tylko pod Wordem to 256 MB jest zbedne.. jesli programy, graficzne, renderujace, obrobka video, gry w sumie rowniez troche pamieci potrzebuja, to oczywiscie ze wiecej. Istotna jest tez kwestia uzytego systemu operacyjnego, taki Win 95, 98 i 98 SE (nie wiem jak to sie ma z ME...).. to i tak jemu nie robi roznicy czy ma 256 MB czy nawet 2GB, chodzi tak samo i nawet potrafi wywalic ze "Za malo pamieci by uruchomic Notatnik Windows" poprostu ROTFL.. kiedys z nudow i ciekawosci zlozylem 1 GB RAM.. i nadal to potrafil wywalic, cuz wiadomo zreszta ze systemy z lini 9x sa do zastosowan pro do niczego. No ale wracajac do glownego watku, to uzywane aplikacje w sumie dyktuja jej zapotrzebowanie, najlepiej odpal sobie jakies monitorowanie zuzycia pamieci, popracuj caly dzien, uzywaj wszystkich progsow, i rob nimi rozne rzeczy.. wtedy sie okaze czy tyle a tyle wystarcza :) Osobisie mam 512 MB.. od jakiegos poltora roku, w sumie kupilem mozna by rzec okazyjnie (drugie 256MB bo mialem juz 256) i z nudow, bo nie mialem innego pomyslu co by tu do kompa wlozyc, w sumie to dopiero bylo cos miec 0,5 GB ramu w czasach dominacji 64/128 MB :) Pelne korzysci z tego zaczelem odczuwac po przejsciu na Windows 2000.. chocby buforowanie danych do ramu podczas wypalania plytek, spokojnie mozna kopiwoac dane miedzydyskami, ogladac divxy, pracowac na phptoshohopie, adobe premiere.. czy czyms rownie obciazajacym system, plytka zawsze sie nagra, nawet jesli nagrywarka nie ma burn profa, ogolnie temat ilosci pamieci jest szeroki jak rzeka. Wszystko ogolnie zalezy od danego systemu i uzywanego na nim oprogramowania, a tym samym co dany uzytkownik robi z komputerem. Ale i tak zawsze im wiecej tym lepiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 zainstaluj sobie program, ktory pokazuje ilosc wolnego ramu i mecz komp jak sie da - bedziesz widzial ile ramu potrzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 a ja posiadam 256 Rdramu (RIMM, Rambus) jak zwał tak zwał , i jestem zadowolony, chociaż jak mam udostępnianie internetowe włączone i Firewalla i inne programy to robi sie coraz mniej, mam zamiar dokupić jeszcze 1 GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Ile RAM... ? pytanie jest ogolnie wzgledne bo zalezy do czego dany komputer sluzy, to wiadomo ze jak ktos pisze tylko pod Wordem to 256 MB jest zbedne.. jesli programy, graficzne, renderujace, obrobka video, gry w sumie rowniez troche pamieci potrzebuja, to oczywiscie ze wiecej. Istotna jest tez kwestia uzytego systemu operacyjnego, taki Win 95, 98 i 98 SE (nie wiem jak to sie ma z ME...).. to i tak jemu nie robi roznicy czy ma 256 MB czy nawet 2GB, chodzi tak samo i nawet potrafi wywalic ze "Za malo pamieci by uruchomic Notatnik Windows" poprostu ROTFL.. kiedys z nudow i ciekawosci zlozylem 1 GB RAM.. i nadal to potrafil wywalic, cuz wiadomo zreszta ze systemy z lini 9x sa do zastosowan pro do niczego. No ale wracajac do glownego watku, to uzywane aplikacje w sumie dyktuja jej zapotrzebowanie, najlepiej odpal sobie jakies monitorowanie zuzycia pamieci, popracuj caly dzien, uzywaj wszystkich progsow, i rob nimi rozne rzeczy.. wtedy sie okaze czy tyle a tyle wystarcza :) Osobisie mam 512 MB.. od jakiegos poltora roku, w sumie kupilem mozna by rzec okazyjnie (drugie 256MB bo mialem juz 256) i z nudow, bo nie mialem innego pomyslu co by tu do kompa wlozyc, w sumie to dopiero bylo cos miec 0,5 GB ramu w czasach dominacji 64/128 MB :) Pelne korzysci z tego zaczelem odczuwac po przejsciu na Windows 2000.. chocby buforowanie danych do ramu podczas wypalania plytek, spokojnie mozna kopiwoac dane miedzydyskami, ogladac divxy, pracowac na phptoshohopie, adobe premiere.. czy czyms rownie obciazajacym system, plytka zawsze sie nagra, nawet jesli nagrywarka nie ma burn profa, ogolnie temat ilosci pamieci jest szeroki jak rzeka. Wszystko ogolnie zalezy od danego systemu i uzywanego na nim oprogramowania, a tym samym co dany uzytkownik robi z komputerem. Ale i tak zawsze im wiecej tym lepiej :) swiete slowa... do GG, IE i winampa wystarczy 48 MB nawet pod win2000 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Ile mają w czasie te RAMki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 moje są PC800, jak sie mierzy timingi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[QBS] Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Pracuje w sklepie komputerowym wiec orientuje sie zdeczko w cenach i ich wachaniach To bardzo interesujące, ja pracowałem w zyciu w 4 sklepach komputerowych. A teraz założyłem własną firmę. Jak chcesz, mogę Cię zatrudnić, bo potrzebuje jeszcze 2, 3 pracowników, ile Ci placą? Czy masz wyższe wykształcenie? A mozesz mnie zatrudnic? ;] umiem robic fajne zeczy... Ostatnio zbudowalem bombe z KRETA - srodka do przeczyszczania kibla i wysadzilem szkolny pisuar... SPoko w firmie nie dokonuje sabotazu... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...