Heroic Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 No właśnie, pytanie jak w temacie. Mam płytę Msi BXMaster (chipset BX) i nie wiem czy uda się na niej puścić, któryś z wyżej wymienionych proców. W instrukcji jest, że nie obsługuje RAMu 133 (chociaz taki mam, ale chodzi na 100) i że maksymalny mnożnik to x8. Czy w ogóle opłaca mi się inwestować, jak mam teraz PIII750? Procek jest na przejściówce Slot1=>FCPGA. Nie mam kasy na kupienie wszystkiego od początku (płyta itd.), a NFSU leży i się kurzy, bo nawet nie da się grać w min. detali. Co mam robić- kupować teraz, czy zbierać na całego kompa od nowa? Aha, mam GF4 4200 i 512 ramu, czyli na NFSU w 640x480 powinno wystarczyć. Może ktoś z Was wie jak się kręcą te proce, bo ten co mam to niechętnie... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 P III 1000 to ci pójdzie ale C 1300 to już nie bo to Copermine i na BX nie chodzi (inne zasilanie).Jeżeli możesz z FSB podjechać wyżej 100 to możesz kręcić do 110,111 bo dalej to PCI będzie za wysokie (nie powinno przekraczać 38MHz ) a dzielnik do FSB masz /3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Nie kupuj tego PIII 1300 bo jezeli masz 750,da sie z niego cos lepszego zrobic :lol: A jak bys kupil tego 1300 to i tak bedziesz narzekal ze jakas gra ci znow nie chodzi dobrze, bo szybkie to nie jest ;). Lepiej zmienic mobo i proca, (no i pamieci bo chyba masz SDR :twisted: ) A karta jeszcze starczy i pograsz na niej... Sprzedasz stare czesci to taka zmiana wyjdzie ci tanio i dobrze :). A jakbys juz chcial tak zrobic to proponuje (zalezy ile masz kasy) bartka 2500+ + plytka na kt600 lub nforce2 + 512 ddr400. Tylko tak ogolem napisalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedron Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Nie kupuj tego PIII 1300Nie PIII1300 tylko C1300 wiec tymbardziej nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Miałem mobo na BX'ie (Abit BE6-II Raid) i do tego Celka 950 MHz. Bez problemu chodził na 1.3 GHz, ale co z tego, skoro wydajność gorsza od np. systemu z Athlonem 1 GHz. Według mnie jedyne opłacalne dla Ciebie posunięcie to zmiana platformy. Tak na marginesie - na płytach opartych o BX'a da się uruchomić Tualatiny ;) (oczywiście po modyfikacji gniazda) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...