Skocz do zawartości
filipek

GF3 tit200 za 10zl i co dalej.....

Rekomendowane odpowiedzi

Moze trudno w to uwierzyc ale udalo mi sie kupic na allegro niby uszkodzonego gf3 tit 200(gainward ,pamiatki 3,8) za 10zl! :D :D :D .Gosciu mowil cos ze zupelnie chrzani sie obraz itp..Kupile wywalilem mojego starego gf4mx440(se ,64 bit ,pamiatki jakies tam 4,5 i do tego tlyko direct 7:D po prostu gowno na maxa :twisted: ).Po podlaczeniu okazalo sie ze dziala(to byl taki szok ze prawie spadlem z krzesla).I po tescie w 3dmarku 2k1 okazalo sie ze mam 7960pkt..Moj procek to duron 1.4@1.7 plyta glowna ASRock K7S8X(wiem ze to gowno ale komp raczej sluzyl mi do sluchania muzy i do grania w cs:D), i 512 ddr(333mhz).Zaczalem podkrecac z 220/450 w enchanced i okazalo sie ze to gowno daje.Zamiast tego ilosc fps zaczela spadac a pamiatki nawet sie nie grzeja dobrze.Jade na najnoszych sterach NVidi i podkrecam ExpertTools i zuplenie nie wiem co mam robic:/.Czego to wina bo chociaz plyta glowna to szajs(ale jednak tani:P) to moze z wami uda sie wiecej wyciagnac(jakie najlepsze stery i zeby mogl nadal grac w spellforce i SS:C bo w nim mam po 35 fps-serio).W koncu to karta za 10zl:D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co za róznica jakim programem ? Żadna, jak nie chceś śmieci instalować to starczą coolbits i kręć z poziomu sterowników. Najpewniejsze będą coolbits więc podkręć z poziomu sterów i zobacz wynik jak nie rośnie to trudno ale pewnie nic z tym nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a ja nadal nie otrzymalem odpowiedzi na moje pytanie jesli chodzi o stery i czy to mzoe byc wina plyty glownej..jesli chodzi o zasialacz to rzeczywiscie nowka to nie jest i jak prubuje krecic procka do 1.8 z 1.4 to nie chce sie kompr restartuje i sie winda nie laduje ale coz...A jesli chodzi o stery to to mzoe byc ich wina??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozecie sobie jaj nie robic zalozylem psota zeby otrzymac odpowiedz ehh ale tak to jzu jest na tym forum :lol: .A pozatym zauwazylem ze np po podkreceniu na mxa 250/550 ilosc klatek w niektorych momentach zwiekszyla sie nawet od 8-10(mzoe to nie duzo ale wyciskam co sie da), natomiast przy tescie z samochodzikiem ilosc klatek zmniejsza sie...Czemu tak sie dzieje i prosze o konkretna odpowiedz.....A teog gf kupilem na allegro ale dosc dlugo lezal w pulce bo myslalem ze popsoty :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 3DMarka 2001 i GF3 najwydajniejsze będą stery 40.72

Jeszcze jak rok temu miałem identyczną kartę (pamiątki 4,0 ns :() i to właśnie na nich udało mi się zrobić największy wynik.

Co podkręcania...

Expert Tool jest spoko, ale skala jest w nim zdecydowanie za mała :twisted:

Powyżej 250 MHz na rdzeniu mogłem wyjść dopiero przy użyciu RivaTuner-a.

Tak dla porównania...

Mój GF3 poszedł 265MHz na rdzeniu i jak się nie mylę 550-560 na pamięciach.

Wyniczek z marka, jeszcze na szajsowatym MSI na KT400 poniżej:

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7593312

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ta karta najlepiej brzęczała na sterach 43.45 też na KT 400 który za niedługo będzie zmieniony :D :D , za dobrze nie pamiętam ale przy sutawieniach 230/530 miałem jakies 9000 z hakiem, do tego proc Athlon XP 2400 (2Ghz), całkiem dobrze wspominam tą karte :wink: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie zmien sterowniki.

Dla gf3Ti najlepsze będą ktoreś z 40/45 ja osobiście uzywałem 40.75 i na nich miałem największe wyniki w benchmarkach.

Co od kręcenia to oczywiście RivaTuner 8)

A o to co udało mi sie wycisnąć z mojej MSI (stock cooling)

http://service.futuremark.com/compare?2k1=8094802

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak grac na takich starych sie nie da!! Kinieczne sa nowsze

Ale nie najnowsze, ja uzywam 53.03 [GF4 Ti] i nie mam zadnych problemow nawet w najnowszych grach, a w detach >56.72 zauwazysz tylko spadek wydajnosci i ewentualnie bledy graficzne [tez sie tak zdarza] Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi