Gość _Azazel_ Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Mam pytanie czy oplaca sie przesiasc z xpka na athlona 64? odczuje jakas roznice? teraz w przyszlosci np pod win xp 64? Przesiadka byla by z DFI NF2 ULTRA-AL + xp2000@2700/333 na 1.550v Na http://www.lis.net.pl/add2cart.php?product=6681 + Athlona 64 2800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 A za ile będziesz sprzedawał tego procka? :) No i czy on się tak dobrze kręci tylko przy niskich FSB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Cytat A za ile będziesz sprzedawał tego procka? :) No i czy on się tak dobrze kręci tylko przy niskich FSB? nie no mysle ze spoko poszedl by powyzej 200 ale mam za kijowe pamieci :mrgreen: ostatnio puszczalem go jakos powyzej 200 synchro ale co do tego to bd bo spalilem plyte max na ile mi sie udalo http://members.chello.pl/r.wielanek/proc.jpg mial jakies 35c co do ceny to ile bys dal?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Ja nie mam na proca pieniędzy więc pytam tylko z ciekawości :) W pierwszym poście piszesz, że kręcisz tego procka na 2700mhz przy 1,55V, a w następnym, że maksimum to 2540mhz przy 1,92V... To drugie jakoś tak wiarygodniejsze :) A na allegro i gorsze procki idą za powyżej 200zł, więc taki kręcący się na 2,5ghz... ;) Przy okazji - czym go chłodziłeś, że miał 35C przy takim voltażu? :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Cytat Mam pytanie czy oplaca sie przesiasc z xpka na athlona 64? odczuje jakas roznice? teraz w przyszlosci np pod win xp 64? Przesiadka byla by z DFI NF2 ULTRA-AL + xp2000@2700/333 na 1.550v Na http://www.lis.net.pl/add2cart.php?product=6681 + Athlona 64 2800 skad tego FIC'a wytrzasnales?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 do Hamil_Hamster: Chodzilo mi o 2700xp a nie mhz:) cash da sie odblokowac i nie ma zadnych bledow :mrgreen: chlodzilem go xxx tajemnica:) gdzies mam jeszcze screena calego pulpitu z mbm pozniej poszukam;) robi sie maly ot... bo pytalem o 64bity :mrgreen: do ma1y: No przeciez dalem linka do sklepu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 A po co ci K8T800? Za taka cene znajdziesz juz plyty na nF3 250GB! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 E tam nie chodzi o mobo to zawsze mozna zmienic :mrgreen: bardziej o to czy bedzie jakas wieksza wydajnosc pod xp64 itp w przyszlosci albo teraz:) no wogole chodzi o to czy sie oplaca przesiasc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Cytat do ma1y: No przeciez dalem linka do sklepu... link to ja zauwazylem - ylko jak na pomysł tego FIC'a wpadles... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Ostatni też mam taki dylemat, tyle że z mojego abita Nf7-SL i Bartonka 2500@2425Mhz(220x11) na Athlonka 64 2800+ i Plytę microstara K8N neo platinum(chyba że się walnałem w oznaczeniu,taka na socket 754 Nforce 3 Ultra),i pytanko czy ten athlon będzie na standardzie przynajmniej tak samo wydajny jak moj barton puszczony na ok.2.4ghz???I na ile się średnio kręcą te athlonki,chodzi mi o fsb(HTT),bo zegar w Mhz nie ważny dla mnie.Biorę tego athlonka bo licze na dobre o/c i wyniki w 3dMarku 2001,chce przebic wreszcie te 20000tys :D . Prosze daj cie mi jakies rady,czy oplaca mi sie zmieniac czy raczej nie?? A jescze jedno czy wiecie czy gdzies mozna dostac samą zapinkę na blok wodny z discotechu(żółty) na socket 754??Bo inaczej to wodne pojdzie sie bujac :cry: bo nie zapne go na procka.Albo jakies srodki zastepcze,moze zapinka od p4?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 No wlasnie o to biega bo jezeli wydam na proca 450 zl i bede mial to samo... bez sensu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 @Azazel trudno powiedziec czy Ci sie to oplaci :roll: Napisz do czego uzywasz kompa i podaj reszte sprzetu to wtedy bedzie mozna juz konkretniej :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Mam Athlona XP 2600+ z odblokowanym mnoznikiem, plyta Soltek 75FRN2-L z biosem 1.7L. - Dual. Procek na Coolerze SI97 dziala u mnie na 2300 Ghz 1,75v 11,5 x 200 ( na 2400 Ghz podkrecalem - dziala ok przy napieciu 1.8 V). Zastosowanie - net, gry, dvd. Chcialbym wymienic na AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939) + Microstar K8N Neo2-Platinum/939 (MS-7025-010) nForce3 250Gb. Czy warto? Musialbym doplacic ok 900 zl? ( przy zalozenioui ze swoj sprzedalbym za 400 zl ). Czy roznice odczuje w wyraznim stopniu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 @Lysyn wiec tak... -net-komp ktory obecnie posiadasz w zupelnosci wystarca :wink: -dvd-nie wiem czy tylko ogladasz czy rowniez kompresujesz :roll: jak rowniez to drugie to najwieksza roznice odczulbys przesiadajac sie na p4 ale to juz inna historia... imho na A64 nie ma co sie przesiadac w tej kategorii -gry-i tu dochodzimy do najwazniejszej rzeczy w tej kategorii A64 pokazuja na co je stac :twisted: wymiana tutaj ma sens jezeli karta jaka posiadasz ma 16potokow i masz 1GB ramu :D Wiem ze duze wymagania ale jesli chodzi o gry to ten Twoj antek w zupelnosci wyrabia a waskim gardlem,jezeli takowe wystepuje,jest wolna grafa albo niedobor ramu :wink: Podsumowujac proc ktory posiadasz jest wystarczajaco wydajny :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 @chemiczny_ali Mam 1 giga ramu 2 x 512 w dualu ( Kingston HyperX DDR 512MB PC-433 (KHX3500A/512) CL2.5) a grafika to wlasnie 16 potokowy X800XT ( PE ). Odnosnie dvd - kopmresja sporadycznie, glownie ogladanie. Ale jak kumpel przerdstawil swoje testy w Sandrze, Prime i tym podobnych na P4 3.2 to zwatpilem. 2 x szybciej niz na moim procku? Wiec pomyslelem o AMD 64. Tylko czy odczuje to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 @Lysyn No to jasna sprawa jak masz kase to zmieniaj :wink: Odczujesz roznice :twisted: Hmm... fajny sprzet :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 ee reszta sprzetu raczej niewazna bo sprzedalem i zbieram na reszte:) wiec 2xseitec 333 i s3 trio64v2 2mb:)a kompa uzywam do wszystkiego grania netu kompresji itp ten a64 2800 po wykreceniu bedzie duzo wydajniejszy od mojego proca ? oplaca sie dokladac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Jak chcesz już kręcić to inwestuj w winchestera na s939...Jak chcesz już kręcić to inwestuj w winchestera na s939...Jak chcesz już kręcić to inwestuj w winchestera na s939... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...